Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Problemi u radu AMS  (Pročitano 160289 puta)

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
Odg: Problemi u radu AMS
« Odgovor #280 poslato: 07. Mart 2011. u 15:43 »
Danas u 13,41h, došlo je do prekida internet veze u mom kraju, tako da AMS Karaburma od tada ne šalje podatke.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #281 poslato: 08. Mart 2011. u 10:39 »
Sinoć sam pri solidnim padavinama, po mom mišljenju između umerenog i jakog snega pogledao prihvatnu površinu levka i bila je mala količina pahulja na onoj strani levka gde ih je vetar nagomilavao, ostatak levka je bio mokar kao kada pada kiša. Kod slabih padavina takođe levak ostaje svo vreme mokar.
Mislim da sam vrlo dobro odredio snagu grejača na levku, kao i otpora koji greju klackalicu za padavine koje su do sada bile i pri temperaturama do -5C.
Danas ću uz pomoć IC termometra da izmerim temperaturu prihvatne površine levka, koliko se sećam kada sam ga prvi put postavio pri spoljašnjoj temperaturi od -3C bez vetra u levku je bilo +12C.
Moje je mišljenje da pri određenim uslovima, a to su: dugotrajan jak sneg, niska temperatura oko -5C i jak vetar, došlo bi do "zatrpavanja" levka i odloženog on-line prikaza podataka, ali to je lako rešivo povišenjem napona napajanja grejača levka.
Razume se da su navedeni uslovi kod nas retki, možda dan dva u godini ili nijedan, ali ako do njega i dođe tu je rešenje.
Nosio sam se mišlju da se odradi automatika koja bi održavala idealne uslove za topljenje snega u levku u funkciji intenziteta snežnih padavina, spoljne temperature i vetra, ali kako sam rekao ranije to su retke situacije, tako da mi je ne isplativo da se u to upuštam.
Glavno je da ovo relativno jeftino i jednostavno rešenje sasvim dobro funkcioniše.

Ptprince hvala na saradnji!

Nema na čemu, Rade. Slažem se sa tobom u vezi evetualnih usavršavanja grejača i mislim da još nije neophodno komplikovati tvoje rešnje.
Napraviću podrobniju analizu za nekoliko dana, pa ću je okačiti.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #282 poslato: 10. Mart 2011. u 13:46 »
Tokom noci i prepodneva stanica nije bila u funkciji. Zablokirala je ali je problem resen...

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #283 poslato: 18. Mart 2011. u 12:48 »
AMS Karaburma danas nije dostupna, zbog problema sa internet konekcijom.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #284 poslato: 18. Mart 2011. u 20:16 »
nadam se da ce brzo da proradi sve...

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #285 poslato: 11. April 2011. u 10:16 »
Sinoć od 21h pa do 7h jutros, zbog kvara na računaru, AMS nije bila na mreži.
Vidim da Tmin i Tmax nisu odgovarajuće za danas. Verovatno je "pobrljavio" WD.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #286 poslato: 11. April 2011. u 12:10 »
Pretpostavljam da je preskakanje ponoći dovelo do toga (mada ne poznajem WD ama baš nimalo).
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #287 poslato: 21. April 2011. u 19:02 »
Na stambnetu prikazuju mi se podaci o Tmax i Tmin, ali ne beleže se vremena, iako u WD su podaci uredno prikazani. Kako podesiti WD?

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #288 poslato: 21. April 2011. u 21:25 »
Da bi imao kompletne podatke sa terminima potrebno je da podesiš slanje dva fajla na server a to su
testtags.php i trends-inc.html. Da bi WD to odradio potrebno ga je podesiti u Control Panelu i Web files/Web page. Pošto nije baš jednostavno podešavanje trebaće ti neko od nas preko PP-a ili nekog messenger servisa da te provede kroz postupak. Ja to mogu ali nisam baš puno na netu kad sam kod kuće pa je možda lakše da kontaktiraš Deja ili Dikilea koji šalje podatke na isti server kao i ti. Pozdrav!

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #289 poslato: 22. April 2011. u 00:20 »
testtags.txt je na serveru zadnji put ažuriran 20/04/2011 07:47

to treba videti zašto od tad ne šalje, tako da ti pokazuje "Danas" kao 20.04, a "Juče" kao 19.04 kod minimalne i maksimalne temperature...

Ovo se može videti kad otvoriš sajt, piše gore u koje vreme je ažurirano... Deo podataka vuče iz testtags.txt, a kad stigne clientraw.txt onda ti se osveže osnovni podaci.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #290 poslato: 22. April 2011. u 21:00 »
Na racunaru u folderu webfiles, testtags.txt i trends-inc.txt se uredno azuriraju na svakih 5 min, kako sam i podesio u FTP/Internet setup. Da li i testtags.php i trends-inc.html takodje treba da se azuriraju zajedno sa txt fajlovima, sto kod mene nije slucaj.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #291 poslato: 22. April 2011. u 21:07 »
izgleda da ne pošalje onda na server, možda da malo ažuriraš WD (često izlaze novije verzije), ili da ponovo pokreneš računar...

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #292 poslato: 22. April 2011. u 21:12 »
Pre neki dan sam instalirao umesto Win XP, Vistu i najnoviju verziju WD 10.37Q build 42 i od tada nastaju problemi (do tada je sve bilo u redu). Jutros sam se vratio na verziju 10.37P build 44, ali nisam uspeo nista da uradim, na serveru se weather trends i vremena za Tmin i Tmax se ne azuriraju.  :neznam:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #293 poslato: 22. April 2011. u 21:26 »
 To se i meni desilo kad sam instalirao neku verziju, ne secam se koju. Rade najbolje ti je da kontaktiras Radmila preko PP i da ti on preko TeamViwera sve podesi. Tako sam ja uradio.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #294 poslato: 22. April 2011. u 21:40 »
Gde nađe Vistu? Microsoft je povukao Vistu izlaskom Windows-a 7 jer je shvatio da je napravio veliko ništa od operativnog sistema.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #295 poslato: 22. April 2011. u 21:44 »
Probacu da instaliram Win 7, ako ovaj moj racunar iz 2003 god (intel 2,4GHz, Ram 1Gb, ATI 256Mb) moze da ga podrzi ili uopste dozvoli instalaciju.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #296 poslato: 22. April 2011. u 22:03 »
Treba da može, radi čak i na 512 MB rama ako se isključe aero efekti. A puno je bolji od Viste. Jeste da ti je to još jedan posao, ali biće ti stabilnije i brže od Viste sigurno.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #297 poslato: 22. April 2011. u 23:14 »
Upravo sam instalirao Win 7 i poslednju verziju WD, ali se nista nije promenilo, osim sto se sada u folderu webfiles, azuriraju fajlovi testtags.php i trends-inc.html na podesenih 5min, dok njihovi odgovarajuci txt fajlovi ne.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #298 poslato: 23. April 2011. u 08:23 »
WD - Control Panel - Web Files / Web Page Setup, ovako treba da stoje podešavanja za testtags

« Poslednja izmena: 23. April 2011. u 09:09 Dejo »

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #299 poslato: 23. April 2011. u 08:34 »
Dejo, nevidi se slika (bar na laptopu i PC)