Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2011 - III dekada  (Pročitano 154493 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Januar 2011 - III dekada
« Odgovor #640 poslato: 25. Januar 2011. u 11:58 »
Pa ima na ovim slikama vidljivo više snijega nego u Beogradu, nema šta da dolazimo da se uvjeravamo. :)
Super su slike, prave sniježne! :D

U Beogradu temperatura sve bliža nultom podioku, ali ipak mislim da ćemo i danas imati ledeni dan.
Sunčano, tek povremena sumaglica.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #641 poslato: 25. Januar 2011. u 12:06 »
Opusteno Miloshe :D,nisam mislio na vas nase kolege sa Foruma vec na ove sa RHMZ i objave kolicine snega,a ja sam se samo smejao,a onda su morali jutros na jutarnjem programu da javno priznaju najvise snega i najhladniji:Vrsac :D A opet treba svi da budemo zadovoljni sto smo dobili iole dobar sneg i minuse,i da uzivamo u svakom trenu,da udahnemo dah zimskih carolija,a to znaci napolje i setnje po parkovima,sumama,atarima,rekama da se stopimo sa tom idilicnom lepotom koja nas zimoljupce puni osecajem neizmerne srece :D Vrsac trenutno -9 :D

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #642 poslato: 25. Januar 2011. u 12:13 »
Stvarno mislim da malo treba obratiti paznju na ono sto se prica. Prvo, u ovoj zemlji ne postoji zavera protiv snegoljubaca. Dalje, nigde ne mere na stanicama sneg odoka i smanjuju zato sto im neko kaze tako. Stvarno, jos ce nas neko proglasiti diletantima.

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #643 poslato: 25. Januar 2011. u 12:30 »
Prica se samo ono sto je istina,a ko govori o bilo kakvim zaverama,sto si tice merenja ona su nerealna i to svi mogu da javno kazu,uostalom ovo je demokratska zemlja zar ne?I uvek ista prica kad god se vratim iz Nemacke i dodjem malo kuci,sa nadom da se u svesti i kulturi kod nas nesto  promenilo,a ono sve isto ili nazalost samo jos gore ....Neka se malo u nasim medijima a sad to kazem naglas sto se ove tematike,prognoze i meteorologije malo vise posveti paznja i drugim tj.manjim sredinama,verujte mi zasluzuju taj tren da likuju,a da nisu u senci necu da pominjem kog grada,svidelo se vama to ili ne ovo je samo iskreno misljenje i od srca :D Znaci ja danas od radosti se osecam punim kad je Vrsac zasluzeno pomenut danas kao najhladniji grad,a kolege sa foruma koje su napomenule u vezi snega i slike koje sve govore,mi daju nadu da sam na pravom putu u svom stavu,samo posteno i napred :D Izvinjavam se svima off iz teme ali eto to je jace od mene :D :D :D

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #644 poslato: 25. Januar 2011. u 12:38 »
U Paracinu suncano ali hladno, temperatura -3.2C, visina snega 19cm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #645 poslato: 25. Januar 2011. u 12:58 »
Pozdrav, Danijele! lepo je što si se vratio sa pustog Zapada.

I kao svaki put kad neko dođe sa Zapada (kao i ja, uostalom), sve što gledamo svaki dan, ovde i sada, tamo toga nema, niti nam nedostaje, lai se uvek šokiramo kada se vratimo ovamo. razumem taj osećaj. Razumem i snegoljubačku euforiju (iako je ne delim baš uvek). Međutim, u kombinaciji povratka sa Zapada i snegoljubačke euforije, zaista je logičan put da se dođe o tačke do koje je došao Danijel. Oduševljenje zimom koja u Vršcu zaista ubira sve temperaturne minuse (odavno mi je poznata specifičnost Vršca, i samo Vršca u čitavom području juga Vojvodine i rumunskog Banata) i susret sa realnošću domaće scene (koja podrazumeva mnogo toga što se razlikuje od bezbrižnosti - bavljenje teorijama zavere, obmanjivanje sebe i javnosti, razne uvrežene fame isplivavaju u prvi plan), naravno da vodi do stava da ovde nikom niko ne veruje, da lažu da je sneg toliki ili tolišni, da je nemoguće da je na nekom drugom mestu nekakvo drugo vreme.

Zato, apsolutno razumem sve što je Danijel napisao. I žao mi je zbog toga. Žao mi je što se opet potežu neosnovane priče o lošim merenjima, nesvakidašnjem mrazu ili otopljenju. Istina je jedna, a to je da je sve normalno, da je vreme zaista lepo (pa kome odgovara, još je i lepše), i da smo svi mi samo ljudi, sa svim svojim subjektivnostima, vrlinama i manama, stavovima i mišljenjima. Dosta mi je i priča o 'zaveri protiv snegoljubaca' (što su izmislili 'snegoljupci', jer snegoljupci uživaju u snegu, a 'snegoljupci' u oponiranju drugima). Nikoga posebno ne klasifikujem u nekom dobrom ili lošem smislu, jer smo svi mi negde dobri, a negde loši. Svakako smo svi subjektivni, i imamo pravo na svoje subjektivno mišljenje. Ako se tome postavi objektivni dokaz o pogrešnosti tog stava, onaj ko drži do tog stava treba da se preispita.

'Ovi iz RHMZa' su ljudi koji rade svoj posao, maksimalno korektno. Nikad nikog nisu obmanjivali, naročito kada su u pitanju merenja. Što se prognoza tiče, kako neki od nas i sami rade prognoze na forumu, javno se prikazuju nedaće sa kojima se suočava svako ko se bavi budućim vremenskim stanjima. Na ovom forumu to nastojimo da pretvorimo u zabavu i druženje, a hejtovima ovde nije mesto. O nerealnosti merenja nemam šta da kažem, osim da svako ima špravo da vremenske prilike vidi na svoj način, a meteorološke stanice moraju da javljaju ono što je zaista i izmereno na mestima reprezentativnim za okolinu. Svako ko se iole bavi meteorologijom zna da se vremenske prilike mogu veoma usko razlikovati od mesta do mesta, pa makar se makli samo 100 metara od mernog mesta.

Izvinjavam se za off, ali smatram da je neophodan, da ne bi došlo do daljeg 'varničenja' na forumu. Zaista je nepotrebno kvariti ovaj lepi dan.

Ontopic, liričarski: Tri boje - plavo, belo i ostalo, dovoljne su za lepu sliku. Ne zna se da li je oštirji kontrast ili mraz.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #646 poslato: 25. Januar 2011. u 13:13 »
Ptprince je sve rekao onako,kako sam se ja osetio u dubini moje duse,gledajuci mesecima tamo negde gde ima svega,ali nema onoga najlepseg a to je ta nasa slovenska dusa,koja mi je mnoga puta nedostajala u hladnim zimskim nocima tamo na obroncima Alpa,nedostajao mi je moj Vrsac,onako spontan i tih,ona razdragana graja srecne decice dok ih deke sankaju,ona radost iskrene srece dok se uvece cuju sum snega i skripa lopata,od kuce do kuce dok redovi komsija ciste sneg :D Mi smo pre svega ljudi,i zabravili smo nazalost podupregnuti stresom koja struji nasim zivotima,da se radujemo i prihvatamo prirodu onakvu kakava je ona ustavari,a to je predivna i nepredvidiiva,samo ona moze da ispise note po kojima cemo mi ljudi da plesemo,nekad se i okliznemo ali se podignemo osmehnuti,ljudi radujte se svakom trenu koji udahnete,bilo to leto ili zima,prolece,jesen sve je to carolija,potrebeno je samo da pocnete da je gledate i iz drugih uglova :D Hvala Ptprince :D izvinjavam se off teme :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #647 poslato: 25. Januar 2011. u 13:40 »
Hvala Ptprince :D izvinjavam se off teme :D

Bog ti pomog'o. Stay tuned.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #648 poslato: 25. Januar 2011. u 13:44 »
Kod mene jutros -9.6. Prema poslednjim merenjima -0.9. U mestima bez snega temperatura je otišla u plus. Kroz prozor deluje da je sunčan i topao dan ali nije baš tako. Mada verovatno se topi sneg malo na suncu. Visina pokrivača jutros 14cm.

Jutros zanimljivost kada sam išao na posao ispred moje zgrade. Magla do 20cm iznad podloge.

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #649 poslato: 25. Januar 2011. u 13:56 »
Tako je Joe, malo se topio na suncu, ali se stvorila kora odozgo i kada se to betonira veceras, topice se mnogo sporije. . .

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #650 poslato: 25. Januar 2011. u 14:18 »
Свих 14 цм снега на мом прозору се отопило до сада, мада ми је прозор од раног јутра изложен Сунцу, а и подлога је метална па предпостављам да се и због тога брже топио. Сад се тренутно топи снег са крова и како капље на ову металну подлогу, имам утисак као да је напољу пљусак  :cry: а ако је за утеху, у хладу се за сада не топи.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #651 poslato: 25. Januar 2011. u 14:41 »
U Melencima trenutno vedro i hladno. -3'C
Sneg se ne topi, jedino je malo omeksalo na putu. Snega ima 7cm  :o :cry:
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #652 poslato: 25. Januar 2011. u 15:15 »
u Bijeljini +2 stepena,snijeg se dobro topi.... ima ga 17cm a juce 24!!!

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #653 poslato: 25. Januar 2011. u 15:33 »
Za 2 minuta se spustila magla, predivan prizor :)
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #654 poslato: 25. Januar 2011. u 15:43 »
U Beogradu temperatura bila blago prešla u plus, a sada je već krenula da tone nazad, zajedno sa poslednjim sunčevim zracima. Uh, ne ide mi nešto lirika. :) Ne znam zašto nikad nisam uspijevao da povežem nauku i umjetnost, iako sam na neki način povezan i sa jednim i sa drugim.

Na ovom forumu to nastojimo da pretvorimo u zabavu i druženje, a hejtovima ovde nije mesto.

Onda neka tako i bude! :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #655 poslato: 25. Januar 2011. u 16:37 »
Свих 14 цм снега на мом прозору се отопило до сада, мада ми је прозор од раног јутра изложен Сунцу, а и подлога је метална па предпостављам да се и због тога брже топио. Сад се тренутно топи снег са крова и како капље на ову металну подлогу, имам утисак као да је напољу пљусак  :cry: а ако је за утеху, у хладу се за сада не топи.

Da,i kod mene su neki krovovi na jugu koji su celi dan izloženi suncu ostali bez snega....ali dobro,dosta snega je i vetar razbacao sa krovova tako da je i to delimični razlog.

Sunce je zašlo pre pola sata,temperatura tone i ovo što se topilo na suncu stvara ledenu koru.

Temperatura -4°C.Sneg ću izmeriti kasnije,ali je sigurno visina malo smanjena zbog topljenja/sleganja.

EDIT 17:26h: Koji pad temperature,već -8°C  :P :P
« Poslednja izmena: 25. Januar 2011. u 17:27 Kimi »
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #656 poslato: 25. Januar 2011. u 18:13 »
U Valjevu trenutno -4C, vedro je uz prizemnu sumaglicu. Izgleda da ce u Sjenici konacno biti najhladnije, vec je -13C :-[

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #657 poslato: 25. Januar 2011. u 18:50 »
Naoblacilo se skroz, pocele da prolecu pahulje!

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #658 poslato: 25. Januar 2011. u 18:53 »
U Novom Sadu već -7. Šta bi bilo da je celu noć vedro ali kanda neće tako biti.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #659 poslato: 25. Januar 2011. u 18:54 »
U Paracinu vedro sa sumaglicom, temperatura u padu -6.5C