Hehehe, osecam se prozvanim
pa je red da se oglasim mada je svakom koje proveo na ovom forumu sat vremena jasno ko sam i sta volim a sta nikako ne mogu da podnesem!
Ali ajde da malo i obrazlozim zasto je to tako.
Ja ljudi Sunce ne volim da vidim ni na televiziji, cak i tada ono mi bije u oci i smeta toliko da mi se odmah taj kanal ni ne gleda. Kada me probudi suncev zrak kao da me je samar probudio a u kuci citav zivot vodim rat s bliznjim oko toga sto roletne ne podizem vas celi dan tokom omrazenog godisnjeg doba tj leta. Alergican sam (al zaista) od svega sto donosi prolece i prolepsanje vremenskih uslova, trava, sunce, prasina, polen, ambrozija... i sve to mi pravi haos u organizmu.
Jako m i je tesko da se naviknem na prelaz iz hladnog u toplo godisnje doba,uh!
Leto mogu da podnesem kada je prohladno ili u najboljem slucaju suncano vrem s temperaturom do 25-26C stepeni. Toliko o onome sto ne volim....
E sad, o zimi...
Mislim da bi vas jako smorio kad bi poceo da nabrajam zasto je volim, trajalo bi satima.
Al pokusacu ukratko.
Zimi i pored hladnoce lako se ugrejem dok leti ne mogu da se rashladim. Hladno vreme mi je nekako u krvi i kad izadjem na taj debeli minus ja se oscam kao da sam na svom prirodnom stanistu, poput nekog belog medveda.
Nije da sam lud za nekim jakim mrazevima ali mi minusi svakako prijaju, i idealno mi je tu izmedju minus 5 i minus 10C.
Sneg je posebna prica, ljubav prema njemu nema kraja i volim ga u sto vecoj kolicini.
Medjutim poput Gencica nekako mi je najdrazi u mom gradu, odem na planinu uzivam tamo ali ipak je osecaj snega u mom gradu poseban dozivljaj, malo sta se meri s tim.
I pored svega izrecenog veoma sam objektivan i skroman kada se radi o prognozama a zelje gotovo uvek ostavljam sa strane, bar se trudim da to tako izgleda.
Za naseg zivota ce sigurno biti leta i zima sto toplijih sto hladnijih tako da sam svestan gde zivim i kakve su karakteristike ovog podneblja.
Samo je pitanje ko ce se malo vise radovati od nas........