Samo mi nije jasan onaj sneg, a Tmin stave oko 1 stepen. Kako će da opstane taj sneg? Ili imaju dojavu za neki veštački sneg
Pošto sam se pokazao kao dobar teoretičar, a sa prognozama znatno lošije od vas, evo mog obrazloženja.
Sneg bi trebalo da padne u drugoj polovini noći. Tada će temperatura biti najniža, oko nule, a možda i malčice ispod. Međutim, prognozira se temperatura koja će biti u 7 sati, ali najniža od svih sinoptičkih stanica (izuzev Cetinja koji nema celodnevni program rada i dva aerodroma, Tivat i Podgorica - ti podaci nisu izlistani u HMZ CG). Dakle, cenim da će do 7 sati temperatura malo da ode uvis, nešto iznad nule. Stavio sam kompromisnih 1.0, čisto da obuhvatim eventualno iznenađenje sa -0.5. Inače, ne verujem da će biti 5 cm snega, ali to je najniže što dajem u prognozama, jer se tako obuhvata prvih 10 cm. Lično mislim da će tlo biti pokriveno ne skroz, već više od polovine površine, ali da će formalna visina snega biti 1 cm. Opekao sam se na ovo na početku obog takmičenja, pa nekako strahujem od ponovljene greške. Moj rizik.
Nešto sam dao više temperature. To je zbog toga što smatram da će sutra padavine biti slabije nego danas i naredne noći. Dvoumio sam se i za dvojku u Nikšiću, ali sam prelomio sa jedinicom. Sa druge strane, bojao sam se da spustim Nikšić ispod 10 stepeni, pa sam dao tih 11.5, da obuhvatim desetku, ali ne i ispod.
Iz istih razloga, stavio sam i slabiji vetar, samo 10. cenim da će Žabljak da utihne sa jugom, a Ulcinj ima dosta 'prgavu' narav što se vetra tiče. Nikšić će da učestvuje u ovom vetru sa bar 5-6 m/s. Ulcinj, dakle, može da me zezne, ako proradi merenje.
Moja prognoza izgleda kao da sam je sastavljao sa Magičnim, a ne u ekipi sa vama.
Poslah prognozu, sastavio za 10 minuta. Živo me zanima kakve će biti ostale.
Ovog puta sam ja 'gubio' više vremena na sastavljanje od tebe, čak pola sata. Ipak, mislim da će tebe da služi osećaj za vreme u CG (tvoja nenadoknadiva prednost nad većinom nas). Možda ja 'od drveća neću videti šumu'. Nešto mi se tako čini.