Da, još jedna stvar. Primetio sam pre neki dan, a eto, sad se setih da napišem. Karaburma ima dosta niži pritisak od realnog, negde za 4 mb. Šta to bi, Rade? Da nije setovanje nadmorske visine napravilo ovu promenu?
Mislim da je pravo rešenje staviti oba pritiska (i stanični i svedeni na nivo mora), kako bi se razna setovanja nadmorskih visina svela na jednu korektnu priču. Ovako, nastao je blagi haos. Inđija daje samo stanični pritisak, Karaburma neki svedeni na morski nivo ali niži za 4-5 mb, Subotica i Knjaževac su tu negde, otprilike dobri. Međutim, šareniš u nadmorskim visinama ovih stanica utiče da se pregled pritiska u dato trenutku pokaže kao neefikasan.
Još jedan detalj, kao predlog za unapređenje AMS stranice. Možda ne bi bilo loše da na toj stranici stoje i odabrani podaci ne samo od danas, već i snimljeni od juče. Pre svega mislim da bi bilo dobro u tom segmentu imati i srednje vrednosti i dnevne sume, ali i ekstremne temperature i maksimalnu brzinu vetra. Maksimalna temperatura će onda biti koristan podatak ne samo uveče, već i ceo dan za prethodni dan. Mene, kao korisnika, to prilično zanima, a mislim da bi se dosta ljudi složilo oko ovoga.