Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Anketa

Kakva zima nam dolazi?

ledena i suva
6 (17.1%)
ledena sa puno snega
22 (62.9%)
hladna i kisovita
4 (11.4%)
topla i suva
3 (8.6%)
topla i kisovita
0 (0%)

Ukupno glasova: 35

Autor Tema: Zima 2010/2011!  (Pročitano 78959 puta)

Van mreže Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #120 poslato: 27. Oktobar 2010. u 19:56 »
Ne znam Italijanski :neznam: Sta kazu Italijani????

Van mreže slovenka

• **
  • Starost: 38
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
« Odgovor #121 poslato: 27. Oktobar 2010. u 20:03 »
Ne znam Italijanski :neznam: Sta kazu Italijani????

Стабилнију фазу и блаже на хоризонту?

Распродато следећу фазу узнемирен, вода може да дигне свој глас у Италији и Медитеранског басена. Состојбата на ситуацију.

Ево шта би се могло десити средином новембра: јача авион над северним и високог притиска "усисава" према северу за инвазију Италије и централне Европе.

Висок притисак у великом ђерам над Италијом и Медитерана почетком новембра? Ово изгледа изводљиво у овом тренутку.

То није први пут да високи притисак постоји налази се у новембру, након октобра нестабилна и прилично хладно.

Индекси телецоннеттиви изгледа повољни за убрзање Јет на северној Европи, због поновног консолидација Полар вир.

Другим речима, после скоро месец дана трговине меридијана који су довели много пута ваздух хладан ваздух из Медитерана, ситуација може сада променити.

Природа ће сада указују на претовара хладно, где обично акумулира (код Пољак). Да бисте то урадили потребно је да прегрупише, међутим, да сјајну атмосферу турнира који се зове поларни вртлог.

Ако Полар вртлог је поново заједно, баци на северној Европи подстиче Пуа. Сливу Медитерана и Италије, а затим на крају под високим притиском, стабилан време.

Све би се могло десити почетком новембра. Очигледно је да ми само говоримо о хипотезама. Временске удаљености јасно захтева опрез, али изгледа да комади уклапају исправно да се олакша догађај ове врсте.
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Danijel-Daca

• *
« Odgovor #122 poslato: 27. Oktobar 2010. u 20:08 »
Slovenka  :super: Znaci sneg necemo videti jos 20-ak dana  :nelupaj:

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI
« Odgovor #123 poslato: 27. Oktobar 2010. u 20:13 »
Slovenka  :super: Znaci sneg necemo videti jos 20-ak dana  :nelupaj:

pa bolje da ga nema sad pocetkom novembra hehee, nego u decembru, januaru, februaru... pricekat cemo mi jos nema veze ???

CIKLON.SI

Van mreže Danijel-Daca

• *
« Odgovor #124 poslato: 27. Oktobar 2010. u 20:20 »
Onda cemo da pricekamo  :super: Pa onda tamo od druge polovine novembra da bude  :-[  :hitna:

Van mreže Danijel-Daca

• *
« Odgovor #126 poslato: 27. Oktobar 2010. u 22:18 »
Bravo Slovenka  :super:  Nesto ovako ocekujemo uskoro i u nasim krajevima  ;)

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
« Odgovor #127 poslato: 28. Oktobar 2010. u 03:04 »
Nadam se da ovde ima dobronamernog sarkazma. Bar ga ja osećam. Samo mi nije jasno ko to smatra RHMZ svetinjom. Ja svakako ne.
Nijedna meteo firma ne bi trebalo da ima status 'svetinje'. Davno smo prošli krilatice tipa 'ko drukčije kaže...' (osim u nekim nemeteorološkim temama kojima ovde nije mesto).
Naravno da je dobronameran ;)
Sto se tiče tih koji gledaju na RHMZ kao na 'svetinju', mislio sam na ljude koji su u potpuno drugoj struci koji ne znaju ništa oko meteorologije (ne možete da zamislite koliko ljudi ne zna razliku izmedju groma i munje...) i veruje samo u ono sto vidi i cuje na nasoj nacionalnoj televiziji...
Citat
Sa stanovišta struke, ne bih delio ovo mišljenje. To što opisuješ je čista sujeta, ružna osobina koju poseduju mnogi i koja se ispoljava svuda. Meteorološka sujeta je krajnje besmislena. Uzgred, koliko sam dugo ovde, nisam primetio ničiju meteorološku sujetu.
Ni ja nisam primetio na ovom forumu, ali u svakodnevnom zivotu mnogo puta...
Mislim da je nas narod mnogo zaostao po pitanju meteorologije (koja je sve 'savremenija'), mozda je najbolje da se otpuste meteorolozi, a da nam prognoze izradjuju vidovnjaci i mečka Božana.
 Kažeš kao neko sa svog stanovnista struke, da li si ikad probao da nekom komšiji kažeš kakvo ce vreme biti sutra? (90% bi dobio odgovor da ti nisi u pravu jer ne 'radiš' kao ona teta 'meteorolog' na TV koja sve zna), TV i štampa kao medijumi su postali veliki manipulatori ljudskim masama... Što je veoma žalosno...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #128 poslato: 28. Oktobar 2010. u 07:59 »
BRAVO slovenka za ove slike!!!  :first: Zaista prelepo, ostaje nam da sačekamo i mi naš deo čarolije!!!  ::)

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI

CIKLON.SI

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
« Odgovor #130 poslato: 07. Novembar 2010. u 17:24 »
Danasnji deo teksta iz Novosti

Citat
Ali, kao što nije prva, kraljevački zemljotres nije ni poslednja nepogoda koja nas čeka ove godine. Prema procenama meteorologa, ceo zapadni Balkan, uključujući i Srbiju, biće suočen sa jednom od najhladnijih zima, prepunih snežnih smetova, „debelih“ minusa, olujnih mećava... U takvim nepogodama obično cela područja ostaju bez struje, zavejana i odvojena od ostatka zemlje, a vozila zaglavljena u snežnim kolonama stoje satima.

Ovakve najave stigle su i do Sektora za vanredne situacije MUP Srbije i njegovog načelnika Predraga Marića. Kako kaže, ovih dana očekuje preciznije podatke koja mesta bi na zimu mogla da budu najugroženija.

- A na proleće čeka nas topljenje snega i ponovo poplave. Slobodno možemo da kažemo da se Srbija ove godine punih devet meseci borila sa poplavama - kaže Marić.

Izvor: Novosti

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #131 poslato: 07. Novembar 2010. u 18:11 »
Danasnji deo teksta iz Novosti

Izvor: Novosti

hmmm druze jel taj citat izasao u dnevnim novinama ili ga ima i na  online novostima?

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
« Odgovor #132 poslato: 07. Novembar 2010. u 18:13 »
I u novinama (gde sam ga i procitao) i na online novostima (kasnije nadjoh na sajtu), klikni na izvor (linkovao sam do teksta u kome se nalazi i citirani deo).

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #133 poslato: 07. Novembar 2010. u 18:17 »
Nasao sam druze,hvala pa sad ja idem u petak za Svajcarsku hehe vracam se janura 10 nadam se da cu i tamo imati snega,a opet i kad dodjem kuci da ce biti snega i minusa hehe :D :D :D

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI
« Odgovor #134 poslato: 07. Novembar 2010. u 18:34 »
Nasao sam druze,hvala pa sad ja idem u petak za Svajcarsku hehe vracam se janura 10 nadam se da cu i tamo imati snega,a opet i kad dodjem kuci da ce biti snega i minusa hehe :D :D :D

U Alpama sigurno ces imati snega, posebno Svajcarska, Austrija i Italija su uvek zatrpane snegom tako da neces imati problema hehee...

a ovo od Vozda hehee ne mogu verovati koje katastrofe su sve nabrojali, nadam se da se ne dogode (pogotovo zemljotresi), a mecave svakako su dobrodosle, ali ovo je strasno ako bude puno hladno za ove ljude u Kraljevu sada, pa i kod nas na Barju i u Posavju gdje su bile poplave... kazu ljudi se boje ledene zime

CIKLON.SI

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #135 poslato: 07. Novembar 2010. u 19:06 »
Znam ali znas ono kad bi mogao da budem na obe strane dok mecava veje ehhe :D
U Alpama sigurno ces imati snega, posebno Svajcarska, Austrija i Italija su uvek zatrpane snegom tako da neces imati problema hehee...

a ovo od Vozda hehee ne mogu verovati koje katastrofe su sve nabrojali, nadam se da se ne dogode (pogotovo zemljotresi), a mecave svakako su dobrodosle, ali ovo je strasno ako bude puno hladno za ove ljude u Kraljevu sada, pa i kod nas na Barju i u Posavju gdje su bile poplave... kazu ljudi se boje ledene zime

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #136 poslato: 07. Novembar 2010. u 22:38 »
Citat: genijalci :)
A na proleće čeka nas topljenje snega
A ja rek'o nece ni na prolece da se otopi

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #137 poslato: 07. Novembar 2010. u 22:46 »
A ja rek'o nece ni na prolece da se otopi

??? ???  ;D  :lmao: :lmao: :lmao:  :doh:  :rofl:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #138 poslato: 08. Novembar 2010. u 13:08 »
To što je napisano u Novostima je zloupotreba nesreće građana Kraljeva.
Taj tekst je nešto najgore ikad napisano.
Evo šta ide u nastavku:

" Pitanje koje se u poslednje vreme postavlja jeste da li postoji veza između klimatskih promena i zemljotresa? Prema rečima Verice Gburčik, jednog od naših najpoznatijih meteorologa, pojedini stručnjaci zaista vide korelaciju između ove dve pojave, ali ta veza još nije „ozvaničena“ u UN.

Oni koji veruju da veza postoji ističu da se, usled globalnog zagrevanja, ne zagreva samo atmosfera, već i tle, što utiče na rad vulkana, potrese tla itd.

- Jedino sigurno jeste da su prirodne katastrofe sve češće, i, kako je zaključeno na Međuvladinom panelu za klimatske promene, ekstremni prirodni događaji biće još frekventniji i intenzivniji - kaže Gburčikova.

Ona dodaje da će ova zima biti ledena ako bude dugo trajao hladni tip vremena na Atlantiku (poznat u narodu kao „hladna struja“), koji trenutno vlada.

Jedan od prirodnih fenomena koji se kod nas sve češće javlja zbog naglih smena temperature i globalnog zagrevanja su orkanski vetrovi. Krajem 2009. i u martu ove godine vetrovi u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji „brisali su“ brzinom 90-190 kilometara na sat, nosili krovove kuća, rušili stubove dalekovoda po sjeničkom kraju i Zlatiboru, lomili grane... U Sjenici je za samo 24 sata vetar uspeo da oduva snežni pokrivač od 18 centimetara.

Ni letnje nevreme u avgustu u Kikindi i Čoki nije bilo mnogo bolje: u Kikindi je vetar lomio stabla, a grmljavina izazvala požar na niskonaponskoj mreži, a u Čoki je nezapamćena oluja donela 135 litara padavina za noć, i poplavila vinograde i kuće.

- Međuvladin panel za klimatske promene je upozorio da će naša geografska širina u budućnosti biti ugrožena sušom i pucanjem zemlje, s jedne strane, i bujnim padavinama, zbog kojih će proraditi klizišta, sa druge. Za to bi trebalo sve zemlje da se spreme - kaže Gburčikova.

U najpovoljnijim mogućim okolnostima, ako se smanji globalno zagrevanje i efekat „staklene bašte“, u Srbiji će temperatura do kraja veka porasti za dva stepena. U najgorem slučaju, porašće za četiri do sedam stepeni. Sa poplavama će doći i zaraze, a sa tropskim vrućinama i bolesti koje ovde nisu postojale.

Zato ovogodišnje nepogode i treba shvatiti samo kao uvertiru za žestoke udare prirode sledećih godina, deliću njenog globalnog „odgovora čoveku“. "

Nakon čitanja ovakvih tekstova, čevek stvarno više ne zna koja je donja granica morala. Zašto pojedinci plaše neupućene ljude ljude. Više ne mogu da uključim National Geographic a da ne ide emisija posvećena smaku sveta, na ovaj ili onaj način.Onaj Bastardi možda i jeste šarlatan, ali bar zna do koje granice može da lupeta....
Vratiće se magle u London!

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #139 poslato: 08. Novembar 2010. u 13:14 »
^^ veza klimatskih promena i zemljotresa, jos samo da krenu da pisu tome kako dolazi i 2012 godina polako i sudnji dan i da nadju vezu oko svega toga...  takvi novinari su kandidati za ludnicu...