Modeli Madjarske m. sluzbe, gledano u toku veceg dela ove godine pokazali su se kao vecinom pogresni,
Nemci su pred proslu zimu izjavili da u Berlinu verovatnoca da padne sneg u toku cele zime je vrlo mala, pravdajuci to, nadmorskom visinom od nekih 90m, kao i globalnim otopljenjem od 1C, da bi Berlin prosle godine bio konstantno pod sneznim prekrivacem oko 55 dana, i konstatnim minusom,
Islandjani za ovaj novembar , pocetak ocekivase vecinom temperature u plusu,a do ovog trenutka vecinom je Rejkjavik u minusu, do pre neki dani pod sneznim pokrivacem.
Nas RHMZS napisao za novembar suvlji i hladniji od proseka, a mi ako se nastavi ovakav trend mozemo reci nikad topliji novembar,odnosno nasi pod uticajem price o dosta hladnijoj zimi odmah promenise dugorocnu prognozu.....kada nemaju svoje m.modele.
Da zakljucim niko od Evropskih meteo centara ne zna kakva nas zima ocekuje, klima se menja, u kom smeru mislim da to bi sada jedino Milutin Milankovic mogao sagledati al nije medju nama, a ovo je sve domen nagadjanja.
A sto se tice naseg RHMZ-a njih ako slusamo sneg u Beogradu zadnjih godina nije trebao ni da pada,podaci o temperaturama netacni, sem mozda za sam centar Beograda, al nije Beograd cela Srbija.
Srbija sve vise poprima karakteristike izrazito kontinentalnog tipa klime,snega i hladnoca ce biti ali i toplih leta,sa tendencijom sve vecih temperaturnih amplituda.
Naravno moje misljenje moze se shvatiti kao i lupetanje-sto i ja kazem da radi RHMZ Srbije.