Sinoć sam pri solidnim padavinama, po mom mišljenju između umerenog i jakog snega pogledao prihvatnu površinu levka i bila je mala količina pahulja na onoj strani levka gde ih je vetar nagomilavao, ostatak levka je bio mokar kao kada pada kiša. Kod slabih padavina takođe levak ostaje svo vreme mokar.
Mislim da sam vrlo dobro odredio snagu grejača na levku, kao i otpora koji greju klackalicu za padavine koje su do sada bile i pri temperaturama do -5C.
Danas ću uz pomoć IC termometra da izmerim temperaturu prihvatne površine levka, koliko se sećam kada sam ga prvi put postavio pri spoljašnjoj temperaturi od -3C bez vetra u levku je bilo +12C.
Moje je mišljenje da pri određenim uslovima, a to su: dugotrajan jak sneg, niska temperatura oko -5C i jak vetar, došlo bi do "zatrpavanja" levka i odloženog on-line prikaza podataka, ali to je lako rešivo povišenjem napona napajanja grejača levka.
Razume se da su navedeni uslovi kod nas retki, možda dan dva u godini ili nijedan, ali ako do njega i dođe tu je rešenje.
Nosio sam se mišlju da se odradi automatika koja bi održavala idealne uslove za topljenje snega u levku u funkciji intenziteta snežnih padavina, spoljne temperature i vetra, ali kako sam rekao ranije to su retke situacije, tako da mi je ne isplativo da se u to upuštam.
Glavno je da ovo relativno jeftino i jednostavno rešenje sasvim dobro funkcioniše.
Ptprince hvala na saradnji!