Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Anketa

Kakva zima nam dolazi?

ledena i suva
6 (17.1%)
ledena sa puno snega
22 (62.9%)
hladna i kisovita
4 (11.4%)
topla i suva
3 (8.6%)
topla i kisovita
0 (0%)

Ukupno glasova: 35

Autor Tema: Zima 2010/2011!  (Pročitano 78967 puta)

Van mreže slovenka

• **
  • Starost: 38
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #20 poslato: 11. Oktobar 2010. u 20:34 »
UUUUUUUUUUUUUUUUU........METAR SNEGA  :super:  :jupi:  :hitna:  :-[ !!!!!!!!!!!!! Super,slovenka,bas si mi raspalila mastu....jos samo da se ostvari....Nadam se da ces nas sve ovde na forumu obradovati jos nekom informacijam ( mozda ces cuti sutra negde da ce snega biti i do 2 metra ove zime :D  :D  :D) xexexe....dobro,da ne preterujemo,i ovaj metar bas odlicno zvuci  :super: VELIKI POZDRAV SLOVENKA!!!!!

Hehee koja euforija... pa zna se da je ovo 1 metar preterano ali lepo je cuti pa zato i objavljujem ovdje u ovoj temi gde mozes i svoje zelje pisati nema veze... i mene puno iznenadilo, i sa nestrpljenjem cekam prognozu Bastardija koja izlazi oko 20.10. kako je sam reko hehee, nadam se u prosecnu zimu sa puno snega kao i ti... pa tako sneg, mraz i malo toplije pa opet puno snega pade i udari mraz tako nekako... to je najbolja zima hehee :super:

bas me zanima sta ce drugi reci na ove velike kolicine snega???
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #21 poslato: 11. Oktobar 2010. u 20:37 »
Cekamo Bestardija s' nestrpljenjem  :) Nadam se da ce i on opaliti po ovolikoj kolicini snega  ;) Cim se oglasi Bestardi,Slovenka,ocekujemo od tebe info iz prve ruke  :super:

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI
« Odgovor #22 poslato: 11. Oktobar 2010. u 20:41 »
Cekamo Bestardija s' nestrpljenjem  :) Nadam se da ce i on opaliti po ovolikoj kolicini snega  ;) Cim se oglasi Bestardi,Slovenka,ocekujemo od tebe info iz prve ruke  :super:

Naravno i bice objavljeno u podforumu ''Klima'' u temi Joe Bastardi... i tamo ocekuj ;D neznam ko ce prvi objaviti ja ili ciklon ali nema veze ???
vazno da bude objavljeno ;)

CIKLON.SI

Van mreže Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #23 poslato: 11. Oktobar 2010. u 20:54 »
Vazno da se objavi  ;) A ocekujemo od Bastardija da kaze da ce u Evropi biti ledeno sa puno snega  :D xexe Kao sto ti slovenka kazes,bice nam dosta i tih jedan metar snega,zadovoljicemo se i sa tom "sicom"  :D

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #24 poslato: 11. Oktobar 2010. u 20:59 »
pa i ja malo da se radujem to snegu od metar,a nije pretarano pa za pocetkom ove godine u februaru u Wasingtonu u SAD-a nije palo cistog snega 1.89 m i napravilo haos,nek padne i lepo zamrzne i samo se nadodaje na taj hehe ali voleo bih da uz sneg budu i polarne hladnoce :D Sta ti mislis Slovenka hocemo li doziveti nesto od toga :D :D :D  :-[  :jupi:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #25 poslato: 11. Oktobar 2010. u 22:27 »
 ^^ ^^ Polako momci....takvih najava je uvek bilo i uvek će biti....

Slažem se da većina modela daje hladniju zimu kod nas,ali ne treba sad to uzeti zdravo za gotovo....tako sam i ja u početku,ali kasnije će te shvatiti da te dugoročne prognoze vrlo nepouzdane,i mogu služiti samo kao orijentaciona prognoza...pogotovo ove koje najavljuju metar snega ove zime..naravno da postoji šansa,ali ipak...budimo realni,teško da je to moguće ;)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #26 poslato: 11. Oktobar 2010. u 23:59 »
Hehe da mozda,ali vecina modela najavljuje svuda u evropi jaku zimu ne samo kod nas hehe,pa cak i u italiji i spaniji a da ne pricam za austriju i nemacku a i mi smo valjda neki  deo evrope hehe,a sto se tice metar snega veruj mi nista nije nemoguce uverio sam se zimus u stuttgartu,a i 65cm u becu takodje zimos,licno otpale mi ruke od lopatanja :D

Van mreže ciklon

« Odgovor #27 poslato: 12. Oktobar 2010. u 00:00 »
Ukupna kolicina sneznog pokrivaca za citavu zimu ako bi iznosila jedan metar bilo bi odlicno, a sneg visine od jednog metra necemo videti do kraja zivota, ovde mislim na nize predele nase zemlje ali i Slovenka ce to tesko doziveti!

EDIT: danijele prosle zime u stutgartu nije bilo metar snega a treba proveriti da li ga je ikada palo toliko tamo. :)

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #28 poslato: 12. Oktobar 2010. u 00:16 »
heh u stutgartu mozda ne bas metar ali u Weissachu gde sam ja bio jeste hehe :D inace nadmorska visina je oko 750m :D inace veruj mi doziveces za svoga zivota i metar snega a i -40 veruj i to u godinama koje dolaze :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #29 poslato: 12. Oktobar 2010. u 09:35 »
Ja ću se metru snega radovati kada zaista padne. Do tada ću sumnjičavo da vrtiom glavom (samo da mi se ne odšrafi ista).
Što se minusa tiče, na ovom brdu nikad u poslednjih 25 godina nisam merio ispod -18°C (rekord od 31.1.1987. godine), pa i ne očekujem da će opet biti tako morbidno hladno. Najzad, plaćam tu struju i to grejanje, a treba živeti i preživeti.
Iz čisto praktičnih razloga ne volim ni zimu ni mraz. A iz čisto meteoroloških razloga ne volim pompezne najave nekih suludih obrta vremena i klime. Hoće li ti najavljivači biti nacionalni heroji?

Glasao bih u ovoj temi, ali nema u izboru prognoze koja bi odgovarala onon za šta bih glasao (temperatura u granicama normale i malo povećane padavine).
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ciklon

« Odgovor #30 poslato: 12. Oktobar 2010. u 10:17 »
Glasao bih u ovoj temi, ali nema u izboru prognoze koja bi odgovarala onon za šta bih glasao (temperatura u granicama normale i malo povećane padavine).

Eto ti si svoj glas dao ovde, moze i tako. Bilo bi odlicno kad bi bilo po tvojoj prognozi.

Recimo prosla zima je bila malo toplija od proseka a bilo je dosta padavina pa ljudi o njoj pricaju kako je bila prehladna i sa puno snega, kad bi ova bila opet u granicama normale(a to znaci malo ispod ili iznad proseka) znaci da bi "licila" na prethodnu sto bi bilo sasvim zadovoljavajuce za jednog nadprosecnog ljubitelja zime.
Nikako ne bih voleo neke jake mrazeve, do -10C je sasvim dovoljno! 

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI
« Odgovor #31 poslato: 12. Oktobar 2010. u 10:20 »
Ukupna kolicina sneznog pokrivaca za citavu zimu ako bi iznosila jedan metar bilo bi odlicno, a sneg visine od jednog metra necemo videti do kraja zivota, ovde mislim na nize predele nase zemlje ali i Slovenka ce to tesko doziveti!

Ja sam vec dozivela snezni pokrivac od 123cm u zimi 1998/1999 kod nas, mislim da je tada u Preboldu bilo oko 100cm a u Miklavzu 123cm... tako da imam vec taj dozivljaj pa ako se ponovi bice superr, ako se ne nema veze... samo htela bih da je iznad 30cm samo to a ostalo ako bude bude, ak ne bude ne bude to je priroda....

slazem se s tobom ptprince ;)

CIKLON.SI

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #32 poslato: 12. Oktobar 2010. u 10:53 »
Svako ima svoje,mozda je kod nas bila malo toplija od proseka,ali u nemackoj kad sam ja bio svabe su kukale da im je bila zima najhladnjie u zadnjih 25-30 godina a isto vazi i za bec a snega je bilo izuzetno puno cak i za oblast baden-winterberg i bavarsku oblast,a sto se tice minusa pa mi ovde u Vrscu pamtimo 2005-2006 par minusa danas -25 kao i 2008 januar dane bozica tako je to  iako smo se smrzavali mi po vojvodini jer braca rusi iskljucise gas,pa jedino sa tog aspekta me je strah ledenih dana,uostalom mi ljudi smo najvece zivotinje pa se na sve navikinemo :D :D :D

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI
« Odgovor #33 poslato: 12. Oktobar 2010. u 12:22 »

CIKLON.SI

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI
« Odgovor #34 poslato: 12. Oktobar 2010. u 12:35 »
Z nedeljskim obiskom zime uvod v novo vremensko fazo

Preobrat vremenske slike, ki se bo udejanil v nedeljo, bo, kot kaže, občuten in še nekoliko izrazitejši, kot je kazalo včeraj. Višinska dolina z arktičnim zrakom, ki se bo konec tedna od severa spustila do naših krajev, bo po zadnjih projekcijah globlja. Predvsem nad osrednjo Slovenijo se bo temperatura na višini 1500 metrov v prostem ozračju predvidoma spustila do -1 stopinje Celzija, kar je vsekakor najnižja vrednost v tem začetku jeseni. Odklon od dolgoletnega povprečja bo velik, temperature bodo do okrog 8 stopinj Celzija nižje od dolgoletne normalnosti, ničta izoterma pa se bo spustila do višine okrog 1300 metrov, kar je za okrog 1600 metrov pod dolgoletnin povprečjem. Z vremensko fronto se bodo pojavljale tudi povečini šibke do zmerne padavine, lahko pa bodo nastajale tudi plohe in nevihte. Meja sneženja bo na višini okrog 1000-1200 metrov, občasno pa se bo lahko spustila do višine okrog 800 metrov. Kaže, da bo sneg pobelil predvsem Pohorje, medtem ko bodo padavine v Julijskih Alpah nekoliko skromnejše. V nedeljo čez dan bo zapihala zmerna do močna burja, s sunki ki bodo v Tržaškem zalivu lahko dosegali okrog 100 km/h.  Temperature pa se bodo povsod spustile, v nedeljo čez dan bo povečini manj kot 10 stopinj Celzija, le ob morju bo kakšna stopinja več. Občutek mraza pa bo zaradi burje prav tako za ta čas velik.

Z nedeljskim vdorom arktičnega zraka se odpira nova hladnejša in občasno nestanovitna vremenska faza. Nedeljska vremenska fronta bo odprla pot drugim severnim frontam, ki se bodo predvidoma zvrstile v bližnji prihodnosti. Vrzel v zračnem tlaku nad Sredozemljem se ne bo tako kmalu zapolnila, pritisk obsežnega območja hladnega zraka nad evropskim severom pa je občuten.

Za nedeljskim obiskom zime se bo vreme, kot kaže, predvsem od prihodnjega torka postopno in prehodno izboljšalo, toda bo že v naslednjih dneh kmalu na vrsti nova severna fronta.

Sicer pa bo vreme v tem tednu povečini precej naklonjeno in z izjemo jutrišnje povečane oblačnosti bo kar precej sonca ob razmeroma prijetnih temperaturah.

Izvor: http://www.slomedia.it/

CIKLON.SI

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #35 poslato: 12. Oktobar 2010. u 16:03 »
Glasao sam za ledenu sa puno snega ... na kraju krajeva, valjda smo je posle toliko godina i zaslužili!  ;) S'obzirom da je kod mene već oboren godišnji prosek padavina, nadam se da padavina neće nedostajati. Ostaje da vidimo da li će biti i ledena!!!  :o

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #36 poslato: 12. Oktobar 2010. u 18:40 »
Malo sam tražio ovaj "rumunski sneg"...
U Rumuniji vec pada sneg uz dosta niske temperature...

http://www.radiokrka.com/Novice/Novica/tabid/90/selectmoduleid/368/ArticleID/106810/Default.aspx
Vidim da je u gradu prijatnih +15 ...
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=58&oras=15300
E sad mi nije jasno gde je to padao sneg, jel' u samom gradu ili nedge na planini?  :-\ A vidim i da na planinama nisu temperature niže od 6*C!  :?: :?: :?:

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #37 poslato: 12. Oktobar 2010. u 19:28 »
alo prijatelju taj sneg je pao petak i subotu kad je bio taj hladan front naisao,inace u gradu Brasovu i okolnim planinama,naravno vec se otopio jer je naisao topliji talas :D

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #38 poslato: 12. Oktobar 2010. u 19:40 »
U Rumuniji vec pada sneg uz dosta niske temperature...

http://www.radiokrka.com/Novice/Novica/tabid/90/selectmoduleid/368/ArticleID/106810/Default.aspx
Lepo piše "već pada", drugo post je od danas, treće datum objavljivanja vesti na tom sajtu je današnji, četvrto ne razumem slovenački!  ::) Zato prijatelju ne vidim da sam se JA nešto zenuo!  :neznam:

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #39 poslato: 12. Oktobar 2010. u 19:44 »
ali ja razumem slovenacki a drugo post je danas izasao u javnost ali sneg je od vikenda,a kad kaze vec pada to je naznaka da pada i pre zime sta je tu cudno ,metaforicno je samo receno :D
 uostalom sad ce i kod nas pocetkom novembra ne brini :D