Hm naravno ja sam poznati zimoljubac. Ustvari pre bih rekao snegoljubac jer ne volim hladnoću bez snega. Nazivam je uzaludnom hladnoćom.
Takođe sam zimsko dete rođen u januaru. Toplo i sparno vreme veoma teško podnosim. Čak sam primetio i da nije da ga samo psihički ne volim, već i moje telo fizički teško podnosi vrućine. Jednostavno kada je svima prijatno ja se preznojavam, a kada je svima hladno meni je taman.
Glavne prednosti zime u odnosu na leto. Uvek, ali uvek i svako može da se zagreje, leti ne možeš iz kože pobeći. Ne možeš spavati, ne možeš izlaziti napolje za vreme najtoplijeg dela dana. Volim vrućinu samo na plaži nekad ni tada. Druga veoma bitna stvar prednosti zime u odnosu na leto su insekti koje mrzim, a oni mene obožavaju, pogotovo komarci. Naravno da sve bude gore moguće da sam i alergičan na ujed otrovnih insekata pa mi iskaču veći plikovi nego drugima.
Leto volim kada je temperatura ispod 30 stepeni to je podnošljivo. E sad detaljnije šta volim: volim snežene padavine, volim pljuskove sa grmljavinom, volim lepo i sunčano vreme ukoliko je temperatura između 20 i 30 stepeni.
Ne volim iznenadićete se kišu nikako sem naravno pljuskova sa grmljavinom. Najviše ne volim vetar ni u kakvom obliku. Pogotovo ne volim košavu i veoma sam nesrećan što živim na mestu gde ima dosta košave u toku godine.
Za kraj verovali ili ne omiljeno godišnje doba mi je proleće, ali ako moram da se dvoumim između zime i leta onda je to svakako zima. Volim prirodu, dug boravak napolju, šetnje, piknike, proleće je idealno za tako nešto. Najveće uživanje boraviti napolju je upravo u proleće. Sa druge strane meteorološki mi je zima najzanimljivija.
Primetio sam još nešto, kako sam stariji i mene sve manje interesuju ekstremi, prošle zime sam imao nevolje na putevima zbog snega pa mi se malo hladnoća i sneg smučila. Dok ekstremno toplo leto nikada nisam ni voleo.