pa jeste dosta je skakljiv termin miholjskog leta... nije isto miholjsko leto u septembru, oktobru ili novembru...
Nekakvo miholjsko leto u septembru je recimo po meni ono sto je bilo 1999 godine, kada je do kraja septembra bilo toplo oko 28 C, a 26.septembra 1999 u Beogradu je T.max bila 34 C... to je po meni pravo miholjsko leto u septembru, znaci kada septembar bude topao kao jul naprimer...
Miholjsko leto u septembru je bilo i septembra meseca 1994 godine, kada je 15.septembra bilo 36 C u Beogradu, a zadnji dan sa temperaturom preko 30 C je bio 27.septembar sa T.max 33.8 C...
Da je 2008 godine druga polovina septembra bila topla kao prva, onda bi to bilo miholjsko leto, a posto je prva polovina septembra bila sa T.max preko 30 C, a u biti jos uvek je bilo kalendarsko leto i nastavljalo se na topao avgust, onda to nismo mogli da "osetimo" kao miholjsko leto, kako bi osetili recimo da je avgust bio hladan i kisovit sa temperaturama oko 25 C , a posle da smo imali 10-15 tropskih dana u septembru...
Miholjsko leto u oktobru ja dozivljavam kada je nekoliko vezanih dana sa temperaturama preko 20 C... a tako je bilo u oktobru 2004, 2006 i 2008 godine...
Sam osecaj miholjskog leta upotpunjen je i pozicijom Sunca, koje vise nije visoko kao leti, zutim liscem na drvecu i sveukupnom osecaju tople jeseni...
Desava se da i novembar bude topao, kao naprimer 2000-te godine ili 2003 godine, tad bude prosecno 15-18 C, ali retko kad da se desi da nekoliko dana u novembru budu bas toliko topli da imas osecaj miholjskog leta... to pamtim sredinom novembra 2002 godine, kada je bilo 7 dana sa temperaturama preko 20 C, a najtopliji dan je bio 16.novembar sa T.max od 24.7 C, mada je posle toga toplo bilo jos nekih 10-tak dana, ali su dnevne temperature bile od 14 C do 19 C...