Pozdrav, Danijele! lepo je što si se vratio sa pustog Zapada.
I kao svaki put kad neko dođe sa Zapada (kao i ja, uostalom), sve što gledamo svaki dan, ovde i sada, tamo toga nema, niti nam nedostaje, lai se uvek šokiramo kada se vratimo ovamo. razumem taj osećaj. Razumem i snegoljubačku euforiju (iako je ne delim baš uvek). Međutim, u kombinaciji povratka sa Zapada i snegoljubačke euforije, zaista je logičan put da se dođe o tačke do koje je došao Danijel. Oduševljenje zimom koja u Vršcu zaista ubira sve temperaturne minuse (odavno mi je poznata specifičnost Vršca, i samo Vršca u čitavom području juga Vojvodine i rumunskog Banata) i susret sa realnošću domaće scene (koja podrazumeva mnogo toga što se razlikuje od bezbrižnosti - bavljenje teorijama zavere, obmanjivanje sebe i javnosti, razne uvrežene fame isplivavaju u prvi plan), naravno da vodi do stava da ovde nikom niko ne veruje, da lažu da je sneg toliki ili tolišni, da je nemoguće da je na nekom drugom mestu nekakvo drugo vreme.
Zato, apsolutno razumem sve što je Danijel napisao. I žao mi je zbog toga. Žao mi je što se opet potežu neosnovane priče o lošim merenjima, nesvakidašnjem mrazu ili otopljenju. Istina je jedna, a to je da je sve normalno, da je vreme zaista lepo (pa kome odgovara, još je i lepše), i da smo svi mi samo ljudi, sa svim svojim subjektivnostima, vrlinama i manama, stavovima i mišljenjima. Dosta mi je i priča o 'zaveri protiv snegoljubaca' (što su izmislili 'snegoljupci', jer snegoljupci uživaju u snegu, a 'snegoljupci' u oponiranju drugima). Nikoga posebno ne klasifikujem u nekom dobrom ili lošem smislu, jer smo svi mi negde dobri, a negde loši. Svakako smo svi subjektivni, i imamo pravo na svoje subjektivno mišljenje. Ako se tome postavi objektivni dokaz o pogrešnosti tog stava, onaj ko drži do tog stava treba da se preispita.
'Ovi iz RHMZa' su ljudi koji rade svoj posao, maksimalno korektno. Nikad nikog nisu obmanjivali, naročito kada su u pitanju merenja. Što se prognoza tiče, kako neki od nas i sami rade prognoze na forumu, javno se prikazuju nedaće sa kojima se suočava svako ko se bavi budućim vremenskim stanjima. Na ovom forumu to nastojimo da pretvorimo u zabavu i druženje, a hejtovima ovde nije mesto. O nerealnosti merenja nemam šta da kažem, osim da svako ima špravo da vremenske prilike vidi na svoj način, a meteorološke stanice moraju da javljaju ono što je zaista i izmereno na mestima reprezentativnim za okolinu. Svako ko se iole bavi meteorologijom zna da se vremenske prilike mogu veoma usko razlikovati od mesta do mesta, pa makar se makli samo 100 metara od mernog mesta.
Izvinjavam se za off, ali smatram da je neophodan, da ne bi došlo do daljeg 'varničenja' na forumu. Zaista je nepotrebno kvariti ovaj lepi dan.
Ontopic, liričarski: Tri boje - plavo, belo i ostalo, dovoljne su za lepu sliku. Ne zna se da li je oštirji kontrast ili mraz.