Ali evo, 12.03 i 13.03 zemljotresi na podrucju Srbije, kao i ovaj u Albaniji, Rumuniji, Italiji... Ali evo posmatram i seizmogram za Beograd, 16.03 i danas je definitivno bilo malih potresa, bilo bi lepo kad bi neko mogao da mi kaze koliko je to na Rihterovoj skali i da li je to uopste merljivo
Zemljotresa magnitude 1.5+ rihterove skale na teritoriji Srbije ima gotovo svakodnevno i sa širenjem mreže broj registrovanih malih zemljotresa se povećava. Od početka 2011. ih je bilo 114. Najviše ih je oko Kraljeva, Prizrena i Gnjilana.
2009. je u Srbiji bilo ukupno 1350 zemljotresa.
Na ovom seizmogramu iz BG-a su zabeleženi jači zemljotresi koji su se danas dogodili u svetu, a ima i dosta šuma, jer je stanica na Tašmajdanu, u ne baš mirnom okruženju.
Ovih malih zemljotresa u Albaniji, Italiji i Rumuniji ima često, za sada mi ništa ne deluje neuobičajeno. Međutim, sa zemljotresima se nikad ne zna.
Mene zanima da li će se oko Kraljeva desiti još koji jači (4-5 po rihteru) kao što se desilo u Mionici 1999. Al to zavisi od toga kako se seizmička energija oslobodila, da li ima zastoja u oslobađanju itd