Evo i mene doputovao pre sat vremena iz Beograda, tačnije sa Karaburme. Javljali su mi u Novom Sadu da izvesno vreme već pada sneg. Napustio sma VMC Karaburma oko 16:40. Padala je umerena susnežica sa dosta krupnih pahulja snega. Kola su mi se malo zabelela, uglavnom staklene površine. Automobil meri temperaturu od +1.5 na Karaburmi. Vraćam se prolaim kroz centar Beograda i dalje je temperatura +1.5 uz susnežicu. Negde kod Batajnice pada tempratura na +1.0 i ulazim u čist sneg. Napredak ka severu mi donosi konstantan pad temperature i sve jači sneg. Negde kod naplatne rampe temperatura pada na 0.0 uz jak sneg. Kod Pazove, i Inđije temperatura pala na -0.5 uz jak sneg sve je bilo belo. Kod Inđije je bilo vidno da se formirao snežni pokrivač od 1 do 2cm. Sneg se primao čak i na asfalt. Automobili svi lepo zavejani. Temperatura se stabilizovala sve do Novog Sada na -0.5. Do Beške je padao čist umeren do jak sneg. Kako sam prešao Dunav sneg lagano prelazi u susnežicu. negde oko 18:30 stižem u Novi Sad. Pada slaba susnežica, temperatura -0.5. Dolazim na Liman i dalje -0.5 ali čista kiša i ni trunke snega. Od pre sat vremen kiša prešla u sneg i sada pada sneg umerenog intenziteta. Formirao se i snežni pokrivač do 1cm. Zabeleli se travnjaci.
Trenutno i dalje 0 stepeni. Sneg već 45min pada umerneim intenzitetom. Sada već pravi zimski ambijent za otvaranje zimske sezone.
Dakle pada je sneg, pa kiša, sad opet sneg. Nešto se čudno dešava po visini.