Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2010  (Pročitano 83945 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Odg: Mart 2010
« Odgovor #380 poslato: 14. Mart 2010. u 00:47 »
Ne znam sta si hteo da kazes sa tim komentarom ali ne vidim zasto bi bilo nerealno u aprilu da budu temperature cak i 25 C.To se desavalo vec toliko puta do sad.
Mene takav scenario uopste nebi iznenadio jer posle duge zime uvek predstoji i dugo leto,a prolece ce brzo da prodje ;)
Nije nerealno, ali to nije prognozna nego nagađanje. Ako ćemo tako onda i u trecoj dekadi juna ja predviđam 30 C, a u julu par dana sa 35 C.
Završavamo raspravu, ostalo brišem

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #381 poslato: 14. Mart 2010. u 04:19 »
Ljudi tako je, molim vas da se prica o martu, da ne ulazimo u neke dalje prognoze, ako ulazimo neka se otvori nova tema!

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #382 poslato: 14. Mart 2010. u 04:27 »
Stefano to nije moje nagadjanje ,tih 25 C stoji u zvanicnoj prognozi na sajtu RHMZ za 30 dana,gde se lepo vidi na karti da oni za poslednji dan marta i pocetak aprila najavljuju toliku temperaturu.
Tako da ti tim svojim komentarom nisu uvredio mene vec profesionalne meteorologije sa republickog meteo sajta koji su izradili tu mesecnu prognozu,a ja sam tu informaciju koju sam video tamo samo preneo ovde vama na forum.A i nevezano od njihove prognoze i prema tendencijama svih meteo modela se vidi nagli rast temperature krajem ovog i pocetkom sledeceg meseca,tako da to nisu nikakva lupetanja napamet iz glave vec neki pokazatelji i cinjenice...

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #383 poslato: 14. Mart 2010. u 05:30 »
Citat: GagiNS
Stefano to nije moje nagadjanje ,tih 25 C stoji u zvanicnoj prognozi na sajtu RHMZ za 30 dana,gde se lepo vidi na karti da oni za poslednji dan marta i pocetak aprila najavljuju toliku temperaturu.
Kad su se pokazale prognoze duze od 3-5 dana kao tacne?

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #384 poslato: 14. Mart 2010. u 09:31 »
Glavni modeli prethodnih dan-dva, EC  i GFS ,,njuše" negde oko 21-22 marta ponovo nekakav blok nad Atlantikom i prodor hladnog vazduha sa NE ...jeste daleko,ali eto,čisto da ima šta da se prati.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #385 poslato: 14. Mart 2010. u 14:19 »
I nije to tako daleko,nedelju dana je ostalo a vec neko vreme modeli za pocetak trece dekade vide takav razvoj.
Mart opravdava ocekivanja....

Van mreže laky

« Odgovor #386 poslato: 14. Mart 2010. u 14:24 »
 ^^ Pa da, vec nekoliko dana hladan vazduh se isto krece, tj. kako je i bilo predvidjeno.. Ali taj hladan talas ce trajati kratko 2,3 dana, i onda kraj zime definitivno.  :jupi:

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #387 poslato: 14. Mart 2010. u 15:22 »
Drugari veliki pozdrav posle 3 meseca pauze,mogu reci da mi je bilo super i sa punooo snega u Tirolu a ovih zadnjih mesec dana u Nemackoj pokrajina Baden Witenberg gde sam ima i do 85cm snega  i minus 25,tako da mi je ova zima ostala u prelepom secanju,uskoro slike iz Austrije i Nemacke cim odaberem da snegoljupci uzivaju...Inace u tamo negde oko 21/22 marta stize hladan vazduh iz Skandinavije i Sibira pa cemo imati bar jos 4 dana zime i snega.....Mora i ovde da bude jos koji sneg sad kad sam dosao kuci a i bice....

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #388 poslato: 14. Mart 2010. u 16:44 »
Jos snega!? :nelupaj: :nelupaj: :nelupaj:
-3C...32C

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #389 poslato: 14. Mart 2010. u 16:55 »
Sutra,prekosutra i u sredu biće pljuskova kiše,susnežice,snega,krupe,solike itd. ponegde  :) ;) ....Inače,malo je čudno da se crta dosta visoka Tmax za sredu,a po visini je debeli minus,i gotovo pa -10 na ensima  :-\ .Nakon toga sunčano i dosta toplije.Inače GFS 06Z dosta različit u odnosu na EC za prve dane proleća,ali videćemo...

WRF je suv za sutra,a u utorak daje kišu,susnežicu i sneg popodne i uveče

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #390 poslato: 14. Mart 2010. u 23:32 »
WRF-C i WRF-ARW gotovo da uopšte ne daju padavine sutra  :-\ ....nešto konkretno tek u utorak popodne,uveče

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #391 poslato: 15. Mart 2010. u 02:15 »
Glavni modeli prethodnih dan-dva, EC  i GFS ,,njuše" negde oko 21-22 marta ponovo nekakav blok nad Atlantikom i prodor hladnog vazduha sa NE ...jeste daleko,ali eto,čisto da ima šta da se prati.

Ensemble ovo crta 25.
Ljudi me stalno kad ce vise kraj snegu, ovo je jedna od retkih situacija da stvarno ne mogu da im kazem da pocinje prolece...

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #392 poslato: 15. Mart 2010. u 09:21 »
I EC jutros vidi novo oslobađanje hladnog vazduha iz Skandinavije za 6-7 dana....konkretno za naše područje,nema uticaja....ali s obzirom na to da je dosta daleko,biće tu još dosta promena  :) ;)

Van mreže ciklon

« Odgovor #393 poslato: 15. Mart 2010. u 16:34 »
RHMZ objavio prognozu,eto da ispratimo mada bi jako voleo da pogode ovo sto su stavili.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #394 poslato: 15. Mart 2010. u 20:52 »
Cisto sumnjam da temperatura nece pasti ispod nule u ovom periodu.

Isto vazi za: Beograd, Novi Sad, Nis i Kragujevac,

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #395 poslato: 16. Mart 2010. u 00:58 »
Za vikend na kratko zaboravljamo na zimu. Konacno su na vidiku 4-5 dana stabilnog vremena. Temperatura od cetvrtka u osetnom porastu, u petak i subotu od 15C do 20C, a u nedelju ponegde i do 23C. Kako stvari stoje posle toga ponovo se vraca zima da nas opomene da jos nije gotovo.

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #396 poslato: 16. Mart 2010. u 01:16 »
Gotovo je sa zimom.
-3C...32C

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #397 poslato: 16. Mart 2010. u 01:18 »
      ^^
Ne bih se bas kladio.

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #398 poslato: 16. Mart 2010. u 08:38 »
Ovo je nov dijagram sa RHMZ.

Pravo prolećno vreme, nema šta!  ???
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #399 poslato: 16. Mart 2010. u 08:43 »
Večeras nešto jače padavine moguće u južnoj Šumadiji,baš kao što je Gabesz rekao

Po visini hladno