Bogami, ne ide to tako lako, Stef. Trideset stepeni u decembru, pa može, ali na južnoj polulopti.
Ajd' ako ti nije problem izbunari iz budzaka koliki je rekord za decembar za Srbiju (da li je taj iz Loznice od 26.4 C ili je bilo vise).
Svakako se slazem sa tim sto si napisao... ali ipak nekako potajno bih voleo da vidim 30 C u decembru, koliko god to zvucalo ludo
Recimo ekstremno topao vazduh na severu Afrike koji dodje do naseg podrucija + fenski efekat... nekako mislim da ima jos "prostora" da temperatura ide gore u tom Loznickom kraju, da li do 27 C ili 28 C ili mozda svih 30, to je vec pitanje...
Sredinom novembra smo imali do 32 C u Turskoj i na Kipru, a verujem da to tamo nije ni izbliza teoretski maksimum za novembar, pretpostavljam da tamo glat moze da ode i preko 35 C u ekstremnim prilikama u novembru (ili sam preterani optimista
)
Prosle godine smo za Katolicki Bozic imali 24 ili 25 C u Loznici...
U gradu inace potpuno prolecna atmosfera, pune letnje baste iako je vece, svi su prolecno obuceni, oseca se "miris ranog proleca" u vazduhu... totalno osecaj kao da smo na pocetku marta recimo... jos sa procvetalim zimskim jasminima kojih ima po gradu, totalni osecaj proleca...
Zivo me zanima kako ce biti sutra pred front...
Da pomenem da je danas u Evropi najtoplije bilo na Siciliji... u Cataniji 27.2 C, a u Palermu 26.7 C
Zanimljivo je i ovo vece, 20 C u Loznici, 19 C u Valjevu, 17 C u Beogradu... napolju glat ides bez jakne...