Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Posledice viška padavina u ataru sela Bašaid  (Pročitano 8435 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Posledice viška padavina u ataru sela Bašaid
« Odgovor #20 poslato: 26. Januar 2011. u 14:21 »
Strašno.  :o   :(

Van mreže Kiraj

• *
« Odgovor #21 poslato: 25. Februar 2011. u 09:31 »
Agonija sa vodom se nastavlja.Ove slike su radjene pre 2-4 dana ,kad snega skoro da nije bilo .Momentalno ga ima 20-etak cm i još pada.Šta će se desiti kad se otopi mogu samo da zamislim

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=c5EUligsRzw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=c5EUligsRzw</a>

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #22 poslato: 25. Februar 2011. u 09:39 »
Komšija, nabavi jedan čamac dok je vreme ... šta drugo da ti kažem ... znam kako je ...  :-[

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #23 poslato: 25. Februar 2011. u 09:46 »
Odneo vrag šalu, vraća se Panonsko more...
Nešto nije u redu sa podzemnim vodama, garant. Nije sve ovo samo do prekomernih padavina, već izgleda da su one bile samo okidač za nešto mnogo veće što se dešava.
Ili je možda do irigacionih sistema? Koliko su kanali za navodnjavanje i odvod vode uopšte čisti? Koliko ljudski nemar tu ima uticaja? Ovo što nam prikazuješ je elementarna nepogoda.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #24 poslato: 25. Februar 2011. u 10:43 »

Ili je možda do irigacionih sistema? Koliko su kanali za navodnjavanje i odvod vode uopšte čisti? Koliko ljudski nemar tu ima uticaja? Ovo što nam prikazuješ je elementarna nepogoda.

Bas sam hteo da pitam kakva je situacija sa irigacijom tamo.. No, s obzirom na to koliko se ulaze u popravku i izgradnju bentova po Vojvodini, ne bi me cudilo da su kanali tamo skoro pa prepuni mulja, i da za to niko ne brine.. Strasno, ne mogu da verujem da bi ova drzava pre isplacivala pomoc ili nadoknadu stete na kasicicu nego ulozila novac u preventivne mere.. Strasno.

Van mreže Kiraj

• *
« Odgovor #25 poslato: 25. Februar 2011. u 14:59 »
Deo atara ima dobru mrežu kanala ali koliko ja shvatam ovu situaciju,glavni odvodni kanal je negde zapušen ili zanemaren(ima mnogo trske i biljnog rastinja).Kad su kanali kopani zemlja je raširena na malom prostoru te su parcele ostale niže od kanala,zato moramo da prokopavamo nasipe kako bi voda iz parcela došla do kanala.Problem je deo atara kge nema ni ovakvih kanala ,tu se do parcele stiže čamcima.Zemljište je zasićeno vodom i ne propušta vodu (verovatno je dole sloj gline).Ipak je u 2010 godini palo preko 1000 litar po kvadratu a i 2011 je krenula loše.Prosek za Bašaid je oko 530 litara po kvadratu.

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #26 poslato: 25. Februar 2011. u 15:13 »
Kolika povrsina je problematicna?
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Kiraj

• *
« Odgovor #27 poslato: 25. Februar 2011. u 18:48 »
 Ne znam tačno ali 2-3000 hektara.
Ovo što sam obeležio je najugroženiji deo gde se procenet vode u njivama kreće od 30-100%.Ima i poneka parcela koja nema vode ali se mogu na prste nabrojati.Ovde sam obeležio otprilike granicu našeg atara a kako voda nezna za granice ovakvo loše stanje je i u drugim katasterskim opštinama koje se graniće sa nama.

Van mreže Kiraj

• *
« Odgovor #28 poslato: 25. April 2011. u 10:06 »
Voda se u većem delu atara povukla ali ostaje pustoš.Gornji sloj je suv a dole prevlaženo.