Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2010  (Pročitano 83933 puta)

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
Odg: Mart 2010
« Odgovor #420 poslato: 18. Mart 2010. u 15:08 »
Poštovani Kolega Miloše, evo upravo gledam GFS 06Z za moje područje, a isti daje abnormalnih i neverovatnih 55mm padavina.
Ubeđen sam da će već sledeći izlaz to smanjiti.
Još samo da ti, ako se ne ljutiš, napomenem da je proleće u stvari debelo zakasnilo, jer kod nas kao što vrlo dobro znaš klimatološki nastupa 1 marta. (naravno mislim kod mene i u BG)

Lapsusom sam napisao 55mm a treba biti 51, mada u suštini, kad bi se nedaj Bože ostvarilo, pre svega za mene bi bilo totalno katastrofalno.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #421 poslato: 18. Mart 2010. u 15:14 »
Pa gde su prognoze,malo stabilnosti i odmah zatisje  :D
Evo i GFS je promenio pricu od jutros i pridruzio se EC-u.Od ponedeljka oba modela predvidjaju nesto hladnije i nestabilnije vreme,Tmax oko 10C.
Mislim da su za vikend moguce vise temperature nego sto modeli predvidjaju,bice bas toplo!

Van mreže laky

« Odgovor #422 poslato: 18. Mart 2010. u 19:17 »
 ^^ Cek malo, pa tek je otoplilo.   :jupi:  Jos koja nedelja i krece akcija.  :kisa: :tornado  Ovo je period kada prelazimo iz hladnog u toplo, pa je vreme malo mirnije.

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #423 poslato: 19. Mart 2010. u 02:25 »
Drage Kolege,
ovaj GFS je stvarno totalno nepouzdan i svi ga manje ili više kritikujemo, ali ga opet svi neko ređe, a neko češće pogleda, a Boga mi i desi se da ga neko shvati ozbiljno kao što bijaše "legendarni" Snowlover.
Pogledam danas 06Z - kod mene najavljuje 51mm, a evo sad gledam izlaz 18Z i daje, ni manje ni više nego 2,9mm. Bespredmetno je dalje govoriti o GFS-u, a mislim da se svi slažemo da nas za vikend očekuju temp. i više od najavljenih, dok će od ponedeljka biti oscilacija, ali sve to u okviru martovskih/prolećnih standarda.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #424 poslato: 19. Mart 2010. u 08:32 »
Posle ovog perioda pravog prolećnog vremena koji će trajati do ponedeljka, od utorka ćemo imati dva dana sa kišom, a moguće su možda u nekim mestima i prve prolećne grmljavine.
Posle toga opet par dana dnevne temperature oko 20°C, a za sledeći vikend izgleda nov prodor vlažnog vazduha sa severozapada. Sve u svemu vreme koje i priliči trećoj dekadi marta.

Van mreže ciklon

« Odgovor #425 poslato: 20. Mart 2010. u 00:55 »
Kako los poslednji izlaz GFS-a.
Dok bi se zahladjenje sledece nedelje osetilo skoro u celoj zemlji na severu bi skoro svo vreme temperatura bila iznad 15-16C stepeni.
Za sada od jaceg zahladjenja nista u 180h,tek mozda krajem meseca al daleko je to...

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #426 poslato: 20. Mart 2010. u 00:58 »
Ja sad samo gledam da ne bude mraza, a da dođe s vremena na vreme neka kišica. Počeli su naglo da bubre pupoljci, i ne želim nikakav minus više da vidim :o Hoću da jedem kajisije!!! :D

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #427 poslato: 20. Mart 2010. u 02:41 »
Ja sad samo gledam da ne bude mraza, a da dođe s vremena na vreme neka kišica. Počeli su naglo da bubre pupoljci, i ne želim nikakav minus više da vidim :o Hoću da jedem kajisije!!! :D
upravo tako
-3C...32C

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #428 poslato: 20. Mart 2010. u 15:35 »
Sutra još jači vetar nego danas...Barem to,da bude malo prijatnije  :-:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #429 poslato: 20. Mart 2010. u 22:20 »
Opasna prognoza za sutra, lako moze ici sve u vodu. Ma da sam i ja dao dosta visoke t-max temperature ali posto ce biti dosta visoke oblacnoti lako mogu biti dosta nizih temperatura od ocekivanih. Sta je tu je, videcemo...

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #430 poslato: 20. Mart 2010. u 22:34 »
Ma neće toliko biti bitno sunčano zagrevanje, SW strujanje će odigrati svoje.
A uz to i neće biti neka ozbiljnija oblačnost već visoka koja ne umanjuje puno količinu sunčevih zraka.
Sutra uz fenski efekat možda ponegde i do 24°C.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #431 poslato: 20. Mart 2010. u 23:44 »
Po WRF-u,padavine će početi u ponedeljak sredinom dana i popodne,s lepom šansom za prve prolećne grmljavine

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #432 poslato: 22. Mart 2010. u 00:10 »
Velike su šanse da u petak Loznica i Valjevo imaju i letnju temperaturu u martu i preko 25C
« Poslednja izmena: 22. Mart 2010. u 00:20 dikile »

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #433 poslato: 22. Mart 2010. u 01:31 »
Velike su šanse da u petak Loznica i Valjevo imaju i letnju temperaturu u martu i preko 25C
:lmao:
-3C...32C

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #434 poslato: 22. Mart 2010. u 01:35 »
    ^^
Ne razumem šta je tu smešno.

Jak ciklon sa centrom u Britaniji nam u svom prednjem delu gura topao vazduh sa severa Afrike i u tiom slućaju Podrinje obično ima najviše temperature. Ja ništa ne pišem napamet, sve temperature koje su jednake 25C i više smatraju se letnjim temperaturama.
A ako gledaš modele ne treba im baš verovati po pitanju temperature, ni za jučerašnji dan ni jedan model nije crtao 24C
« Poslednja izmena: 22. Mart 2010. u 02:03 dikile »

Van mreže ciklon

« Odgovor #435 poslato: 22. Mart 2010. u 11:52 »
   ^^
Ne razumem šta je tu smešno.

Jak ciklon sa centrom u Britaniji nam u svom prednjem delu gura topao vazduh sa severa Afrike i u tiom slućaju Podrinje obično ima najviše temperature. Ja ništa ne pišem napamet, sve temperature koje su jednake 25C i više smatraju se letnjim temperaturama.
A ako gledaš modele ne treba im baš verovati po pitanju temperature, ni za jučerašnji dan ni jedan model nije crtao 24C
Potpuno si upravu,negde u sredu-cetvrtak sam u prognozi naveo da nas za vikend koji je upravo prosao ocekuju verovatno vise temperature nego sto daju modeli a to sad isto moze da se dogodi i u petak i za sledeci vikend,ali o tome za dan-dva.
U ovakvim situacijama to se cesto desava...

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #436 poslato: 22. Mart 2010. u 12:26 »
Dikile, smesno je visoka temperatura a ne ono sto si ti rekao,ne volim vremenske ekstreme(ne stoji mi dzabe ireland ispod)
-3C...32C

Van mreže laky

« Odgovor #437 poslato: 22. Mart 2010. u 15:33 »
 ^^ pa trebao si onda tako napisati, jel svako ce pomisliti da se smejes postu koji je napisao dikile.

Sto se tice prognoze , takodje sam cu da ce u petak i suboti temperatura biti ekstremno iznad normale, oko 25C.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #438 poslato: 22. Mart 2010. u 20:29 »
GFS i dalje uporan u ovom zahlađenju krajem meseca  :-:

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #439 poslato: 22. Mart 2010. u 21:31 »
Pre bih rekao da ostavlja tu varijantu kao moguću, ali kako se iz ensemblova vidi moguće je da i 10°C bude toplije po visini. Do kraja meseca prilično izvesna situacija a za april ćemo videti u temi za to.