Stefano:
Sto se reklama, linkova tice tu mislim na sve sto se moze pod time svrstiti sem ako namera vlasnika sajta nije takva da ima takav sadrzaj na svom sajtu recimo placene reklame gde je neki lupam auto mehanicarski servis doprineo necemu pa se reklamira na tom sajtu kao na pr. sponzor tacnog vremena itd.
Meni se licno ne svidja da je sadrzaj sajta na Srpskom jeziku na latinicu, vremenska prognoza da bude na cirilicu i isto na Srpskom ali u tu istu prognozu da postoji link ka necemu sto je na Engleskom ili drugim jezicima pa da se otvore usput jos milion popup, pa igrice pa IQ testovi pa baner kad cete umreti pa tako dalje do momenta kada treba da nadjete partnera za sex u vasu blizinu koja je barem 1500km udaljena itd...
To je moje neko misljenje, programer sam i elektronicar i takav sam po prirodi da ako zacrtam nesto to hocu da ostvarim dali sam ili uz ekipu nebitno ali cilj se mora ostvariti da bi se islo ka novom cilju.
Za sve ostale:
zasta sluze nase AMS? zasto smo izdali vise stotina eu za njih? da beleze podatke i da mozemo da kazemo da imamo neku bazu od 10god? a da ne mozemo nista dalje da uradimo sa njima zato sto nismo meteorolozi i ne razumemo se u meteorologiju, samo smo imali visak eura i eto sada imamo i meteo kucice? zato nam sluze AMS?
E necu da mi zato sluzi. Necu da imam gomilu fajlova cime ne znam sta da radim.
Nasao sam ovaj forum i jako sam zadovoljan i mislim da ima Vas ovde koji mogu da nama koji ne znamo sta i kako da pokazu neki put kuda. Ja imam ideje koje hocu da realizujem. Sta je Meteoadriatic razlicitiji od nas? u cemu su oni bolji? hajte da ih pitamo kako i sta ako mi ne znamo. Ako oni nece da kazu nista onda cemo dalje da trazimo ako hocemo da napredujemo sa idejama i da uspemo i da kazemo za par god. da imamo jednu lepu ekipu koja ima lepu zabavu, hobi i imao lepu bazu koju znamo cemu sluzi.
Ne vidim svrhu AMS oko nas ako ne znamo sta da radimo sa njima.
Opredelili smo se za AMS jel na neki nacin nas privlaci meteorologija i napravili smo korak i kupili AMS.
Tada smo dobili volju da povezemo sve to i da pocnemo da delimo podatke sa nase AMS.
Opet sacinjen korak ka nekom cilju i uspelis smo.
A zasto da delimo podatke na webu ako ne znamo sta i zasto delimo? Jel ima uopste potrebe za to?
Jel moze nasa dobra volja i nasi AMS da daju neku uslugu nekome time sto postoje podaci sa nje?
Ja samo zelim da skupim ljude na jedno mesto i da napravimo nesto.
Ne poznajem Vas, nov sam na ovom forumu ali vidim da ima ljudi tipa ptprince, Boce i ti Tajsone koji se razumete u meteorologiju i mozete daleko vise da napravite od foruma i neke tabelice kome je kada ispala AMS i koliko je padavine bilo u Zumbulgradu itd.
Ja se ne razumem aman nista u ovu oblast, imam volju da naucim i da ucestvujem. Znam da programiram i svaki dan sam sa lemilicama, mernim instrumentima itd. U informatici sam vec od moje 5. godine iz doba Schneider-a pa dajte da napravimo i mi Meteoadriatic ili barem nesto slicno ili priblizno.
Hajte probudite se i na posao.
Covece! sad tek vidim da se nalazim medju samih administratora. Imali ovde jos ljudiu koji citaju ili postuju nesto? Svi ste administratori
Ne marim ako me administratori sada i banuju, izbace, zarobe i golicaju mi tabane giscijem perjem dok ne propevam, zabrane, obese da se susim, razapnu me i ne znam sta mi sve urade. Barem sam pokusao.