Oko 19h sam stigao na Novi Beograd kod Hotela Hyatt da se nadjem sa drugaricom.
Na Hyattu se vidi odsjaj od Sunca koje se probija iz oblaka lepse je izgledalo uzivo nego na fotki
Ceo dan je bilo Suncano i pretezno vedro, ali sparno, T.max 35 C dok je u 19h bilo 32 C. Prosetali smo se ka splavovima kod Hotela Jugoslavija. Kad smo bili kod Arene primecujem da sa juzne strane dolaze tamni oblaci
Ubrzo vidim da oblaci dolaze i sa zapada i jugozapada. Sunce polako tone u oblake.
Dok smo bili na splavu Bibis primecujem kroz prozor da nesto "blica". Pomislio sam da je upitanju blic fotoaparata, ali ne to blicanje je bilo suvise cesto i sve jace. Shvatam da nam se oluja priblizava.
Kada smo u 20.50h izasli sa splava prizor je bio prelep.
Sevalo je na svakih nekoliko sekundi!!! Snimao sam kamerom, video snimak je odlican uhvatio sam 20-tak munja sigurno.
Evo kako je to izgledalo na Novom Beogradu
Otpratio sam drugaricu na bus pa sam produzio ka centru, pocela je da pada kisa doduse ne jaka. Cuje se i potmula grmljavina, ne mogu ni da zamislim kako je u centru oluje!!!
Kad sam bio na Trgu Republike snimio sam kamerom nekoliko munja, ali sam cak probao i fotoaparatom iz ruke da uhvatim neku munju...recimo da je ovo najbolji snimak
Ne vredi nisam imao stalak, inace bi fotke bile odlicne...
Al zato tu je kamera
pa imam video snimak, evo grab framea
Negde usput prema mom stanu poceo je jak pljusak.
Sa prozora sam snimio jos nekoliko munja kamerom, evo jedan grab frame
I sa prozora sam pokusao da fotkam munje fotoaparatom iz ruke (dakle bez stalka jel ga jos nemam)
Uspeo sam da uhvatim nekoliko sevanja, ali nije nesto, logicno zbog kratke ekspozicije.
Oluja se zavrsila oko 22.30h. Cak je u jednom trenutku nestala struja na ulicnom osvetljenju u mom kraju
Posle oluje temperatura je pala na 22 C ali je bilo jako sparno (mode dry na klimi je dobro dosao da izbaci svu tu vlagu)
Za sada ova oluja i oluja u Novom Sadu 13.7. bore se za titulu najbolje ove godine, ali treba sacekati do negde sredine oktobra nadam se da ce biti jos ovakvih oluja. Kod ove oluje je ustvari bilo najbolje sto je jako intenzivno sevalo.