Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2010.  (Pročitano 158133 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Decembar 2010.
« Odgovor #360 poslato: 07. Decembar 2010. u 22:40 »
da beket sa w2w,jel to zabranjeno kopiranje????????

Nije zabranjeno kopiranje, samo treba navesti izvor. U ovoj temi je poželjno da svako iznosi svoje mišljenje o prognozi, a za preuzete prognoze postoji tema: http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,671.0.html

Milose,Freeze hvala na ispravkama,ziv covjek grijesi :/

Opušteno.  8)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #361 poslato: 07. Decembar 2010. u 22:40 »
da beket sa w2w,jel to zabranjeno kopiranje????????

Nije, ali ima tema za takve prognoze:

http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,671.0.html

Van mreže laky

« Odgovor #362 poslato: 07. Decembar 2010. u 22:55 »
Svidja mi se GFS za cetvrtak, jer se najavljuju konvektivne padavine pri 16 C, a uvece zahladjenje na 1 C... videcemo...
Bice zanimljivo, jos kakav ce vetar duvati,  :popcorn: narocito u Vojvodini!!!!
Verovatno ce biti snega u celoj zemlji u cetvrtak ali tesko je reci da li ce se zadrzati zbog kise koja ce padati pre zahladjenja.
Ako se i bude zadrzavao u Vojvodini ce ga biti samo par cm,juznije od Beograda oko 5cm, a na jugozapadu najvise blizu 10cm po GFS-u a i mojoj proceni, na planinama naravno vise. Za vikend vec mnogo bolja situacija, vec ce se sve dovoljno rashladiti tako da se sneg nece topiti a po trenutnim kartama trebalo bi poceti da pada u subotu uvece pa sve do ponedeljka. Tada bi najvise snega trebalo pasti na zapadu Srbije, u Vojvodini ali i ponegde u centralnim predelima.
Za vikend ce temperatura ponegde preci 0C, ali neverujem da ce to uticati na padavine.

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #363 poslato: 07. Decembar 2010. u 23:15 »
Evo nesto sa 3Bmeteo za period 13.12-16.12:

Evo i linka, ima analiza za ceo mesec.

http://www.3bmeteo.com/giornale-meteo/previsioni+meteo+natale-+tendenze-10687
Vratiće se magle u London!

Van mreže Darko_9

« Odgovor #364 poslato: 07. Decembar 2010. u 23:15 »

Iz jednih novina

ovo sigurno misle na 8 i 10 decembar

živa istina!  :lmao:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #365 poslato: 07. Decembar 2010. u 23:17 »
Tesko je bilo sta reci a da bude pametno.

Nisam se nadao nekom snegu u cetvrtak(ni sad mu se ne nadam) iako je bilo nagovestaja pre par dana da ce to mozda biti prvi i malo veci sneg, ali sam kao i vecina ljudi sa ovog foruma bio siguran u zahladjenje posle cetvrtka i ledene dane gde bi svi koji vole zimu samo cekali neki ciklon koji bi nam doneo snezni pokrivac.

E kada je bilo jasno da cetvrtak ne moze doneti Bog zna sta, "pojavio se" predstojeci vikend i lepe sanse za sneg s manjim pokrivacem uz naravno ledene dane.
Kako se smo se priblizavali sanse su postojale sve manje i na kraju ni od ledenih dana nema nista, samim tim ni od snega.
Zaista ne bi voleo da pada sneg koji ce se brzo topiti i iza sebe ostaviti kisnu idilu sa mnogo bara i vodom koje i tako ima na pretek.

Poslednja alternativa je 15. decembar, e tu ne moze da omane sneg i hladnoca u isto vreme, moze itekako moze!
Zimski izlazi su cesto bajkoviti i veoma lako prevare coveka, na pocetku svake zime se upecam u par zamki  :doh: a onda vremenom dodjem sebi i shvatim da ce se ostvariti zeljeni vremenski uslovi tek kad ih vidim kroz prozor, e to je najbolji model, prozor!

Cetvrtak svakako zanimljiv zbog tog hladnog fronta i svega sto ce ga pratiti(vetar, pad temerature, kisa, sneg...), ako nista drugo bice puno postova u "aktuelnostima".  :-\

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #366 poslato: 07. Decembar 2010. u 23:20 »
Biće zanimljivo kojom jačinom će duvati olujni vetar kada krene promena vremena. Mislim da će dunuti iznenada i veoma jako. Što se tiče padavina nesumnjivo da će to biti kiša u početku koja će preći u sneg. Što padne na frku, padne. Moguće mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača zaista.

Ako mene pitate gotovo sigurno nas očekuje sneg u noći subota na nedelju i nedelja u celoj zemlji uz formiranje snežnog pokrivača.

Namerno bold jer se usuđujem da ovo prognoziram sa priličnom sigurnošću.  ;D

Van mreže Darko_9

« Odgovor #367 poslato: 07. Decembar 2010. u 23:21 »

Zimski izlazi su cesto bajkoviti i veoma lako prevare coveka, na pocetku svake zime se upecam u par zamki  :doh: a onda vremenom dodjem sebi i shvatim da ce se ostvariti zeljeni vremenski uslovi tek kad ih vidim kroz prozor, e to je najbolji model, prozor!

Ziva istina! recimo najave lupam sad za 20 decembar -20 a kad se priblizimo 20 decembru onda najavljuju +5 stepeni to dajem samo primer..

Van mreže laky

« Odgovor #368 poslato: 07. Decembar 2010. u 23:35 »
Biće zanimljivo kojom jačinom će duvati olujni vetar kada krene promena vremena. Mislim da će dunuti iznenada i veoma jako. Što se tiče padavina nesumnjivo da će to biti kiša u početku koja će preći u sneg. Što padne na frku, padne. Moguće mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača zaista.

Ako mene pitate gotovo sigurno nas očekuje sneg u noći subota na nedelju i nedelja u celoj zemlji uz formiranje snežnog pokrivača.

Namerno bold jer se usuđujem da ovo prognoziram sa priličnom sigurnošću.  ;D

:super: :super:

GFS 18z bez vecih promena, sto se tice cetvrtka i vikenda.
« Poslednja izmena: 07. Decembar 2010. u 23:51 laky »

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #369 poslato: 07. Decembar 2010. u 23:43 »

a onda vremenom dodjem sebi i shvatim da ce se ostvariti zeljeni vremenski uslovi tek kad ih vidim kroz prozor, e to je najbolji model, prozor!

Pre svega, hvala na cestitci za moj tisuciti post. :D
Mnogo mi je dobar i post i nova profil slika... :P

E sad sto se tice tvojih reci.Lepo bi bilo kada bi covek mogao da zivi i bude srecan kada pada sneg(ako ga voli), kada ne pada da ne mari mnogo i ne iscekuje ga u nestrpljenju.Cini mi se da ljudi kao ti potrose dosta zivaca zimi.I sebe ubrajam u takvu neku kategoriju, mada se trudim da to popravim.Tesko je protiv sebe, kako u dijeti tako i u drugim stvarima.Eh...

A da ne bi ovo bio totalni promasaj od posta da recem da na gfs-u preovladjuje bloking situacija, dok Ec to sve malo ublazava i taj blok i nije tako istrajan.Za nas bi to znacilo za sad ipak jedno sedam dana hladnog vremena, a povremeno je moguc i sneg.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #370 poslato: 08. Decembar 2010. u 00:12 »
Milose,Freeze hvala na ispravkama,ziv covjek grijesi :/

;)
Pre svega, hvala na cestitci za moj tisuciti post. :D
Mnogo mi je dobar i post i nova profil slika... :P

E sad sto se tice tvojih reci.Lepo bi bilo kada bi covek mogao da zivi i bude srecan kada pada sneg(ako ga voli), kada ne pada da ne mari mnogo i ne iscekuje ga u nestrpljenju.Cini mi se da ljudi kao ti potrose dosta zivaca zimi.I sebe ubrajam u takvu neku kategoriju, mada se trudim da to popravim.Tesko je protiv sebe, kako u dijeti tako i u drugim stvarima.Eh...

A da ne bi ovo bio totalni promasaj od posta da recem da na gfs-u preovladjuje bloking situacija, dok Ec to sve malo ublazava i taj blok i nije tako istrajan.Za nas bi to znacilo za sad ipak jedno sedam dana hladnog vremena, a povremeno je moguc i sneg.

Sto se tice izgleda buduceg malo daljeg perioda, rekao bih da je jedino sigurna ona stara " Scio me nihil scire.."ak sam dobro napisao..

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #371 poslato: 08. Decembar 2010. u 00:13 »
Gledajuci prema GFS pred nama je uglavnom vise hladnih(skoro svi) dana nego topli,i to je dobar znak da zima stize,a i snijega valjda ce biti :)!!! laku noc!!!

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #372 poslato: 08. Decembar 2010. u 11:06 »
Da se prvo pozabavimo sa sutrasnjim danom pa onda idemo dalje. Znaci nikakva novost imamo sutra hladan front kako ce to da izgleda:

Moze se videti dosta izjednaceno po slojevima...! Grmljavina? Pa sto da ne u ovakvoj situaciji ne treba da nas zacudi nista, no ipak ce biti najinteresantniji vetar prolazkom fronta

Padavine, sneg, kisa? Ipak se radi ovde o jakom i brzom frontu, tako da realno ocekivati neki deblji snezni pokrivac ne vredi!

Ajmo dalje, tu je vikend, spominjo sam i ja juce mogucnost snega, razlike koje su bile kod dva globalna modela, noo razlike se tu i dalje. Vredi sacekati 06 GFS da vidimo koje su razlike i dalje, tu najvise mislim na temp na tlu!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #373 poslato: 08. Decembar 2010. u 11:14 »
GFS 06Z malo bolji od prethodnika..

I dalje je to 4-10cm snega u centralnoj i južnoj Srbiji.

Sličan je i Aladin.

Inače,06Z poslušao ENSE i crta  3-4cm u petak uveče zapadnim i centralnim predelima.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #374 poslato: 08. Decembar 2010. u 11:18 »
AA GFS nacrta lep sneg u nedelju i ponedeljak do sredine  dana za centralne predele.

Po visini otopli do -4°C,ali to bi verovatno bilo u prizemlju od -1 do +1°C temperature.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #375 poslato: 08. Decembar 2010. u 11:20 »
Moze mi neko od ovih sto znaju,kaze za Sabac sutra sto se tice snega? Ovde kod nas prema njihovim najavama, u cetvrtak uvece, dok bude padao sneg moglo bi oko 2 cm da napada, ne vise.
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #376 poslato: 08. Decembar 2010. u 11:25 »
Moze mi neko od ovih sto znaju,kaze za Sabac sutra sto se tice snega? Ovde kod nas prema njihovim najavama, u cetvrtak uvece, dok bude padao sneg moglo bi oko 2 cm da napada, ne vise.

Ako i toliko bude, to je maximum. Sumadija i jugozapadna i juzna Srbija ce dobiti do 10cm, a vise planine oko 15cm, i to ti je to.

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #377 poslato: 08. Decembar 2010. u 11:32 »
Pazi u ovakvoj situaciji niko ti nemoze nista konkretno reci, naravno manji pokrivac od par cm nije iskljucen, ali kao sto rekoh i u predhodnom mom postu iz ovakve situacije bas i ne treba cekati neko vece zatrpavanje. Eto to je neko moje licno misljenje!

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #378 poslato: 08. Decembar 2010. u 11:51 »
Evo karta sa stanjem padavina po Bosni do 18Z,tj. kada dolaze snežni oblaci u Srbiju..

S obzirom na zapadno,a zatim i severozapadno strujanje,jasno da na najjače padavine može računati potez južno od Loznice pa tamo do Zlatibora,a u kasnijem terminu cela jugozapadna Srbija,uglavnom južna Šumadija i podkpaonički kraj:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #379 poslato: 08. Decembar 2010. u 11:57 »
Ja ako budem imao neki snežni pokrivač u narednih nedelju dana biću prezadovoljan. Ono što me sad najviše interesuje jeste period posle 15. decembra kad postoji mogućnost formiranja ciklona u Sredozemlju koji bi mogao doneti konkretnije padavine na istoku Srbije. Do tada će centralni i zapadni predeli imati najviše šansi za zimsku idilu. U četvrtak neće biti bitnijeg snežnog pokrivača ali za vikend i početkom naredne nedelje izgleda da se može nakupiti i do 10cm ponegde.