Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2006  (Pročitano 9379 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Jul 2006
« poslato: 01. Jul 2006. u 18:57 »
Sutra u celoj zemlji povremeno kiša i još svežije!  :kisurdaca

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #1 poslato: 03. Jul 2006. u 13:30 »
Od danas postepena stabilizacija vremena i sve toplije. U sredu ponovo do i preko 30 C.

Van mreže Stefano

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #2 poslato: 06. Jul 2006. u 18:07 »
Joe moze li prognoza za narednih 3-4 dana?

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #3 poslato: 08. Jul 2006. u 03:08 »
Evo konačno je počelo nešto da se dešava. Po izveštajima sinoć je bilo veselo u susednoj Hrvatskoj. Danas i kod nas dolazi malo do destabilizacije vremena. Popodne pljuskovi sa grmljavinom uglavnom u južnoj Srbiji ali neki manji pljusak je moguć i u ostalim predelima. I u nedelju se očekuje razvoj oblačnosti popodne, a pljuskovi mogući u jugozapadnoj Srbiji. U ponedeljak ista situacija znači popodne samo u jugozapadnoj Srbiji mogući pljuskovi. Temperature bez promene. Sever Srbije izgleda ostaje suv do daljnjeg, samo danas popodne moguć koji pljuščić. Hoće biti suše?  :?

Van mreže Stefano

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #4 poslato: 08. Jul 2006. u 14:08 »
Joe kada ce ponovo vrucine sledece nedelje, pod tim mislim na preko 30 C (po mogucstvu 32-33 i vise C da mi u stanu bude iznad 26 C) da isprobam moju novu spravicu.

Van mreže zaklinaj

• *
Jul 2006
« Odgovor #5 poslato: 08. Jul 2006. u 20:42 »
Citat: "Stefano"
Joe kada ce ponovo vrucine sledece nedelje, pod tim mislim na preko 30 C (po mogucstvu 32-33 i vise C da mi u stanu bude iznad 26 C) da isprobam moju novu spravicu.

Ne brini , bice vremena za isprobavanje uredjaja za rashladjivanje!

Za sada stedi struju!  :D  8)  :wink:

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #6 poslato: 09. Jul 2006. u 14:23 »

Temperatura se neće bitnije menjati duže vreme. Takva kakva je. Za nas koji nemamo klime je još i podnošljiva.  :D

Van mreže Stefano

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #7 poslato: 09. Jul 2006. u 19:41 »
Joe prognoza RHMZ kaze da sledece nedelje dolazi do osvezenja, sa svakodnevnim pljuskovima sa grmljavinom.

U sustini odgovaralo bi mi da bude prijatno vreme kad budem u Novom Sadu, ali mi bas ne bi odgovaralo da me uhvati neki pljusak dok razgledam grad :(

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #8 poslato: 10. Jul 2006. u 15:08 »
Joe prognoza RHMZ kaze da sledece nedelje dolazi do osvezenja, sa svakodnevnim pljuskovima sa grmljavinom.

U sustini odgovaralo bi mi da bude prijatno vreme kad budem u Novom Sadu, ali mi bas ne bi odgovaralo da me uhvati neki pljusak dok razgledam grad :(

Ja ne vidim nikakvo osveženje po GFS meteogramu za Novi Sad. Naznake da bi moglo da dođe do osveženja ima tek za sledeći vikend, ali to je dosta daleko. Što se tiče padavina ni njih nema. Eventualno možda bude mali pljuščić u noći između srede i četvrtka. U svakom slučaju meteogram pokazuje do sledećeg ponedeljka i ukupna količina padavina je 0.46mm  :lol: . Meni to liči na sušu sobzirom da je i ovako već veoma suva zemlja i ispucala.

Van mreže Stefano

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #9 poslato: 10. Jul 2006. u 15:44 »
Upravu si sada je i RHMZ promenio prognozu izmedju 30-31 C Beograd do vikenda. Ne znam zbog cega su najavili zahladjenje juce.

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #10 poslato: 13. Jul 2006. u 11:04 »
Evo danas pljuskovi i grmljavine popodne u celoj zemlji sem na severu Srbije mada je i tamo moguć koji pljuščić uz razvoj poslepodnevne oblačnosti.

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #11 poslato: 16. Jul 2006. u 17:54 »
U ponedeljak, utorak i sredu stabilizacija i sve toplije vreme u celoj zemlji.
Vrlo brzo ćemo opet imati temperaturu preko 30C, a od četvrtka se očekuju opet paklene vrućine sa preko 36C . U subotu pojedina mesta mogla bi da imaju i 40C  :shock:. Padavina uopšte neće biti.

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #12 poslato: 20. Jul 2006. u 14:48 »
Nastavlja se sunčano i sve toplije vreme sve do nedelje kada se očekuje postepena destabilizacija vremena, a biće i manjeg osveženja u vidu kiše i pljuskova. U ponedeljak i utorak se nastavlja nestabilno vreme.

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #13 poslato: 21. Jul 2006. u 23:23 »
U subotu sunčano i toplo, a u nedelju se očekuje nestabilnije vreme uz razvoj oblačnosti u toku dana koja može ponegde usloviti pljuskove sa grmljavinom, ali su šanse za to poprilično male. Uglavnom će pljuskovi biti vezani za usko lokalno područje. Veća šansa za kišu su planinski predeli. U ponedeljak maksimalne temperature za samo 2-3 stepena niže, a potom nastavak velikih vrućina ali neće biti potpuno stabilno vreme tako da se u toku dana očekuje razvoj cumulusa.

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #14 poslato: 22. Jul 2006. u 13:51 »
Evo indeksa nestabilnosti za sutra

Najnestabilniji delovi države u popodnevnim časovima su Vojvodina i granica sa Crnom gorom gde je izvesno da će doći do lokalnih pljuskova i grmljavine, dok pljuskovi nisu isključeni ni u ostalim delovima Srbije jer je stabilna atmosfera obeležena plavom bojom.

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #15 poslato: 24. Jul 2006. u 23:31 »
Naredna 3 dana nestabilno vreme, koje uz razvoj oblačnosti popodne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u celoj zemlji. I dalje toplo sa maksimalnim temperaturama preko 30C

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #16 poslato: 27. Jul 2006. u 01:21 »
Konačno na vidiku osveženje. Do osveženja bi trebalo da dođe otprilike u nedelju. Videćemo još. Ali ako se ostvare ova dva ciklona što crta GFS za vikend mislim da je letu odzvonilo.  :shock:  Problem sa vrućinama je rešen u tom slučaju gotovo u celoj Evropi.

Već sam zaboravio kako izgledaju pravi cikloni na GFS mapama koliko dugo nisu crtani.   :D

Van mreže IvanZD

• *
  • Starost: 46
    • http://www.inet.hr/~ivtoman
Jul 2006
« Odgovor #17 poslato: 27. Jul 2006. u 21:26 »
500 hPa prema ECMWF za 3.8. daje prvi ozbiljan udarac ljetu:

Van mreže Joe

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #18 poslato: 28. Jul 2006. u 02:07 »
Da samo sto je GFS ublazio svoje ubilacke namere.  :(  Vise ne crta ciklon  djenova (kako ga zovu na CROMETEO forumu). Bas sam se bio obradovao. Ono sto je sigurno da ima osvezenja u noci izmedju subote i nedelje u vidu kise, pogotovo u Vojvodini.
Od 3. avgusta se sigurno nesto zakuvava. I dalje na meteogramu  za Novi Sad 18z GFS od juce stoji zahladjenje i to dobro   :shock:  .

Ono sto pokazuje GFS za 10. avgust ne zelim da komentarisem, jer je suvise nerealno, ali je jos daleko pa cu mu oprostiti ako je pogresio.  :D Pogledajte ovo ljudi  :jez  :jez

Van mreže Stefano

• Administrator
Jul 2006
« Odgovor #19 poslato: 28. Jul 2006. u 15:56 »
Ako se ovo za 10.8 ostvari pa makar i sa 4 C greske, rekordi ce biti probijeni ponegde (rekord za BG za avgust je 42.nesto C)