Stanica pamti Tmax i Tmin od poslednjeg (manuelnog) resetovanja ovih vrednosti i pritisak u zadnjih dvanaest sati,najmanju i najveću brzinu vetra od poslednjeg (manuelnog) resetovanja.
Javlja se i problem kontinuiteta,jer neću biti uvek u mogućnosti da očitavam i zapisujem vrednosti (pogotovo leti,kad me nema u BG-u i po mesec dana).
Zbog toga mislim da moja stanica ne zavređuje pažnju.
Dakle, 'ručno očitavanje'. Dobro. Pa neke beleške vredi voditi, ali se time ne opterećivati mnogo.
Ipak, dobar deo svog života si kod kuće, tako da tvoja stanica zavređuje odrešenu pažnju. Ne treba ti da pratiš klimu, jer za to ti treba višedecenijski kontinuitet, a pošto to ne možeš sam, postoji meteorološka služba koja se brine za to. Ipak, čak i meteorološkoj službi je od koristi da ima što više informacija, te nemoj svoju stanicu da guraš pod tepih, jer nije za to.
Postavljanje može da bude i na krovu, ako to možeš da središ. detalej možemo i lično da raspravimo.
Zrenjanin već ima AMS u okviru GMS,i jednu na magistrali, koja ustvari služi za merenje zagađenja vazduha. Postavljena je tu u okviru projekta na nivou cele Vojvodine, ukupno ima 8 takvih stanica.
U nedelju uveče sam se putem elektronske pošte obratio nadležnima da mi omoguće 24h pristup podacima, a ja sam njima nešto obećao zauzvrat.
Odgovora još uvek nema. . . 
Ako mi omoguće pristup podacima, možemo pričati o postavljanju istih LIVE na internet.

Možeš da im obećaš šta hoćeš, odgovora neće biti. U to sam uveren, jer znam kako te stvari rade.
Zavod je u stanju da stavi te stanice uživo na net, ali pošto nisu prošle verifikaciju, neće ih ni biti u javnosti pre toga. Onda će svako moći da ima uvid u podatke. Nisu nikakva tajna, ali nije profesionalno davati neproverene podatke.
Dakle, kao što Dikile reče...
Joco nemoj mnogo da se oslanjas na druge po pitanju stanice.Najidealnije resenje ti je da kupis sopstvenu stanicu.
... uštedi parice i kupi jednu amatersku. Više nego dovoljno. Zavod ima dve takve amaterske stanice u svojoj klimatološkoj mreži i podaci skroz odgovaraju.
Postavljanje stanica je mnogo veća filozofija nego sama stanica. I lošija oprema će dati bolje rezultate ako je postavljena korektno. Zato uvek predlažem neku vrstu verifikacije. Primer je Dejo u Subotici, ali i Rade je radio nešto slično kad je kupio stanicu, pa smo rešili neke inicijalne probleme.
Vratimo se na temu. Hoćemo li da pozovemo ove ljude i pitati za saradnju? Ne gubimo ništa, a dobijamo i mi i oni. Konkurencija stvara želju za napretkom.