Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Problemi u radu AMS  (Pročitano 160301 puta)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Odg: Problemi u radu AMS
« Odgovor #200 poslato: 05. Novembar 2010. u 13:44 »
Kolega ja iz Knjaževca teško mogu da pomognem za priključenje AMS Novi Sad.
Mislim da je logično da to urade admini iz NS-a, pogotovu što bez Bode ne može niko ništa sa AMS mrežom. Zato se nisam ni uključivao u tu priču.

Na mreži Tihomir

• **
  • Starost: 61
    • https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/aad18abb1a6c4cafb7acc82d7cb68eb5/fullscreen
« Odgovor #201 poslato: 07. Novembar 2010. u 19:30 »
Pozdrav svima!
Da se javim i ja poslije duzega vremena.Kao prvo mjenjao sam kompjutor,i sada dok sam sve prebacio na ovaj novi zeza me WD, sa slanjem na internet FTP,postavka.Dali mi ima tko pomoci oko toga,jel me totalno izludjuje.Program radi dobro,i dok je isao preko laptopa sve dobro slao,a sada i bi i nebi.Vidim da se upali ona crvena ikona i zuta strelica,da posalje ali gdje to zavrsi sam bog zna.U postavki "Advanced Internet Setings", sam na drugoj strani aktivirao clentrawtext,tako mi je bilo i prije,zelene su obe lampice #file 28. Sada znate sto me zeza,molim pomoc oko ovoga!! Verzija WD-a je 10.37 prozor 41.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #202 poslato: 07. Novembar 2010. u 20:04 »
I ja sam imao problema pre nekih mesec dana sa WD-om. Ne znam tačno kija je verzija bila ali je strašno zezala nisam moga da saljem nista. Moja ti je preporuka da instaliras  v10.37P build 44 i radice ti bez problema.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #203 poslato: 07. Novembar 2010. u 20:48 »
WD jeste dosta komplikovan, ali postoji uputstvo uz pomoć koga se sve može namestiti.

http://www.weather-watch.com/WD_Manual.pdf

Podešavanje interneta je na 22-oj stranici.

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #204 poslato: 08. Novembar 2010. u 23:27 »
Kolega ja iz Knjaževca teško mogu da pomognem za priključenje AMS Novi Sad.
Mislim da je logično da to urade admini iz NS-a, pogotovu što bez Bode ne može niko ništa sa AMS mrežom. Zato se nisam ni uključivao u tu priču.

Pedja je kontaktirao tog momka i prosledio mi mailove. Konacno sam juce i ja poslao mail i sad cekam odgovor da vidim kako dalje -)
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Na mreži Tihomir

• **
    • https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/aad18abb1a6c4cafb7acc82d7cb68eb5/fullscreen
« Odgovor #205 poslato: 09. Novembar 2010. u 08:39 »
Jutro svima
Evo,mene jos zeza WD,instalirao sam i verziju 44,ali na zalost isto.Ako ukljucim wdl postavku salje bez problema,ali na server salje nonstop podatke tako da mi se sve druge stavke blokiraju,na starom laptopu sve radi ok,ali na novome kompjutoru zeza.Ftp salje ali se treba pojaviti zuta strelica,ali nje nema.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #206 poslato: 11. Novembar 2010. u 10:14 »
Pedja je kontaktirao tog momka i prosledio mi mailove. Konacno sam juce i ja poslao mail i sad cekam odgovor da vidim kako dalje -)

Odlično. Nadam se da se entuzijazam nije ohladio.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #207 poslato: 11. Novembar 2010. u 15:29 »
Dikile, nešto je kod tebe zapelo. Poslednji podaci kod nas su od 11:25. Nema te ni na WU. Šta ti se desilo?
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Na mreži Tihomir

• **
« Odgovor #208 poslato: 11. Novembar 2010. u 20:03 »
Evo, javljam da sam konacno uspio , podaci mi dolaze i redovito se salju.Skinuo sam i najnoviju verziju WD-a 10.37Q slika1 . Sada sam rijesio nadam se na duze vrijeme i brigu oko kompjutora. Sve je novo,monitor  sa potpunom HD rezolucijom. Yowindow se super vidi na njemu.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #209 poslato: 11. Novembar 2010. u 22:55 »
Crklo mi napajanje na kompu. Dok se to ne resi nece biti podataka sa AMS

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #210 poslato: 14. Novembar 2010. u 21:01 »
Do juce sam imao uredan mesecni izvestaj za novembar, medjutim sada ga nema.
Slicno se desavalo i ranije, recimo oktobar je zabelezen od 3. pa do kraja meseca, dok septembar samo od 26. do 30., taman sam se ponadao da ce novembar biti ceo, ali je juce sve nestalo. Kako postaviti ponovo podatke, napominjem da nista nisam radio sa WD, a podaci su se izgubili na stamb netu.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #211 poslato: 14. Novembar 2010. u 22:10 »
ako ga ima fajl Novembar2010 u folderu webfiles i ima podatke za ceo mesec onda ga uploaduj na server preko Total Commandera. Ako i tu nije ceo onda ti na žalost nema pomoći.

Van mreže Zelimir a

• **
  • Starost: 60
  • Najteže je naučiti nenaučenog učitelja
« Odgovor #212 poslato: 14. Novembar 2010. u 22:33 »
Rade imao sam i ja isti problem juce ali danas su mi se vratili podaci,sto ukazuje da je problem negde na serveru,uopste u zadnje vreme ima dosta problema sa serverom u Bugarskoj.Mozda bi trebalo kontaktirati Radmila mada serveri fizicki nisu povezani sa njim.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #213 poslato: 15. Novembar 2010. u 06:39 »
Imam fajl November2010, u folderu webfiles gde se uredno nalaze podaci, trenutno od 1. do 14. novembra (poslednja izmena fajla 15.11.2010. u 00:08).
Boce, na koji nacin da izvrsim upload na server preko Total commandera.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #214 poslato: 15. Novembar 2010. u 07:06 »
u FTP connect formiraj konekciju na server sa podacima kao što si formirao FTP konekciju u WD-u
Kad to uradiš konektuj se na server i radiš normalno kao da je server kod tebe na računaru.
U jednoj polovini prozora biće podaci na serveru, u drugom podaci na računaru. Ako treba još nešto pitaj slobodno!

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #215 poslato: 15. Novembar 2010. u 07:19 »
Hvala Boce na pomoci, sada krecem na posao, pa cu popodne pokusati.
Javljam se ako bude problema.

Pozdrav  :-*

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #216 poslato: 15. Novembar 2010. u 17:45 »
Boce ukonektovao sam se na server i vidim da Novembar2010 stoji i u desnom i u levom prozoru.
Sta sada?

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #217 poslato: 15. Novembar 2010. u 18:03 »
Isti su fajlovi.

Jedino da probaš ponovo da formiraš izveštaj, ali ako u bazi za taj mesec nedostaju podaci, onda neće da odradi za svaki dan.

Probaj: U WD - biraj opciju View, zatim prvu opciju Averages/extremes, zatim 5 tabulator Recreate...

Odabereš mesec i godinu, i klikneš na reset the web page averages/extreme

Formiraće ti ponovo taj izveštaj koji ćeš naći u webfiles. Pogledaj da li je nešto promenjeno.

EDIT: http://sumeteo.info/wxhistory.php?date=201009
slično sam i ja imao avgust (ima samo poslednja 4 dana), septembar nema prvih 10...
« Poslednja izmena: 15. Novembar 2010. u 18:14 Dejo »

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #218 poslato: 15. Novembar 2010. u 18:41 »
ako u fajlu November2010 na računaru imaš sve dane u izveštaju i pregaziš fajl na serveru trebala bi da ih bude i na webstranici. Ako nema onda je neki problem pri čitanju fajla tj. problem je u formatu snimljenog fajla. Nešto skripti fali da ga pročita, ustvari fajl nema ceo format koji mora da ima. Probaj ovo što tije Dejo predložio, ako ne videćeš posle noćašnjeg snimanja i uploadovanja kako će seodvijati situacija.

Elem i ja imam problem na sajtu za Babin Zub sa ovim mesečnim izveštajima. Slike su snimljene delimično i ne vide se celi grafikoni. U WD ništa nije menjano a i ne znam gde bi se eventualno to podešavalo. Probao sam sve živo ali ništa ne pomaže.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #219 poslato: 15. Novembar 2010. u 20:55 »
Probao sam sve sto ste rekli, ali novembra na stamb netu i dalje nema, iako su svi podaci na racunaru od 1. do 14. novembra prisutni, videcemo nakon ponoci da li ce se uploadovati.

Hvala na savetima.