Prosla zima konstantno topla??? mislis za Beograd???
Krivo sam se izrazio. Ako se za koju zimu ne može upotrebiti reč "konstanta" to je bila protekla zima. Izvinjavam se na grešci. Činjenica jeste da je sredinom decembra pao obilan sneg i da su se temperature sputile ispod -20, ali su prva dekada decembra i naročito treća bile izrazito tople. Koliko se sećam u Srbiji su krajem Decembra merene temperature iznad 20 stepeni, a Novu Godinu smo dočekali uz grmljavinu (u pojedinim mestima). Bilo je ekstremnih temperatura sa obe strane, ali mi se nekako čini da je ipak više dana bilo koji su bili s temperaturama iznad proseka. Januar takođe toplo-hladno, bio je doduše jedan period u januaru sa anticiklonom i suvim i hladnim vremenom. Naravno februarski sneg se ne zaboravlja.
Ono što sam hteo reći jeste, da iako ćemo prošlu zimu pamtiti po velikim snegovima i mrazevima, takođe možemo da je pamtimo i po temperaturama koje su više priličile proleću. No da ne ulazim dalje u detalje, hteo sam da kažem da mi je ostao utisak da je prošla zima protekla više u nekom, aj sad kako da se izrazim a da ne lupim
,južnom strujanju koje je prekidano naglim zahlađenjima uz obilne snežne padavine, da bi južina potom opet nastavila svojim tokom.
Ovo sve pišem po pamćenju, pa ako grešim, izvinjavam se. To je nekako moj subjektivni doživljaj protekle zime, utemeljen samo na mom subjektivnom osećaju. Nadam se da mi dragi forumaši neće zameriti.
Pozdrav