Koliko sam jutros video materijal, posle decembarskog proleća može lako da se desi da posle 10-og bude zima, pa i ciča zima. Neki izlazi ECMWF daju za 15-ti temperature čak i ispod -15 stepeni.
Ono što bih ja protumačio jeste da treba biti umeren i odmeren kada se pojave ovako smeli izlazi. Malo je verovatno (no, dešava se, prošle mi godine) da se dese ovakvi preokreti.
SNEG PADA TEK OD 20.DECEMBRA!!!
Do tada,cekaju nas veoma vetroviti,kisni dani s promenljivim temperaturama.
Beograd- Nista od grudvanja!
Za razliku od veceg dela Evrope,u kojoj su snezne padavine dovele do potpunog kolapsa,nas ce vremenske nepogode ovoga puta zaobici.Sneg se ocekuje tek od 20. decembra,a do tada ce preovladjivati kisa i dnevne temperature do cak 19 stepeni Celzijusa.U Beogradu ce uglavnom biti pretezno kisovito i vetrovito s prosecnom temperaturom do 10 stepeni.Jedino ce na najvisim planinama biti susnezice i manjih sneznih padavina.Jutarnje temperature u celoj zemlji ce biti niske i kretace se u intervalima od nula do dva stepena,a velike temperaturne razlike tokom dana nepovoljno ce uticati na hronicne bolesnike.
Izvor: Kurir
Mislim sta reci a ne zaplakati na ovakve budalastine!!!
Tebi su to budalaštine? Plače mi se nad tvojim komentarom, no suzdržaću suze, znajući da je tvoj komentar čisto navijački, bez mnogo meteorologije ugrađene u ovakvu ocenu.
A lepo sam zamolio da se uzdržimo od navijanja, jer ovakvi postovi će nas dovesti u situaciju da želimo zlo ljudima u nevolji. Mnogo je takvih ljudi u nevolji, ne samo u Srbiji, već svuda gde nas prate: u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, pa i Sloveniji. Kraljevački zemljotres je već ostavio dobar broj ljudi bez krova nad glavom, a sam Bog je poslao onako topli novembar! Usledile su obilne padavine, što je dovelo do poplava u dolini Drine, Lima, po Hercegovini... stradaju ljudi, ostaju bez svog imetka, jer se protiv takvih stihija ne može baš ništa. takvi ljudi očekuju pravilne informacije, krajnje objektivne, a kroz ovakve postove kao što je citirani nudi se radost zbog produženja i produbljenja agonije! Kakva sramota! Kakva sebičnost! Da li treba TO da radimo?
Sva sreća, pa je uredništvo foruma ipak lišeno ove ostrašćenosti, jer se radi o (uglavnom) mladim ljudima koji vole meteorologiju, koji su razumni i koji su ostali pre svega ljudi.
Hvala Adminima koji su me lišili moderatorstva nad ovim podforumom, jer bih nemilice brisao sve što nije primereno, od smajlija, preko nepotrebnih i nesuvislih komentara navijačke prirode, pa do čitavih postova.
Još jednom ću pozvati: Ne budite navijači! Ličite mi na one vandale koji ruše sve pred sobom, a kobajagi se nazivaju navijačima.