Na vidikovcu za 10 min temp pala sa 18C na 14C
Uživao sam u poslednjim trzajima visoke temperature do 12:30 kada je počeo da duva jak severozapadni vetar. Osetno je zahladnelo, bukvalno se oseća kako je hladnije iz sekunda u sekund.
Код мене на Цераку пробија сунце, али из правца Фрушке Горе јасно се види облачност која долази. Тако да одох мало напоље да гледам наилазак фронта
Interesantni su oblaci koji su najavljivali ovu promenu. Snimio sam ih, ali sam zaboravio da ponesem kabl za prebacivanje fotki, tako da slike će ostati za sutra (ako opet ne zaboravim).
Ne viđaju ovakvi "šelfoliki" oblaci tako često u decembru.
Mani me šelfova u decembru. To nisu šelfovi, nego školski primer Cumulus fractus ružnog vremena. Nastaju kao dronjci od najnižih, vetrom iskidanih Cumulusa.
Oblaci su se spustili do zemlje, ali padavina i dalje nema. Temperatura na Košutnjaku 13°C.
Radar:
Grumuljice na radaru su čista dinamička konvekcija na čelu hladnog fronta. apsolutno školski primer. Studentarijo, čuvajte ove slike za Analizu vremena, za primer hladnog fronta zimi, koji diže konvekciju (skromnu u odnosu na leto, naravno).
Пролазак фронта је био невероватан, ја сам изашао из куће буквално 2-3 минута пред наилазак. Ветар ме умало није однео а температура се у пола минуте осетно спустила. Успео сам да усликам пар фотографија пре и после наиласка фронта па ћу их ускоро поставити.
Ništa bez komšije