Temperature će biti u minusu tako da 1mm je najmanje 1cm. Ja po WRF-u dobijam oko 8cm novog snega, mada mislim da je moguće da dobijem od 5 do 10 novih, što je nedovoljno za preko 20 koliko god se danas slegao i topio, ali je realno da ga bude preko 15. Inače u ovakvim situacijama sneg ume da se topi i pri negativnim temperaturama dok se ne ohladi tlo. Ja se iskreno nadam da je gotovo sa tim topljenjem snega od dole. Sećam se jednom da je na kolima bilo preko 20cm, a na tlu 13 zbog topljenja snega od dole i zagrejane podloge, tako da kada procenjujete sneg koliki je automobil je retko kad prava slika snežnog pokrivača. Opet kada je suv sneg ima ga obično manje na automobilu od zemljanog tla.
Još ponešto o visini snežnog pokrivača. Podsećam da se sneg meri na travnatoj podlozi na par mesta pa se uzima prosek. Gore nema drveća, u neposrednoj blizini nema betona. Kada se formira snežni pokrivač u gradu visina se može razlikovati na travnatim površinama više ili manje. Kod vlažnog snega često ispod drveća je bitno manja visina snežnog pokrivača, dok kod suvog snega visina je dosta ujednačena na travnatim površinama ako nema vetra. Ukoliko duva umeren do jak vetar i pada suv sneg opet dolazi do bitne razlike visine snežnog pokrivača na travnatim površinama zbog stvaranja smetova. Te razlike umeju da budu drastičnije. Kod ovog snega ste primetili da je vlažnog tipa i verovatno da je ispod drveća vidno manja visina snežnog pokrivača.