Izgleda da je tako kako si objasnio, ali sve zavisi od količine gasa, ne samo jedan projektil i to ne isti tip, već ukupno njih, evo recimo najveći broj obolelih od karcinoma je u vranjskom području i na Kosovu. I naravno, psiha pogubno utiče ako ne znamo da njome služimo ili prisiljeni smo da se borimo protiv svih medija, jer je um moć. I setih se jednog incidenta, neobičnog po meni, nevezano sa ovim, ako možeš objasniti ovo, avgusta 1999. godine, jedno divno i prijatno popodne, oko 17h, sedela sam vani na otvorenom, i kad ono, odjednom, pojavili se kumulonimbusi i to baš crni sa svih strana postepeno okružili i skupili u jedan sam centar kumulonimbusa te postao je crnji da crnji ne može da bude ali tačno iznad fudbalskog stadiona Radničkog i onda prvim gromom udari u njega, zatim vrlo brzo raziđe i nestade kao da nije bilo malopre! A trajalo je kratko manje od 15 minuta. Posmatrač na taj prvi pogled oseti strašnu jezu, jer stiče se utisak da se ovo odigralo kao naručeno sa neba. Onda ubrzo na TV čujemo da je na stadionu bio trening i od groma strada jedan mlad fudbaler za koga kažu da je bio jako talentovan. Sličan slučaj se desio u Americi nedavno, planinar u želji da zaprosi svoju devojku, organizovao je nezaboravan dan, s par prijatelja, on i ona se popeli na planinu, i
u tom trenutku da je zaprosi, grom pogodi devojku! Šta sad? Ovo je za mene više od puke slučajnosti. Evo pre par dana čitam o nekom čoveku kome grom udario po peti put!
I opet taj
off malo u stranu, pogledala sam taj forum o Stražilovu, šta reći.... sjajan je skup i baš ste me slatko nasmejali.Tako ste bliski među sobom. Drago mi je da sam upoznala vas i vašu divnu porodicu preko ovoga, dečica su vam slatka kao bombone. Neka da su živa i zdrava 100 godina!
I paraglajding mi je zapao za oko, odmah me je podsetio jer ovog leta na Zlatiboru gde sam bila kod spomenika i preko puta je brdo gde su paraglajdisti
svaki dan izvodili poletanje i letenje, te mi je to bilo zanimljivo, kada na pola puta, ne sa velike visine, padnu, a tad osetim neprijatan stisak u stomaku i čekajući da li je taj ustao, znači da je živ i zdrav...i jedan od njih umalo da završi sletanje na jednu kravu na leđa..... ;D I nedavno jedan moj prijatelj pitao me je da li bih ja išla sa paraglajdistima, na to što sam odgovorila da je to luda ideja i ako bih probala, morala bih da se naoružam svim zaštitnim opremama od glave do pete.
I na kraju moram da u ovom postu spomenem, pošto je tema vezana sa životinjama, pticama....dodam sinoćnje zapažanje u gradu, kako smo se uverili u kilometražu ovog foruma o uticaju vlage na ptice, oko 19h, videla sam kumulonimbus koji sporo dolazi, a vrane lete veoma visoko, znači suv vazduh, i razmišljala da li je moguće da vrane ne koncentrišu na oblake već na vlagu i suv vazduh? I već za pola sata taj oblak već prekrio ceo grad, izgledalo je da će napraviti provalu oblaka pa smo žurile da se vratimo nazad, ipak je pala mala kišica, tek od ponoći bila kiša.
Eto, i ja se raspisah malo poduži post...pa se izvinjavam kome sam ukrala vreme.