Pozdrav za Serbianmeteo ekipu sa Kopaonika! :-* Kao što vidite snašao sam se za internet, a ovo će biti Gabeszu poesbno drago.
Nema riječi kojima mogu da opišem koliko je lijepo ovdje. Pada slab do umjeren suv snijeg na temperaturi od -5°C.
Službena visina snijega večeras je 31cm, ali zbog uticaja vjetra realna visina varira između 20cm i pola metra. Biće još snijega slabijeg intenziteta u toku noći.
Usput od Beograda do ovamo su bile interesantne vremenske prilike. Iz Beograda me ispratio umjeren do jak mokar snijeg. Na nekih pola sata od Beograda ka Kragujevcu je padao veoma jakim intenzitetom (ubjedljivo najjačim ove zime). I tako se se smjenjivao slab i umjeren snijeg sve do mjesta Lozovačka česma (tako nekako, čini mi se). A onda potpuno druga priča. Odjednom susnježica, od onih 10cm pored puta, sada ostali samo tragovi. U Dikiletovim krajevima kiša, ni traga od snijega. Kod Kimija ništa bolja situacija, ostalo nešto malo starog snijega, ali samo kiša padala na niskoj temperaturi. Tako da mi nije ništa čudno što se njih dvojica nisu javljali danas. I tako sve do podnožja Kopaonika, gdje oko 17h okreće na snijeg. Na Kopaoniku već neki potpuno drugi svijet, čarobni...
Toliko od mene, javljaću se povremeno ovih dana. A sutra na skijanje!