Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Problemi u radu AMS  (Pročitano 160292 puta)

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
Odg: Problemi u radu AMS
« Odgovor #340 poslato: 17. Mart 2012. u 22:12 »
Evo lepog objasnjenja moje nedoumice oko ravnodnevnice, od strane Profiamatera  :super:http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=2723.msg128551;boardseen#new

Van mreže nikt

• *
« Odgovor #341 poslato: 12. April 2012. u 22:11 »
Weather Display ми опет прави проблеме уписао 4,8мм  падавина а базна станица нормално 0,0мм како и треба,могули ја то ручно да исправљам и како.!?
Мислим да је решен проблем, WD 10.37R b08 заменио са WD10.37R Build 23 и већ десетак дана ради како треба.
Молио бих искусније чланове ако имају времена да мало пропрате рад АМС Руско Село и да дају сугестије.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #342 poslato: 16. April 2012. u 21:31 »
Ne znam kakav je meteo zaklon za termo senzor, izgleda da je Tmax viša za nekih dva stepen od stvarne. Na sajtu http://www.stamb.net/ruskoselo/station/wxhistory.php se ne ažuriraju mesečni izveštaji pa se ne mogu videti podaci za ostale dane, ali evo danas "RuskoSelo" beleži Tmax 21,1C, a po synop.meteos.rs, u Vojvodini nije bila viša od 19,4C. Takođe sa grafikona za temperaturu, pre desetak dana AMS Rusko Selo je izmerila 28,5C, dok nigde u Srbiji zvanično nije izmerena ovolika temperatura ove godine.
Kako nam predstoje topli sunčani dani trebalo bi termo senzor postaviti u odgovarajući zaklon kako bi podaci o temperaturi bili realni. Isto tako treba konfigurisati WD da se ažurira istorija (mesečni izveštaji), kako bi se vršila analiza i obrada podataka.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #343 poslato: 16. April 2012. u 23:23 »
Isto tako treba konfigurisati WD da se ažurira istorija (mesečni izveštaji), kako bi se vršila analiza i obrada podataka.

Video sam kod dikile-a isti problem... Ja sam to negde objasnio kako se kreiraju ti izveštaji...
http://www.stamb.net/paracin/station/wxtempdetail.php

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #344 poslato: 17. April 2012. u 22:17 »
Ja sam se petljao oko toga i na kraju batalio.

Nikt nema meteo zaklon  http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=458.425

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #345 poslato: 19. April 2012. u 11:02 »
Imam nekih problema sa internetom pa danas nece biti podataka sa AMS Paracin.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #346 poslato: 06. Jun 2012. u 09:41 »
Kod mene problem sa radom računara, prilično uspori pa nekad učita tek 15-20 puta na sat umesto na svakih 60 sekundi. Probao sam sad malo da očistim, pa ću videti, ako ne, onda reinstalacija windowsa posle 32 meseca neprestanog rada :D

A ovo pre svega pišem jer nisu nulirani podaci danas u ponoć!

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #347 poslato: 06. Jun 2012. u 23:07 »
AMS Rusko Selo ima uvek za otprilike 3-4C visu temperaturu od realne....To je vec napomenuto ovde, ali mislim da taj problem treba da se resi....Takodje AMS Pancevo je pre nekoliko dana imalo neke nebulozne padavine od preko 100mm, a tog dana je bilo suncano.....

Ja bih voleo i imam zelju da kupim svoju AMS stanicu, ali kad vidim koliko tu problema moze da ima, ziv me strah uhvati..... ::)

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #348 poslato: 06. Jun 2012. u 23:20 »
AMS Rusko Selo ima uvek za otprilike 3-4C visu temperaturu od realne....To je vec napomenuto ovde, ali mislim da taj problem treba da se resi....Takodje AMS Pancevo je pre nekoliko dana imalo neke nebulozne padavine od preko 100mm, a tog dana je bilo suncano.....

Ja bih voleo i imam zelju da kupim svoju AMS stanicu, ali kad vidim koliko tu problema moze da ima, ziv me strah uhvati..... ::)

Boki nema tu straha. I ja sam u pocetku imao problem sa nepostojecim padavinam dok nisam pronasao u cemu je stvar.U pitanju je bio kabl od tada , a ima vise od godinu ipo sve radi bez problema i ja sam jako zadovoljan svojom stanicom i ako sam je platio 130e.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #349 poslato: 07. Jun 2012. u 12:09 »
Problema ima kako reče Boki, ali rešavajući probleme ide se ka što kvalitetnijim podacima, a parametri koji na to utiču su brojni i različite prirode.
Lična AMS pored sopstvene baze (korektnih) podataka, pruža draž i u rešavanju usputnih problema i zadovoljstva nakon rešavanja istih.
Ja sam za proteklih 10 godina promenio 3 meteo stanice, prva WS 2300, pa TFA Nexus i sada TFA Primus i na svakoj ima po nešto da se prepravi ili podesi prema ličnim zahtevima, zarad kvaliteta učitanih podataka.

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
« Odgovor #350 poslato: 07. Jun 2012. u 14:38 »
Imam problema sa Weather display-em..
Pre dva dana mi je nestala struja,kada sam ponovo ukljucio komp,i pokrenuo weather display..on radi jedva nekih 5 min,ukoci se,ne salje nikakve podatke,a nekad se otvori i sam po jedno 5,6 puta,pa mi prolupa ceo komp na kraju..
Sta da radim? Hvala unapred..

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #351 poslato: 07. Jun 2012. u 15:31 »
Probaj da reinstaliraš WD (nova aktuelna verzija je 10.37R Build 30), ali pre toga zapamti (zapiši) sve parametre podešavanja

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #352 poslato: 07. Jun 2012. u 23:26 »
Hvala Dikile....Pa ima straha zato sto ja nemam nekog iskusnog coveka koji bi mi namestio i povezao stanicu, zaista jedino bi vi mogli da mi pomognete....Planirao sam u julu mesecu da kupim, treba mi jos malo para da skupim... :D

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #353 poslato: 08. Jun 2012. u 00:34 »
Boki za pomoc nema brige. Ja sam ti uvek na raspolaganju.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #354 poslato: 03. Jul 2012. u 06:48 »
Usled radova na kablovskoj mrezi, poslednjih nedelju dana ima povremenih prekida internet veze, samim tim i slanja podataka u tom vremenskom periodu.  :evil:
Nadam se da ce se radovi ubrzo okoncati i AMS Karaburma uredno slati vremenske podatke.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #355 poslato: 24. Jul 2012. u 21:31 »
Zbog čega je "nestala" AMS Vršac na spisku Serbianmeteo mreže?
Vidim da je aktivna na stamb.net

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #356 poslato: 24. Jul 2012. u 22:35 »
Zbog čega je "nestala" AMS Vršac na spisku Serbianmeteo mreže?
Vidim da je aktivna na stamb.net

Lični zahtev vlasnika.

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
« Odgovor #357 poslato: 25. Jul 2012. u 22:30 »
Nestala struja pre sat vremena,kad je stigla pokrenuo sam weather display..
Kad ono sva istorija je izbrisana,sva sreca pa sam kolicinu padavina zapamtio..
Kako da mi se to ne desi sledeci put?

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #358 poslato: 26. Jul 2012. u 07:51 »
Meni nije jasno kako može sve da nestane, svakog minuta se čuvaju svi podaci sa stanice i kad dođe struja samo se nadopuni podacima iz same stanice, tako da nema preskoka.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #359 poslato: 27. Jul 2012. u 09:26 »
U folderu wdisplay/logfiles nalaze se fajlovi u tekstualnom zapisu gde se beleže podaci svakog minuta.
Konkretno za mesec jul 2012 oznaka tog fajla je: 72012lg.txt
Kod mene se dešavalo kod nestanka el.energije da se zapis u ovom fajlu na neki način "deformiše", odnosno dođe do nepravilnog zapisa jednog ili dva reda.
Konkretno da se za temperaturu zabeleži vrednost od 0C iako je stvarna temperatura recimo 31,8C.
Problem sam rešavao tako što sam u navedenom fajlu izbrisao pogrešno zapisane redove i nakon toga "sejvovao" promene.