Prince omeksao si mi nesto?!
Novi clanovi se "svadjaju" sinoc tebe nema nigde, moderatori navijaju ti opet nista a ja kad sam bio novi clan na ovom forumu od tebe sam redovno dobijao packe. Kad se samo setim...
Eh, sreca njihova sto nisi cesce prisutan!
Ah, ciklon, mene vikendom skoro nikad i nema. Iz istih razloga me nema na forumu od popodne do jutra. Zaključak se sam nameće. Bolje zaključak nego ja.
Jutros, kada sam krenuo po nepročitanim porukama, pa kada sam video 5-6 stranica na Aktuelnim, pa 5-6 stranica na Prognozama, reših da ne gubim vreme i da prežmurim. Ionako nisam tu moderator, na svoj zahtev. Inače, bilo bi svega i svačega, nepotrebno bih se nervirao i unakazio bih forum. Ovako, ima ko će da skupi strpljenje i da prati dešavanja na ova dva podforuma. Sva sreća da je jedan okoreli snegoljubac, ali razuman lik (eno ga, prepoznao se), tu apsolutno redovan.
Što se moje 'smekšanosti' tiče, ako nisam snegoljubac, nisam baš ni sa kruške pao. Nemam ništa protiv snega u decemrbru. Štaviše, jedan sam ood onih okorelih strejtera koji kaže da je hladnoći i snegu mesto tokom zime, a vrućini preko leta. Ne volim pompezne najave nekih straobalnih promena vremena, 'drame' kada je sve u okvirima normale (samo treba znati šta je sve normalno i uobičajeno). Naravno, razum mi je 'smekšao' stav. A volim ja sneg, naročito kad ne moram da ga gazim i prtim. Kad moram da se probijam na posao ili negde gde mi je opbaveza, ni sunce mi nije milo ako je prekomerno. Malo sam omatorio za ekstremne vremenske uslove, znaš, hoće to sa godinama. Kad sam bio upola ovih godina (taman bih bio negde sadašnji prosek foruma), ludeo sam za ekstremima, rekordima... sve mi je to razumljivo i nije mi bilo nepoznato.
Back2Topic: Nešto sam pogledao jutrošnji WRF Zavoda, pa se čudim otkud otopljenje za prekosutra. Znam da mu je osnova ECMWF, ali on u Zavodu nije išao od petka. ETA drži tmurno vreme do subote, GFS je takođe tu negde, pa mi je razbijanje ovog 'konsenzusa' malo čudno, jer se WRF pokazao kao jako dobar.
Stari dobri osećaj mi kaže da ćemo do sv. Nikole imati mraza, a snega će biti za grudvu ili dve. Posle par dana šućmurastog vremena, dospećemo do bezmraznog perioda od 22. decembra, a može lako da zahvati i Novu godinu. Sad, neko pomenu pravoslavni Božić... ja se tako nadam da će da bude beo, i to solidno. Samo da zabeli pošto stignem u tazbinu, da me ne s*ebe za putovanje. Ne volim vožnju po snegu i ledu.
Ponoviću da je ova moja ocena meteorološki neosnovana, već je čisto osećaj i ništa više osim toga. Ne uzimajte ovo u obzir zdarvo za gotovo, čak nikako! Malo se 'jadam', eto, šta ću.