Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Problemi u radu AMS  (Pročitano 160299 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Problemi u radu AMS
« Odgovor #220 poslato: 21. Novembar 2010. u 15:25 »
Evo me nazad sa podacima...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #221 poslato: 21. Novembar 2010. u 21:13 »
konačno, baš si nedostajao!

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
« Odgovor #222 poslato: 22. Novembar 2010. u 01:28 »
Hm... Na stranici AMS Karaburma stoji godisnje padavine 800.1mm, dok na WU stoji 648.7mm.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #223 poslato: 22. Novembar 2010. u 09:30 »
Ni meni nije jasno kako WU registruje padavine.
Uporedjujući svaki mesec, vidim da su značajne razlike.
Vrednosti za padavine koje se poklapaju sa programom WD koji očitava meteo stanicu, su one prikazane na sajtu http://www.stamb.net/beograd/station/wxlive.php.

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
« Odgovor #224 poslato: 22. Novembar 2010. u 16:56 »
Gledao sam sinoc i druge stanice i videh da i na drugim ima razlike... I ja sam pomislio da je problem sa WU jer sam gledao i po danima i mesecima i videh znacajne razlike, kako su nastale stvarno ne znam.
Mozda je najbolje da se kontaktira neko iz WU!

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #225 poslato: 23. Novembar 2010. u 08:15 »
AMS Knjaževac već od 2h noćas prikazuje fiksnu temperaturu od 7,8C, a i vlaga je na 96%.
Boce, da li je problem sa termo-hidro senzorom ili u prenosu signala?
Kod mene se to dešava 2-3 puta u mesec dana i problem je u gubitku bežičnog prenosa signala.
Koliko mi se čini AMS Knjaževac je žično povezana.

Van mreže Zelimir a

• **
  • Starost: 60
  • Najteže je naučiti nenaučenog učitelja
« Odgovor #226 poslato: 25. Novembar 2010. u 10:06 »
AMS Knjaževac već od 2h noćas prikazuje fiksnu temperaturu od 7,8C, a i vlaga je na 96%.
Boce, da li je problem sa termo-hidro senzorom ili u prenosu signala?
Kod mene se to dešava 2-3 puta u mesec dana i problem je u gubitku bežičnog prenosa signala.
Koliko mi se čini AMS Knjaževac je žično povezana.
Meni se to upravo dogadja i ja te probleme pripisujem baterijama, molim vas informaciju koliko često menjate baterije , u uputstvu stanice piše da bi, zavisno od nekih frekvencija one trebalo da traju bar 6 meseci. ja evo već posle tri nedelje od zamene imam ponovo problem sa komunikacijom senzora i stanice. Na kraju ću kao Boce da se opredelim za žičanu vezu....

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #227 poslato: 25. Novembar 2010. u 10:12 »
baš iz tih razloga sam vrlo brzo prešao na žičani prenos, mani ovako baterije traju i više od godinu dana!

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #228 poslato: 25. Novembar 2010. u 11:48 »
Meni su jos prvr baterije i sve radi kako treba. Prenos naravno zicani.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #229 poslato: 25. Novembar 2010. u 12:06 »
Meni su u kišomeru prve baterije, ali on najređe šalje podatke, u termo senzoru sam menjao posle godinu dana, dok je anemometar nov od avgusta. Kod mene sve bežično, ne mogu ni zamisliti da razvučem 40m kabla :o

Van mreže Zelimir a

• **
« Odgovor #230 poslato: 25. Novembar 2010. u 13:47 »
Momci,hvala za savete većina vas je  očigledno preležala dečije bolesti na stanicama ,mislim da cu polako na žicu ako nista drugo imaću obimnije i češće podatke za vetar.Ovo mesečno menjanje baterija me baš nervira.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #231 poslato: 26. Novembar 2010. u 09:36 »
Željko, zaglavio ti se vetar. Je l' to intervenišeš na svojoj AMS (op, žica, žica, žica, drma mi se stanica)?
Nadam se da ćeš to uspešno rešiti u dogledno vreme, što ti i želim.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #232 poslato: 26. Novembar 2010. u 11:39 »
Kod mene je slična situacija kao kod Deje, svi senzori (ima ih tri), prenos signala vrše bežičnim putem.
Baterije mi traju već godinu dana i pre mesec dana sam u termo hidro senzoru merio napon na njima koji je iznosio 1,48V. Bez obzira sada ću ih promeniti osim u anemometru gde bih morao da idem na krov, a nije loše da ih istestiram do kada će izdržati, mada na anemometru postoje solarne ćelije koje preko dana kod određene količine osvetljaja, verovatno generišu napon koji preuzima napajanje elektronike.
Termo senzor šalje podatke na 43 sec., anemometar na 33 sec., a kišometar na 183 sec.
Svi senzori koriste 2 kom AA baterije 1,5V, dok je baza vezana preko ispravljača, a ujedno su u njoj i baterije, u slučaju nestanka mrežnog napajanja.

Van mreže Zelimir a

• **
« Odgovor #233 poslato: 26. Novembar 2010. u 12:15 »
Željko, zaglavio ti se vetar. Je l' to intervenišeš na svojoj AMS (op, žica, žica, žica, drma mi se stanica)?
Nadam se da ćeš to uspešno rešiti u dogledno vreme, što ti i želim.
Hvala Pedja, zakočilo se sve ne samo vetar, i ja želim da proradi ali mi nešto ne ide, definitivno nisu baterije, čekam vikend pa ću malo studioznije da poradim.Imam još jedno pitanje pre svega za ljude koji imaju La Crosse stanice.Ima li neko podatak za pogodnu temperaturu prostorije gde se drži stanica.Ovo je već drugi put da imam problem kad temperatura u prostoriji padne ispod 15 C.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #234 poslato: 26. Novembar 2010. u 12:40 »
Ja sam imao  veliki problem sa ocitavanjem padavina, pa sam mislio da je to zbog kompa, tako da sam bazu izmestio u prostoriju gde nema ometanja, tacnije u hodnik, gde je temperatura oko 15C i nemam nikakvih problema. Evo sada su mi ulazna vrata otvorena, temperatura je 13.8C i nema problema. Desavalo se da mi zakoci kada je radila samo na baterije. Od kako je prebacena na zicu nema kocenja, a i baterije su mi jos prve koje sam stavio aprila ove godine.
Problem sa padavinama sam resio tako sto sam kabl skratio na 1m duzine sa kvalitetnijim kablom u odnosu na onaj koji dolazi uz stanicu. Jedini problem koji se desava povremeno je ispad sa udarom vetra kada ga uopste nema, ali je to lako uocljivo na grafiku pa se da ispraviti.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #235 poslato: 26. Novembar 2010. u 13:28 »
Jedini problem koji se desava povremeno je ispad sa udarom vetra kada ga uopste nema, ali je to lako uocljivo na grafiku pa se da ispraviti.

Da, to sam priemtio kada sam jurio neke podatke za udare vetra za 8-10. novembar. Malo su me iznenadile izdvojene vrednosti na WU, ali sam skontao da se radi o tako nečem.

Preporuka: Svaku takvu ispravku beležite kod sebe u podacima. Obavezno zapišite šta je originalno stajalo i zašto ste ispravili tu vrednost. U eventualnoj rekonstrukciji podataka (dešava se) takva informacjia je vrednija od zlata (meta podaci).
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Zelimir a

• **
« Odgovor #236 poslato: 27. Novembar 2010. u 08:46 »
Problem je definitivno bila temperatura u prostoriji.Bilo je dovoljno da uključim peć 10-15 minuta i da sve proradi kako treba.Iz nekih razloga neće da radi kada temperatura padne ispod 14 C mada to nigde u uputstvu za upotrebu ne piše :smartass:

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #237 poslato: 01. Decembar 2010. u 14:23 »
Dikile, tvoja stanica opet štrajkuje. Svuda su podaci od sinoć u pola sedam. Šta bi?

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #238 poslato: 02. Decembar 2010. u 18:55 »
Dikile sta se desava sa stanicom?

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #239 poslato: 04. Decembar 2010. u 15:27 »
Citat