Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2010.  (Pročitano 157558 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: Decembar 2010.
« Odgovor #780 poslato: 18. Decembar 2010. u 10:28 »
Hvala lepo na ispravci profesore, potpuno ste u pravu!
Uvideo sam gresku koja je proizvod nedovoljnog sna posle sinocne pijanke, sta ces....  :cheers:

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #781 poslato: 18. Decembar 2010. u 10:32 »
Hvala lepo na ispravci profesore, potpuno ste u pravu!
Uvideo sam gresku koja je proizvod nedovoljnog sna posle sinocne pijanke, sta ces....  :cheers:

Nista zato, nego nesto si ti sebi dao malo oduska... :D

Ipak mislim da treba da se saceka jos dva-tri dana da se vidi sta ce biti sa ovom situacijom, ali neumitno se namece, vec danima... Zivi bili pa videli...
Lepa bi bila Nova godina pod debelim snegom, pa da svi ostanu kod kuce uz Grandovo narodno veselje.... :D :D :D

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #782 poslato: 18. Decembar 2010. u 10:42 »
Kontrolni ensemble vec 3 dana crta zahladjenje 25. sada su i ostali poceli da mu se pridruzuju.

Van mreže ciklon

« Odgovor #783 poslato: 18. Decembar 2010. u 10:50 »
Nista zato, nego nesto si ti sebi dao malo oduska... :D
Ko ce sve to trezan izdrzati moj profesore!

Ipak mislim da treba da se saceka jos dva-tri dana da se vidi sta ce biti sa ovom situacijom, ali neumitno se namece, vec danima... Zivi bili pa videli...

Tako je, za par dana jasnija slika vremena za sledeci vikend.

Lepa bi bila Nova godina pod debelim snegom, pa da svi ostanu kod kuce uz Grandovo narodno veselje.... :D :D :D

E jesi LUD!!!  :lmao: :lmao: :lmao: :lmao:

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #784 poslato: 18. Decembar 2010. u 10:52 »
 ^^
Jeste pocele su smedjulje da ga prate ne jos sve, ali ide to veoma lagano ka tome da oko kat. bozica polako zahladni.
Slazem se da to ne bi bilo jako zahladjenje ali bi bilo nesto vise ( ne preterano) sneznih padavina.
Bastardi vidim na nekom od njihovih modela za prikaz visine sneznog prekrivaca pokazuje da bi za Novu bilo sneznog pokrivaca u svim predelima Srbije i to finog..
Videcemo, zanimljivo ce biti pratiti razvoj situacije tamo za sledeci vikend.., i posle toga. :popcorn:

Van mreže ciklon

« Odgovor #785 poslato: 18. Decembar 2010. u 11:00 »
Freeze je postavio link neki dan a ja cu okaciti sliku koja sad dobija na znacaju i ima smisla:

Van mreže Aleksa

« Odgovor #786 poslato: 18. Decembar 2010. u 11:47 »
Kod mene do malopre padao sneg,sad ledena kisa...i temperatura je oko 1 stepena.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #787 poslato: 18. Decembar 2010. u 12:01 »
^^ to treba u aktuelne vremenske prilike..

Van mreže Aleksa

« Odgovor #788 poslato: 18. Decembar 2010. u 12:55 »
Ne mogu da verujem da je u Zadru palo 30cm snega,u Rijeci 20,a u Puli i Dubrovniku 10!Zar da more dobije vise snega od nas!Kod nas jedva 5cm,a ovi umesto da uzivaju u lepom vremenu,ne znaju sta ce sa snegom...to stvarno nije u redu...

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
« Odgovor #789 poslato: 18. Decembar 2010. u 13:29 »
Da li bi moglo biti snega sledeci vikend na Zlatiboru??

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #790 poslato: 18. Decembar 2010. u 13:58 »
Moglo bi u subotu i nedelju :)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #791 poslato: 18. Decembar 2010. u 14:06 »
Stefane zamolio bih te ima za ovo odgovarajuci topic...prognoza na zahtev, nemojmo ovdre trpati ovakve stvari!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #792 poslato: 19. Decembar 2010. u 00:42 »
Prodje i ovaj talas, nekome vise nekome manje. Tako da je red da se okrenemo na naredne dane. U ponedeljak vec stižu nove padavine u obliku kise, jedino na istoku ledena kiša ili sneg.
Ec i NMM se dosta razlikuju od GFS-a u količini padavina. EC i NMM daju najvise padavina centralnim predelima Srbije, tj. bas u mom reonu, dok je GFS znatno siromasniji padavinama.
I da dodam da je naredne nedelje moguce duže zadržavanje magle na istoku i u Vojvodini.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #793 poslato: 19. Decembar 2010. u 01:17 »
Mislim da od sutra treba očekivati topljenje snega u skoro celoj Srbiji osim u Timočkoj krajini!

U toku sledeće nedelje moguće prolećne temperature u pojedinim delovima Srbije! u Timočkoj Krajini bez otopljenja mada su ipak mogući blagi plusići u tom delu Srbije!

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #794 poslato: 19. Decembar 2010. u 11:13 »
Kako se sve stisalo nekako ovde na ovoj temi posle danasnjeg zvanicnog zavrsetka ovog ledenog talasa..  :D Naravno jos uvek je hladno ali ne zadugo.
Sledi topliji period, a jedino u Timockoj krajini moze biti nesto interesantnije sto se tice vremenskih prilika.
U Vojvodini moze biti magle cini mi se, mozda i nesto dugotrajnije..
U poslednjih nekoliko izlaza umanjio se intenzitet zahladjenja najavljivanog oko 25-og, pa mozda i ne bude snega vec samo kise i rosulje.. Videcemo jos, ensi za period posle tog datima su prilicno podeljeni. Sanse za nesto jace zahladjenje su za sada 40-60 za nastavak blaze meteoroloske, i blazi pocetak kalendarske zime.
Cini mi se da je dosadasnji period meteoroloske zime dosta slican istom periodu prosle godine.. Mozda nisam u pravu ali da li negde mogu da se uporede ovi podaci..?

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #795 poslato: 19. Decembar 2010. u 11:35 »
Ne mogu a da ne izrazim zadovoljstvo zbog jedne stvari...

Nakon ovog otopljenja narednih dan-dva usled aktivacije Atlantika,ne moramo da čekamo 384-ti sat da bi se pojavio neki prodor hladnog vazduha..

Jer,već se u nedelju smeši zahlađenje uz moguću susnežicu i sneg...videćemo hoće li biti nešto konkretnije od toga..

Uglavnom,ako nastavi da jača AC sledećeg vikenda nad Britanijom,ponovo možemo očekivati zimu !
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #796 poslato: 19. Decembar 2010. u 13:00 »

Evo kako ce to mozda izgledati od 27-og..

Ali pre toga

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #797 poslato: 19. Decembar 2010. u 13:08 »
Jos da bude padavina...

Van mreže ciklon

« Odgovor #798 poslato: 19. Decembar 2010. u 13:18 »
Jako lepo objasnjen razvoj vrenmena na toj karti za 24.-25. decembar.
I na njoj se moze uociti da ce nasi severni delovi zemlje biti nesto hladniji od ostatka jer topao vazduh s juga ce teze prodirati do nas. Jedino sto ce nas kisa daviti tokom predstojece nedelje...
Za 27. nemam komentar ali postoji mogucnost takvog razvoja vremena.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #799 poslato: 19. Decembar 2010. u 14:05 »
Postaje gotovo izvesno da će ovo otopljenje biti samo kratkog daha.
Za mene je posebno zanimljiva mogućnost magle u Vojvodini i temperaturne inverzije kada bi moglo da bude dosta hladnije od očekivanog. Ukoliko se to desi sve prognoze za naredni period padaju u vodu, a prognostičari će teško moći objasniti zašto nije došlo do očekivanog otopljenja kada su ga najavili. Ovo je klasična zamka. Temperatura na 2m i temperatura rose se poklapaju, prodor toplijeg vazduha po visini imamo. Tu su svi uslovi za maglu sem vetra južnih pravaca koji će biti u pojačanju. Ukoliko dune košava sigurni smo da neće biti magle, međutim košava kreće meni se čini tek u sredu, a već u petak je moguće novo zahlađenje.