Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2011 - III dekada  (Pročitano 154571 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Januar 2011 - III dekada
« Odgovor #220 poslato: 22. Januar 2011. u 14:42 »
Sad već umeren do jak sneg...ali što je najvažnije padaju velikee pahulje  :) :) :!:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #221 poslato: 22. Januar 2011. u 14:45 »
I kod mene sto je padao petnaestak minuta, pao jos 1cm, tako da je sada visina 13cm. Ako je ovo bila uvertira za veceras bice lepo. Inace su pahulje padale brzo. -0.4C

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #222 poslato: 22. Januar 2011. u 14:50 »
Вечерас идем код другара у викендицу у Трешњу, то је неких 10 км јужно од Авале, па ћу сутра направити пар слика а и таман да видим да ли тамо има више снега него у БГ-у.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #223 poslato: 22. Januar 2011. u 14:51 »
Veceras bi moglo biti krupnih pahulja u beogradu, WRF daje previse intenzivne padavine u 3 sata tkom noci. Polako ali sigurno, padavine ulaze u radar kod Arandjelovca... Temp na vidikovcu -1.8C

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #224 poslato: 22. Januar 2011. u 14:55 »
Sad već umeren do jak sneg...ali što je najvažnije padaju velikee pahulje  :) :) :!:

Kimi nesto je poranio sneg.

Van mreže Niki

• *
  • Starost: 35
  • 18km severno od Krusevca,22km juzno od Paracina
« Odgovor #225 poslato: 22. Januar 2011. u 14:59 »
U Varvarinu posle kratkog umerenog snega, pocela ledena zrnca da padaju. T=1 valjda ce uskoro poceti da se spusta, jer se od jutros otopilo 2cm tako da trenutna visina je 9cm. Inace svuda je velika bljuzgavica a i ulice su poplavljene, bice veselo kad krene ledara od ponedeljka. :hitna:

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #226 poslato: 22. Januar 2011. u 14:59 »
Dikile pa da li je to taj talas sto se ocekuje veceras, ili...? ja mislim da je jos rano. . .
U poslednje vreme ne daju radarske slike sa Fruske Gore, nego iz Bajse, a kada su slike sa FG tada mi nekako vize leze u ovakvim situacijama, jer se padavine vide jos dok su u Bosni i na jugozapadu Srbije. I da kazem da su mi ova dva radara u Vojvodini mnogo preglednija nego npr Nis ili Sjenica, od onog sarenila covek nista ne moze da skonta. . .

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #227 poslato: 22. Januar 2011. u 15:06 »
Вечерас идем код другара у викендицу у Трешњу, то је неких 10 км јужно од Авале, па ћу сутра направити пар слика а и таман да видим да ли тамо има више снега него у БГ-у.

Ne mozes ni da naslutis.Kada je ovako granicna temperatura i pola stepena daje velike razlike.Ja znam za Rusanj, a Tresnja je i visa verovatno.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #228 poslato: 22. Januar 2011. u 15:12 »
Dok vecina vas ceka da padne lep sneg veceras ja ceka da padne mrak!   :nelupaj:
Nekom je Mediteranac majka a nekom maceha, sta da se radi...

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #229 poslato: 22. Januar 2011. u 15:28 »
Ne mozes ni da naslutis.Kada je ovako granicna temperatura i pola stepena daje velike razlike.Ja znam za Rusanj, a Tresnja je i visa verovatno.

Сигурно је на већој висини од Рушња јер се налази на оном брду пре Раље, додуше ова кућа је у нижем делу насеља, неких 50-100 метара, али треба доћи до ње.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #230 poslato: 22. Januar 2011. u 15:29 »
Opušteno ciklon, samo treba malo vremena da se pomiriš sa time. Evo ja sam bio u Senti danas, tamo je bilo 4cm snega, ali je počeo da se topi, ulice su blatnjave i prljave, a senga ima samo dekorativno, uopšte nije lepa slika.

U Subotici suvi putevi, sve čisto, nema soli i rizle po putevima, sigurno lepše nego ono blato. Drugo je kad padne više od 10cm snega, pa kad znaš da će se smrznuti, i ostati duže vreme, mala količina ne opstaje dok ne stegne mraz kako treba.

Oblačno, i suvo. Mi slobodno možemo zaključiti ciklon koji nam je doneo 7mm padavina. T= 1.5°C

Lepe slike kod Joe i Danijela :)

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #231 poslato: 22. Januar 2011. u 15:51 »
Dikile pa da li je to taj talas sto se ocekuje veceras, ili...? ja mislim da je jos rano. . .
U poslednje vreme ne daju radarske slike sa Fruske Gore, nego iz Bajse, a kada su slike sa FG tada mi nekako vize leze u ovakvim situacijama, jer se padavine vide jos dok su u Bosni i na jugozapadu Srbije. I da kazem da su mi ova dva radara u Vojvodini mnogo preglednija nego npr Nis ili Sjenica, od onog sarenila covek nista ne moze da skonta. . .

To  su padavine ispred glavnog talasa koji stize veceras.
Kod mene temperatura u lepom minusu -0.9C, idealna za sneg. Ocekujem tokom noci i sutra pre podne jos 10-15cm novog. Trenutna visina 13cm. Realno je da kod mene do sutra popodne bude oko 25cm.

Van mreže sabac

• **
  • 2024
« Odgovor #232 poslato: 22. Januar 2011. u 15:56 »
Slabo pada sneg, i to zrnasti, po koja zvrcne... Visina snega je 6 cm trenutno.
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #233 poslato: 22. Januar 2011. u 15:57 »
I u Valjevu poceo slab sneg, temperatura -1C. Kod mene takodje izrazena razlika u visini snega izmedju delova grada. U novom naselju gde se i nalazi meteo stanica daleko je najmanji sneg, to sam se sinoc uverio kada su izmerili samo 3cm. Kod mene je sinoc bilo 7cm a razlika u nadmorskoj visini nije veca od 100-120mnm. Cuo sam da je na Divcibarama veliki sneg ali staze ne rade, ni mala ni velika staza. Za sutra se ne zna, verovatno ce biti skijanja.

Van mreže laky

« Odgovor #234 poslato: 22. Januar 2011. u 16:00 »
Sneg se i danas topio ali znatno manje nego juce. Temperatura nije prelazila 0C. Pre podne je padao slab i sitan sneg, a i sada povremeno provejava. 

Da nije bilo one kise pre dva dana i ovde bi bilo preko 10cm snega ali eto "da nije"...
Iako je Meditaranac u vecini Vojvodine (osim krajnjeg severa) je bilo vise padavina nego u juznim predelima Srbije do sada.
Kod mene za sada 16mm od ovog ciklona.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #235 poslato: 22. Januar 2011. u 16:24 »
U Beogradu počinje slab snijeg. Temperatura -0.8°C. Ne topi se više. Danas se otopilo tek 1-2cm na zemlji.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ocelot

« Odgovor #236 poslato: 22. Januar 2011. u 16:29 »
sneg se pojačao nakon ponoći i tek tada je počeo da se pravi ozbiljniji pokrivač

danas se ipak malo otopio,ali je veći deo i dalje tu

trenutno provejava vrlo slab sneg

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #237 poslato: 22. Januar 2011. u 16:41 »
T -1°C, oblačno bez padavina. Ja više ne očekujem padavine, možda padne koja pahulja tokom noći, ali i ne mora više! Sa ovom količinom snega sam zadovoljan (13-14cm)!  :D Eto, ustupam sve preostale padavine nekom kome je to potrebno!!!  ;D
Slike od danas ...

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #238 poslato: 22. Januar 2011. u 16:44 »
Pocinje slab sneg i na Karaburmi.
Takt=-0,5C
Tmax=+0,1C
Nove padavine pri ovoj temperaturi ce biti nesto sasvim drugo nego one od juce, kada se od 17,3mm formiralo 10cm sneznog pokrivaca.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #239 poslato: 22. Januar 2011. u 16:44 »
U Ivanjici visina snega u rasponu od 14,5 do 17 cm nije loshe padavine od sinoc i od danas su ga dosta povecale trenutno je prestao sneg tj pada vrlo slab i sitan.. Chekam vecherashnji talas padavina koji najavljujete  :D