Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2010  (Pročitano 36582 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: April 2010
« Odgovor #120 poslato: 22. April 2010. u 22:31 »
Po zadnjim izlazima, sve su veće šanse da će u subotu na sjeveru zemlje biti suvo. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #121 poslato: 23. April 2010. u 20:14 »
Ako ovo bude biće opet poplava na jugoistoku Srbije:

Citat
ПЕТАК, 23.04.2010.
КРАЈЕМ ДАНА У ЈУГОЗАПАДНИМ, А ТОКОМ НОЋИ И У ОСТАЛИМ КРАЈЕВИМА ЗЕМЉЕ ОЧЕКУЈЕ СЕ НАОБЛАЧЕЊЕ МЕСТИМИЧНО СА КИШОМ, ПЉУСКОВИМА И ГРМЉАВИНОМ. ПАДАВИНЕ ЋЕ СЕ НАСТАВИТИ ЗА ДАНЕ ВИКЕНДА, НАРОЧИТО У СУБОТУ. ВИШЕ ПАДАВИНА БИЋЕ У ЈУЖНИМ И ЈУГОИСТОЧНИМ ПРЕДЕЛИМА ГДЕ СЕ ЗА ПЕРИОД ОД 36 ДО 48 САТИ У ВЕЋИНИ МЕСТА ОЧЕКУЈЕ ОКО 10 Л/М2, У ТИМОЧКОЈ И НЕГОТИНСКОЈ КРАЈИНИ ЛОКАЛНО И ДО 40 Л/М2.

:bang:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #122 poslato: 23. April 2010. u 21:05 »
Bogami baš me iznenadilo ovakvo upozorenje RHMZ-a. Ja nisam na osnovu modela shvatio da su kod nas na istoku mogući tako obilni pljuskovi sutra i prekosutra. Ajd da vidimo da li je RHMZ stvarno namirisao nešto.  :o Ako se ostvari prognoza stvarno će biti opet problema sa nabujalim rekama.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #123 poslato: 23. April 2010. u 22:04 »
Sutra kisa verovatno u citavoj zemlji, nedelja slicna a posle toga na vidiku je stabilno i toplo vreme.
To se najavljivalo vec nekoliko dana a sto smo blizi sve je izvesnije da ce tako biti.
Temperature i do 25C, skoro pa letnje.
Ja se i dalje nadam da nece biti letnjih dana u aprilu!

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #124 poslato: 23. April 2010. u 23:40 »
jedva čekam tu stabilizaciju koja se za sada najavljuje za utorak,ali takođe ne bih želeo da odmah budu letnje temperature

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #125 poslato: 24. April 2010. u 22:39 »
Posle mnogo vremena jedna ovako lepa prognoza.  :sunce

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #126 poslato: 25. April 2010. u 00:34 »
Sutra bi moglo biti popodnevnih nestabilnosti, a nakon toga duži period stabilnog vremena, baš kao na ovoj prognozi što je dikile okačio. Uželio sam takvo vrijeme, samo bih volio da temperature ostanu u granicama normale, tj. da ne idu preko 25°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #127 poslato: 25. April 2010. u 17:18 »
Bice prisutne lepe konvergencije na severu zemlje i u vecernjim satima, samim tim onda nije iskljucena neka slaba akcija ni tokom veceri!Tu mislim vise na pljusak bez grmljavine, ili sa slabom grmljavinom!

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #128 poslato: 25. April 2010. u 20:58 »
ПЕТАК, 23.04.2010.
КРАЈЕМ ДАНА У ЈУГОЗАПАДНИМ, А ТОКОМ НОЋИ И У ОСТАЛИМ КРАЈЕВИМА ЗЕМЉЕ ОЧЕКУЈЕ СЕ НАОБЛАЧЕЊЕ МЕСТИМИЧНО СА КИШОМ, ПЉУСКОВИМА И ГРМЉАВИНОМ. ПАДАВИНЕ ЋЕ СЕ НАСТАВИТИ ЗА ДАНЕ ВИКЕНДА, НАРОЧИТО У СУБОТУ. ВИШЕ ПАДАВИНА БИЋЕ У ЈУЖНИМ И ЈУГОИСТОЧНИМ ПРЕДЕЛИМА ГДЕ СЕ ЗА ПЕРИОД ОД 36 ДО 48 САТИ У ВЕЋИНИ МЕСТА ОЧЕКУЈЕ ОКО 10 Л/М2, У ТИМОЧКОЈ И НЕГОТИНСКОЈ КРАЈИНИ ЛОКАЛНО И ДО 40 Л/М2.

Od najavljenih lokalno i do 40mm kiše kod mene palo u proteklih 48 sati ceo 1.0 mm. Stvarno ne mogu da razumem ovakav promašaj u prognozi RHMZ-a. Modeli jesu lutali dosta u prognozi za ovaj vikend ali ovo što je RHMZ najavljivao ja stvarno nisam video kod nijednog modelu u nijednom izlazu. Pogotovu ima veliku težinu ovakva prognoza jer je najavljivala porast vodostaja reka i opasnost od novih poplava. Samo se setim zimus trenutaka kada smo svi ovde najavljivali intenzivne snežne padavine a RHMZ ništa o tome na Meteo alarmu. Da se zahvalim Darku_9 koji je postavio ovo upozorenje jer ja ga sigurno ne bih primetio jer odavno ne pratim pažljivo njihove prognoze i upozorenja.

Narednih dana kao što je ovde već najavljivano sledi nam niz od nedelju dana bez padavina. Sutra i prekosutra će biti pojačanog jugoistočnog vetra pogotovu tamo gde inače uvek duva. U drugoj polovini nedelje u nekim mestima i preko 25°C.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #129 poslato: 25. April 2010. u 21:04 »
Od najavljenih lokalno i do 40mm kiše kod mene palo u proteklih 48 sati ceo 1.0 mm. Stvarno ne mogu da razumem ovakav promašaj u prognozi RHMZ-a. Modeli jesu lutali dosta u prognozi za ovaj vikend ali ovo što je RHMZ najavljivao ja stvarno nisam video kod nijednog modelu u nijednom izlazu. Pogotovu ima veliku težinu ovakva prognoza jer je najavljivala porast vodostaja reka i opasnost od novih poplava. Samo se setim zimus trenutaka kada smo svi ovde najavljivali intenzivne snežne padavine a RHMZ ništa o tome na Meteo alarmu. Da se zahvalim Darku_9 koji je postavio ovo upozorenje jer ja ga sigurno ne bih primetio jer odavno ne pratim pažljivo njihove prognoze i upozorenja.

Narednih dana kao što je ovde već najavljivano sledi nam niz od nedelju dana bez padavina. Sutra i prekosutra će biti pojačanog jugoistočnog vetra pogotovu tamo gde inače uvek duva. U drugoj polovini nedelje u nekim mestima i preko 25°C.

Stvarno posle ovakvog promasaja RHMZ-a ne treba im vise verovati!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #130 poslato: 25. April 2010. u 21:06 »
 ^^ ^^ Ja ne bih sutra i prekosutra isključio mogućnost pljuskova sa grmljavinom na kranjem zapadu i jugozapadu Srbije.GFS 12Z za sredu crta pljuskove.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #131 poslato: 25. April 2010. u 21:14 »
Slažem se Kimi, nisu isključena retka pojava lokalnih pljuskova pre svega na jugozapadu Srbije. Ali generalno nas čeka vreme sa puno više sunca i višim temperaturama.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #132 poslato: 26. April 2010. u 10:37 »
Ta kiša što se crta pre podne uvek ranije prestane nego što je modeli crtaju, tako da je moguća samo ujutru. Od poslepodnevnih pljuskova takođe ništa izgleda. Pazi šta sam ti rekao.  ;) Mada bi bilo zanimljivo na meteoskupu da bude razvoja.  :)

Ja i nakon novih izlaza tvrdim da će kiša prestati ranije nego što to modeli predviđaju kao uvek za Novi Sad tako da je moguća samo ujutru. Tokom dana suvo. Posle podne sa sunčanim intervalima.

Zaboravi da uradim ovo, obećao sam na skupu.  :first: No priznajem ispalo je par kapi kiše u toku dana, ali je bilo i sunčanih intervala pre nego što su Beograđani došli.

Narednih dana konačno suvo, stabilno i toplo vreme. Jedino je u sredu moguća retka pojava slabe kiše i pljuskova. Modeli to vide već više dana unazad samo mislim da su velike šanse da ni od te kiše ne bude ništa.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #133 poslato: 26. April 2010. u 19:44 »
Velike su sanse da od cetvrtka po meni imamo one najlepse temperature od 25-28C

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #134 poslato: 26. April 2010. u 19:59 »
Dikli tesko da ce biti tolko visoke temperature! po acc weather koji ja redovno pratim do kraja meseca u Beogradu ne bi trebalo da predje 24 stepena!

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #135 poslato: 26. April 2010. u 20:04 »
Dikli tesko da ce biti tolko visoke temperature! po acc weather koji ja redovno pratim do kraja meseca u Beogradu ne bi trebalo da predje 24 stepena!

acc weather i nije bas pouzdan, stalno menja prognoze..Mozda sam ovo trebao da stavim za maj ali nema veze.
U Beogradu u petak temperatura 25-26C, a za vikend do 28C

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #136 poslato: 26. April 2010. u 20:38 »
Sutra se očekuje znatno bolja situacija što se tiče nestabilnosti.Biće razvoja,a doći će i do promene strujanja.Biće pljuskova na zapadu i jugozapadu zemlje.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #137 poslato: 26. April 2010. u 21:43 »
S obzirom da će kod mene, a isto važi i za zapadnu Srbiju, temperatura ići i nekoliko stepeni iznad 20, te imajući u vidu vrlo verovatnu popodnevnu i večernju konvekciju, koju je kolega Kimi lepo najavio i prikazao, osim "običnih" pljuskova, moguća je i ređa pojava jačeg nevremena.
Tako je južnije od mene odnosno na krajnjem jugozapadu Srbije moguća i pojava grada praćena olujnim vetrom.
Volio bih da se ne obistini ali...  :-\

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #138 poslato: 26. April 2010. u 23:21 »
Nikako mi se ne svidja ovaj period koji je pred nama.  :cry:
Temperature ce prelaziti i 25C. Nadao sam se da nece biti letnjih dana u aprilu ali poslednjeg dana ovog meseca su velike sanse za to.
Nadam se mozda popodnevnim pljuskovima ali ako ih i bude to ce biti lokalno i tesko da ce ozbiljnije uticati na temperaturu. Danasnji vetar je cinio svoje pa mi se cinilo da napolju nije toliko toplo ali brojke ne lazu, bilo je pretoplo   :ufff:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #139 poslato: 27. April 2010. u 00:49 »

Pusti ti Accweather oni lupaju ko maksim po diviziji! do kraja meseca ce najverovatnije temperature preci 25 u vecem delu Srbije! vreme letoljubaca stize  :sun  :sunce