Ti ptprince, kao da si rodjen u Madjarskoj(Budimpesti).Svaka cast na poznavanju!
Hvala, kolega. Budimpeštu posećujem na svake dve-tri godine na po nedelju dana, počev od 1998. godine. Kad god dolazim tamo, imam onaj osećaj kao da se vraćam kući. Dakle, nije ni čudo. Inače, ići ću i sledeće godine, početkom juna, opet na pet dana.
Jeste Budimsko brdo, sa Janos planine (527) je fotkano. Ali ne znam tacno sa koje visine je fotkano!
Eh, zbunile su me klupice u dnu fotke, kao i šuma. Podseća me na Szent Gellert, a opet ima mnogo više smisla da je slikano sa veće visine. Prosto mi dođe nemoguće da je magla toliko plitka, a gusta.
Dakle, pošto smo razjasnili topografiju BP, vratimo se kući. Jutros me je dočekala dosta razređena magla, a nebo je bilo vidljivo i vedro. Inja sve više, zimska idila kakva se poželeti može (bar po mom ukusu). Međutim, opet su se uzmešali niži slojevi vazduha i opet će da bude tmurno, jer se magla polako uzdiže u Stratus. Taj Stratus će zadržati temperaturu ispod -5. A tako sam se nadao suncu, da malo ublaži hladnoću i olakša grejanje stana... moraću da pređem na lično centralno grejanje koliko večeras!
Kao i svi mi.