Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2011.  (Pročitano 151373 puta)

Van mreže freeze

• **
Odg: Januar 2011.
« Odgovor #60 poslato: 29. Decembar 2010. u 20:18 »
 ^^
50cm :lmao:  :lmao:  :lmao:  :lmao:

Neki ljudi bi trebali da se presele u Sibir ocigledno..

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #61 poslato: 29. Decembar 2010. u 20:43 »
Eto kao sto sam mislim prislonio se ECM...!

Sto se nas tice na severu moracemo malo da pricekamo da se situacija kristalizuje...posle 5 og sve vece sanse i kod nas za mediteranca ali sa kakvim ishodom to ostaje da se vidi.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #62 poslato: 29. Decembar 2010. u 21:05 »
OK. Ocekivati je da posle jednog ovako hladnog perioda dodje do otopljenja.Rekao sam da je losiji jer sam ocekivao jednu pravu ciklonu da finisira ovaj period.EC me je po za ovu zimu ustaljenom principu razocarao jer nisam navikao da toliko menja stvari u narednih 4-5 dana.Obicno je on bio model kome su se drugi(GFS) priklanjali ali ove godine je dosta drugacije.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #63 poslato: 29. Decembar 2010. u 21:55 »
Ne vidim ja nikakvo otopljenje za božić  :-\

Van mreže sale pn

« Odgovor #64 poslato: 29. Decembar 2010. u 21:56 »
A ti Freeze ako mi ne verujes da je ovde 19.02.2009 bilo 50 cm snega, raspitaj se kod ostalih clanova koliko je bilo. Mislim da ima i reprtaza na forumu iz Kragujevca tog dana. A ja sam napomenuo da ce ta situacija vrlo tesko da se ponovi.
« Poslednja izmena: 29. Decembar 2010. u 22:00 Milosh »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #65 poslato: 29. Decembar 2010. u 22:06 »
Vala,red bi bio više da padne 20-30cm snega.  ::) ::)

Ubi me u pojam ovo čekanje hoće li zabeliti ili neće...nismo mi pored mora pa da se zadovoljavamo dekorativnom pokrivaču.  :doh: :doh:

Nikako da se poslože sistemi za neki konkretan sneg..

Ali ako bih mogao da biram-potpisao bih 20-30cm snega i otopljenje 2-3 dana nakon toga.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #66 poslato: 29. Decembar 2010. u 22:14 »
Naravno da je moguce da padne i pola metra snega, pa i vise.Ali to bi pre bilo iz neke situacije dubljih jadranskih ciklona, posle kojih cesto dodje vrlo brzo do otopljenja.

Sve zavisi kako ko gleda.
Nekad mi nije jasno o cemu pricate.
Nekada, moji baba i deda su govorili kad padne sneg kao ovaj sad, da je to ''opancar'' i zna se sta je pravi sneg.Cesto bi se onda prisecali velikih snegova u proslosti.Uglavnom se ne bi znalo koje je godine bilo, ali se vrlo dobro znalo po praznicima, koji je deo godine.Kada su ljudi imali zdrav pogled na prirodu, onda je sve bilo mnogo lepse.
Prirodu treba prihvatiti takvu kakva jeste i voleti je sa svim svojim ''lepim'' i ''ruznim'' stranama i tako je prosto garantovano da cete biti zadovoljni.
Poznato zvuci fraza?E pa, nije samo fraza, to je zivotna istina i to je zivot.Sve ostalo su gluposti.
(pritom ne mislim na modifikaciju vremena)

Oprostite na skretanju sa teme.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #67 poslato: 29. Decembar 2010. u 22:29 »
Kad vec govorite o tom 19.02.2009 u Ivanjici je tog dana tj ujutru 20-tog imalo preko metar snega tj oko metar i 20 cm snega.tolko sam ja izmerio kod mene nznm kolko je pouzdano ali bilo je otprilike toliko xD shkole u celom Ivanjichkom kraju nisu radile a svi okolni putevi su bili odsecheni,ali teshko da ce se to u skorijoj buducnosti ponoviti,mozete potraziti po netu nacicete o tome...

Van mreže Srbin

« Odgovor #68 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:08 »
Imam i neke slike  iz tog perioda,al nznm kako da ih okachim,a i proshlo je skoro 2 godine od tada tako nznm ni gde treba da ih postavim...

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #69 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:28 »
Imam i neke slike  iz tog perioda,al nznm kako da ih okachim,a i proshlo je skoro 2 godine od tada tako nznm ni gde treba da ih postavim...
Slobodno mozes da stavis u meteo reportazu da vidimo taj sneg, Ice kako se secam iz Kragujevca stavljao neverovatne fotke.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #70 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:30 »
Kakav izlaz GFS-a.Nije nikome,osim magle,nacrtao nista.Blok na Atlantiku puca za nekoliko dana i samo je pitanje kada zima ide na cekanje.Budalastina.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #71 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:30 »
Prisjećate se nekih događaja iz prošlosti, a niko ne pominje da je 18Z GFS izbrisao bilo kakve padavine u Srbiji u narednih 192h. Vratimo se u realnost, nema ozbiljnijeg snijega na vidiku...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

« Odgovor #72 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:37 »
Ja ne mogu da verujem da ti modeli svakim sledecim izlazom,crtaju potpuno drugachiju situaciju!  :o  :o

Van mreže Emir

• *
  • Starost: 47
« Odgovor #73 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:39 »
Prisjećate se nekih događaja iz prošlosti, a niko ne pominje da je 18Z GFS izbrisao bilo kakve padavine u Srbiji u narednih 192h. Vratimo se u realnost, nema ozbiljnijeg snijega na vidiku...
Miloše, htio sam ja napisati, ali me to i ne čudi od GFS-a, ionako je on "padobranac" kada su u pitanju padavine...  :-\

P.S. Dobra kišna ciklona u 312 satu...  :doh:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #74 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:42 »
Ja ne mogu da verujem da ti modeli svakim sledecim izlazom,crtaju potpuno drugachiju situaciju!  :o  :o

Nisu to potpuno drugačije situacije. Dovoljno je samo da se za nijansu pomjere neki barički sistemi, i da vrijeme koje se crta kod nas (a pogotovo padavine kao direktan izlaz modela) bude prilično drugačije. Ne kažem ja da neće biti nikakvih padavina u ponedjeljak. Sledeći izlazi GFS-a će ih vratiti makar malo, a crtaće nešto i EC sigurno. Ono što sam govorio još juče, a to tvrdim i večeras je da su šanse za ozbiljniji snijeg oko 3. ili 4. januara jako male. A šta će biti poslije toga, ostaje da vidimo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Emir

• *
  • Starost: 47
« Odgovor #75 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:47 »
I ja sam prilično skeptičan po pitanju ozbiljnijeg snijega 3. i 4. januara. Zeza nas onaj greban anticiklone sa sjeverozapada koji "odgura" ciklonu od nas prije nego što se ona "razmaše". Vidjet ćemo šta će na kraju od svega toga biti, ali nisam puno optimističan...  :neznam:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #76 poslato: 29. Decembar 2010. u 23:56 »
Naredni izlazi će razrešiti dilemu, ali nažalost po snegoljupce slažem se sa Milošem i Emirom da će jako teško biti ozbiljnijeg snega oko 3. ili 4. januara. Modeli neidu ka tome.  :-\

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #77 poslato: 30. Decembar 2010. u 00:11 »
Ovo je sve malo smijesno,kada je bio kraj predhodnom zahladjenju(oko 19-og) vecina je pisala ,a i gfs je crtao da smo za novu godinu u debelom plusu,a vidi sad ovo ledara velika,jeste da je ovo sve do sada siromasno sa snjeznim pokrivacom.Tako da vjerujem samo u prognoze naredna 3 dana,a na duzi period sve je to nesto kilavo!!!

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #78 poslato: 30. Decembar 2010. u 00:17 »
Ok, ja ne govorim da snega od 50cm i vise nije bilo 2009., u nekim krajevima Srbije, ja samo citam karte, i u narednom periodu ne vidim ni cm snega(a kamoli pola metra..), kao ni kolege u postovima ispred mog..
Prosle godine najveci sneg desio se u februaru u vecini predela u Srbiji(pa tako i u mom kraju)., pa mozda s obzirom na juzinu koju modeli za sada crtaju, od bozica pa nadalje, mozemo opet ocekivati neki ozbiljniji sneg tek u februaru.. ??? Ponavljam mozda, ali mozda i ranije!
Sto se mene tice licno uzivam u svakoj vrsti vremena, jer sve je to sastavni deo prirode, a na nju ne mozemo uticati.
Stoga kacite te slike sto imate, pa da uzivamo u memoriji na sneg od prosle sezone kada ga sada vec nema toliko puno.. :D
Zao mi je sto ga nema u onoj meri koliko bi ja kao i mnogi drugi clanovi zeleli, ali to je realnost koju treba prihvatiti, i u njoj uzivati.
Cenim onu Bastrdijevu, Uzivajte u vremenu, jer to je jedino vreme koje imamo!..

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #79 poslato: 30. Decembar 2010. u 00:45 »
Sve u svemu pitanje je za koga sta znaci ozbiljan sneg... kod mene sneg od 10 cm je vec lepa kolicina. Bice padavina u ponedeljak-utorak e sad dali 5 cm ili vise ili mozda manje to je pitanje. Tu i dalje mislim na jug zemlje. Ali eto i dalje kazem to je molje licno misljenje, pokazace se... u prognozi nema nikad sigurno !