Kad sam rekao da ne pamtim veci sneg u martu mislio sam na moj grad.Ja ne zivim u Bg pa ne mogu znati kad je pao najveci martovski sneg u Beogradu
A sto se Novog Sada tice onaj sneg sinoc je sigurno bio veci od onog iz marta 2006-te.
Neznam koliko je tacno palo snega sinoc u BG iako su sluzbeno ujutru javili jednaku visnu sneznog pokrivaca za NS i BG( 13 cm),ali ipak ti sluzbeni podaci su opet bili daleko manji od realne kolicine snega koja je ovde pala.A u gradu je sigurno bilo 20 cm nakon zavrsetka padavina.A i to je vec stara prica da na Sancevima uvek padne manje snega nego u gradu.
A to vam je potvrdio i Joe i dokumentovao sa jucerasnjim fotografijama iz NS(na strani 5).
A od 1:30 h do 5:30 h je padao krupan sneg jakog intenziteta bez prestanka na temperaturi od -2 C tako da je bio bas dobro natrpao.Steta samo sto ga je dnevna temperatura posle do pola istopila.
I jos nesto,kada kazem da ne pamtim veci sneg u martu onda sam mislio iskljucivo na moj grad i da ne pamtim za mojih 28 god,a ne u bukvalnom smislu da nikad u istoriji nije pao veci martovski sneg,jer uvek se moze iskopati iz neke praistorijske meteo arhive da je recimo "tamo nekog marta 1920 godine palo 50 cm snega" ;D