Ovaj forum postaje sve gori i gori, ulecu nekakvi padobranci sa raznim postovima
Ja se ne slazem sa tim da postaje sve gori i gori, ali mislim da veoma lako moze da se desi da rejting naseg foruma padne i da pocne da se prica o tome da se na forumu "lupaju gluposti". Sto naravno kao jedan od suvlasnika foruma necu dozvoliti, jer smo ovo svi zajedno i mi administratori i moderatori i vi clanovi gradili 4 i po godine.
Tako da bih zaista
zamolio neke clanove, da se malo samo uzdrze od pisanja prognoza u koje ni sami ne veruju. Jer ovaj forum ima izmedju 500 i 1000 jedinstvenih posetilaca dnevno (sa trendom rasta u toku zime). Sto znaci da od tih 500-1000 ljudi 95% nisu upuceni u tumacenje modela ili bilo cega drugog... kucaju u google "vremenska prognoza srbija" ili bilo sta slicno, dobiju u prvih 10 rezultata nas forum i onda procitaju "navijanje" o prvom snegu, o ledenoj zimi kakva nas ceka i koje nije bilo 200 godina (cega i onako ima i previse na elektronskim medijima), jos kad krene prica da sneg samo sto nije ili da ce ga biti "u sredu", a nije ga bilo danas... takvi ljudi vise ovde nece dolaziti ili ce nas (sve) smatrati za sarlatane koji nemaju pojma sa zivotom.
Posto nismo zvanican servis, imamo tu slobodu da budemo malo opusteniji u tumacenju modela i pisanju prognoze, otud i prognoze za prvi sneg 2008 i 2009 godine, kad ga niko nije prognozirao... ali nam to ne daje za pravo da, na delu foruma koji je najposeceniji, pricamo bas sve sto nam padne na pamet u vezi sa predstojecom zimom...
Molim, dakle, za razumevanje. Meni nije frka da u okviru ove sobe otvorim temu "prognoze, zelje i navijanje" ili sa nekim slicnim nazivom, nista iz zle namere, gde moze da pise ko sta hoce u vezi prognoza, a da na ovim prognozama ipak budemo umereniji u tumacenju modela i svemu ostalom, bez
ikakvog navijanja i bilo kakvih postova u stilu "crno nam se pise nov GFS je ukinuo sneg".
Znaci nije frka nikakva da otvorim posebnu temu (koja se nece osvezavati mesecno, vec u duzim vremenskim intervalima, po godisnjim dobima ili slicno) koja ce biti potpuno bez moderacije, ali koja ce biti i jasno nazvana, gde ce moci da se pise bilo sta u vezi sa prognozama, zelje, nagadjanja i sve ostalo sto u ovim temama nije nikako dobrodoslo....
Hvala na razumevanju