Kod mene ima suncanih intervala 20.3C, tokom jutra palo jos 0.5mm, tako da od ovog ciklona ukupno 20.7mm. Interesantno je to da je 8km severnije u Cupriji palo 40mm.
Jeste, Dikile. Kako je padalo, baš sam pomišljao koliko bi mogao da imaš padavina, jer se nebo samo otvorilo po svim šavovima. Pljusak je naišao niz ulicu brže nego što sam mogao da vidim i shvatim. Bio je to jako neobičan zvuk približavajućih krupnih kišnih kapi koje su se užasno namnožile u narednih 45 minuta.
Boce zna, pokušao sam da se raspitam kod njega koliko je palo, procenivši da je bilo između 35 i 40 mm padavina. Ipak, višedecenijsko iskustvo sa procenama vremenskih prilika me nije prevarilo. Neverovatno kako je ulica i bašta ostala bez bara koje su se ocedile preko noći.
Juče, u putu kući, duž autoputa, izmakao sam jednom pljusku kod Batočine, a dva (između Kolara i Malog Požarevca) su me nežno presekla. Srećom, ni upola dramatični kao pljusak u Ćupriji u subotu uveče.
Najzad, dišem punim plućima, ne vrti mi se u glavi (pad krvnog pritiska). Prija ovo prohladno vreme, bar meni. Dobro je našpraviti pauzu u letu, jer je nastavak leta izvestan. Tek smo na pola puta (poluvreme?) sa letom. Zato, letimo dalje!