Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2010  (Pročitano 97060 puta)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Odg: Novembar 2010
« Odgovor #360 poslato: 27. Novembar 2010. u 13:10 »
Da dodam upozorenje RHMZ Srbije...
Citat
Prognoza vremena

SUBOTA, 27.11.2010.
U NEDELJU KRAJEM DANA, TOKOM NOĆI I U PONEDELJAK PRE PODNE U PODUNAVLJU, POMORAVLJU, JUŽNOM BANATU I PLANINSKIM PREDELIMA UDARI VETRA OLUJNE JAČINE, PREKO 17m/s. U NEDELJU POSLE PODNE I U TOKU NOĆI U JUGOZAPADNIM KRAJEVIMA OBILNIJE PADAVINE OD 30 DO 50 LITARA /m2 ZA 12 SATI.

Najava je za period od:  12:02 27.11.2010  do: 12:02 28.11.2010

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #361 poslato: 27. Novembar 2010. u 13:26 »
Modeli se baš u žešćoj zabludi...Evo na primer sinoć su i GFS i EC za danas davali maksimalnu temperaturu preko 11°C,EC čak do 13°C,a jutros su se opametili pa su stavili maksimalac od 7-8°C za danas..ihhh pa lako je sada biti pametan.  :-\

^^ ^^ Inače,slažem se sa RHMZ-ovom prognozom za vetar,ali za padavine..stvarno mi nije jasno gde to oni vide od 30 do 50mm  :?: Nijedan model to ne crta.  ::)  :-\

Inače,i sutra će  temperature tokom dana biti slične današnjim,a maksimalna bi vrlo lako mogla da se zabeleži u kasnim noćnim satima kada je prodor topline po visini najizraženiji.  ;)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #362 poslato: 27. Novembar 2010. u 19:14 »
Waaaau!!! Prognoze na ovom forumu postaju sve bolje i bolje, polako poprimaju jednu novu dimenziju profesionalnosti, stvarno sam dosta lepih i korisnih stvari video ovde u poslednjih par meseci i  vidi se da oni koji prognoziraju bilo da su potkovani znanjem iz meteorologije ili jednostavno vole meteorologiju rade to sa puno zara i posvecenosti svaki aspekt je razradjen do tancina cak i kad prognoze nisu tacne uvek se nadje po neki koristan savet iz razlicitih misljenja izvuce se neka sredina znaci..... vise ne pratim na televiziji prognozu vec ovaj forum i dosta ranije saznam izglede vremena sto mi pomaze da se dobro organizujem u zivotu naravno u kombinaciji sa mojom intuicijom i iskustvom jer i ja volim i pratim meteorologiju i pre nastanka ovog foruma, tako da zakljucak ko ne voli sve ovo prosto receno nema pojma koliko ne zna koliko nam vreme direktno i indirektno utice na zivot, bez te dinamike zivot bi nam bio statican.

Svaka cast svima!!!  :super:  :first:

Van mreže laky

« Odgovor #363 poslato: 27. Novembar 2010. u 21:50 »
Sutra ce duvati jak vetar u vecini predela Srbije, sa povremeno olujnim udarima u kosavskom podrucju. Posle podne i tokom noci stizu i padavine.

Najaci udari trebali bi biti u Vojvodini. U drugoj polovini noci vetar ce jos ojacati pa ce udari vetra prelaziti 70-80km/h.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #364 poslato: 27. Novembar 2010. u 22:03 »
Waaaau!!! Prognoze na ovom forumu postaju sve bolje i bolje, polako poprimaju jednu novu dimenziju profesionalnosti, stvarno sam dosta lepih i korisnih stvari video ovde u poslednjih par meseci i  vidi se da oni koji prognoziraju bilo da su potkovani znanjem iz meteorologije ili jednostavno vole meteorologiju rade to sa puno zara i posvecenosti svaki aspekt je razradjen do tancina cak i kad prognoze nisu tacne uvek se nadje po neki koristan savet iz razlicitih misljenja izvuce se neka sredina znaci..... vise ne pratim na televiziji prognozu vec ovaj forum i dosta ranije saznam izglede vremena sto mi pomaze da se dobro organizujem u zivotu naravno u kombinaciji sa mojom intuicijom i iskustvom jer i ja volim i pratim meteorologiju i pre nastanka ovog foruma, tako da zakljucak ko ne voli sve ovo prosto receno nema pojma koliko ne zna koliko nam vreme direktno i indirektno utice na zivot, bez te dinamike zivot bi nam bio statican.

Svaka cast svima!!!  :super:  :first:

Hvala Lazare, u ime svih nas koji se trudimo da ovaj forum učinimo baš onakvim kako si opisao u ovoj poruci! ;)

Sutra ujutru niske temperature. Ponegdje bi čak moglo biti i inverzije i ledene kiše, ako padavine dođu već u prijepodnevnim satima. Poslijepodne košava u pojačanju, a Kimi je dobro uočio da će temperature tokom dana biti u konstantnom porastu u većini mijesta, da bismo već preksutra ponovo imali prilično visoke temperature za ovo doba godine.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Aleksa

« Odgovor #365 poslato: 27. Novembar 2010. u 23:05 »
U Sloveniji se sutra ocekuje 40cm novog snega,u Budimpesti ga ima oko 20cm,a kod nas 10 stepeni,pa kad ce kod nas vise taj sneg?

Van mreže Darko_9

« Odgovor #366 poslato: 27. Novembar 2010. u 23:09 »
U Sloveniji se sutra ocekuje 40cm novog snega,u Budimpesti ga ima oko 20cm,a kod nas 10 stepeni,pa kad ce kod nas vise taj sneg?

Mi smo na samoj granici toplog i hladnog vazduha ako se tako može reći!

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #367 poslato: 27. Novembar 2010. u 23:10 »
Alexa u Budimpesti je 5 cm snega, inace strpi se jos malo, i dosadice ti zima, nece bas biti tako toplo ovih dana kod mene je sad 0C, vedro je bez vetra i magle, nijanse odlucuju kakvo ce vreme biti u Srbiji, severnoj doduse, cekamo!

Van mreže Aleksa

« Odgovor #368 poslato: 27. Novembar 2010. u 23:20 »
Ok,izvinjavam se ako sam pogresio ali ja sam sad slusao na rts1 da u Budimpesti ima oko 20cm snega...Ja sam iz Sapca,valjda ce uskoro pasti,vise volim sneg nego kisu.

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #369 poslato: 27. Novembar 2010. u 23:22 »
Komsije smo ja sam  iz Uba

Van mreže Aleksa

« Odgovor #370 poslato: 27. Novembar 2010. u 23:28 »
Kod vas uvek ima mnogo vise snega nego kod nas,nadam se da ce se to ove godine promeniti.

Van mreže Kick ball

• *
  • Starost: 44
« Odgovor #371 poslato: 27. Novembar 2010. u 23:29 »
Mi iz Timočke krajine jedva čekamo da kod vas dune košava da bi kod nas zahladnilo   :lmao: smešno ali istinito!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #372 poslato: 28. Novembar 2010. u 10:25 »
Je li iko primijetio da u utorak postoje šanse za snijeg u Vojvodini, mada nije isključena mogućnost za koju pahulju i južnije? Ja to tek sad vidim.  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Aleksa

« Odgovor #373 poslato: 28. Novembar 2010. u 10:38 »
Sta je sad ovo,kisa pljusti,a za danas je bilo prognozirano suvo vreme!

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #374 poslato: 28. Novembar 2010. u 10:48 »
Je li iko primijetio da u utorak postoje šanse za snijeg u Vojvodini, mada nije isključena mogućnost za koju pahulju i južnije? Ja to tek sad vidim.  :)
Primetio sam, ali toliko puta su modeli pre 10 dana ukazivali cak i na zatrpavanje u Vojvodini, a kad se taj dan priblizio dobili smo samo jedan blazi potop..
Usled neposredne blizine granice toplog i hladnog vazduha nad Vojvodinom sve je moguce, ali ja ipak mislim da ce se prvi ozbiljniji sneg cekati do tamo negde druge dekade decembra, ali o tome vise u drugoj temi..
Ostatak novembra ostaje pod uticajem nekoliko ciklona, i vrlo cestih kisnih padavina koji sa njima dolaze..
Naravno Vojvodina ce "uzivati" u oko prosecnim ili malo iynad prosecnim temperaturama dok ce ostatak Srbije biti manje vise prolecni.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #375 poslato: 28. Novembar 2010. u 11:32 »
Ali pre utorka je ponedeljak, kada ce temperature u juznim predelima ici i do 20C, a u utorak na severu i severozapadu sneg sa temperaturom oko 1C, a na jugu do 17C. Sutra su u centralnim predelima moguci pljuskovi sa grmljavinom.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #376 poslato: 28. Novembar 2010. u 11:40 »
Pratim ja potencijalni sneg u utorak za Vojvodinu. Ali ništa nije sigurno, mada poslednji izlaz GFS-a crta dosta konkretnije padavine.

Van mreže laky

« Odgovor #377 poslato: 28. Novembar 2010. u 11:59 »
I WRF-NMM kao i ETA model vidi sneg u utorak :veje uglavnom u Backoj, nisam ocekivao ovakvu situaciju, pocecu da menjam misljenje sto se tice snega.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #378 poslato: 28. Novembar 2010. u 12:04 »
Zadnji izlaz GFS-a je nestvaran. Crta zadržavanje hladnog vazduha na visini u utorak do kraja dana, uz sasvim solidne padavine. Kao i na karti što je okačio Dejo, i na GFS meteogramu se vidi 5-10cm čistog snijega u Beogradu.
Uželio sam ovakvo analiziranje meteograma:

Stvar je u tome što ovo uopšte nije tako daleko. Ovo je već preksutra. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #379 poslato: 28. Novembar 2010. u 12:39 »
Zanimljiv preokret situacije!
Nisam ovako nesto ocekivao, a i modeli su odjednom promenili sliku.