U Ivanjici dobar deo dana padao umeren sneg pa kasnije slab do umeren,dodatno se malo povecala visina snega,kada sam ga merio oko pola 1 bilo je 24 cm sada ga ima barem 2-3 cm vishe ako se nije slegao
. Trenutno pada slab sneg
Vidim da je mnogima dosta zime
,ali ovo je tek prvi veci sneg ove zime do sada je bio samo jedan hladni talas pre ovoga u decembru a ceo novembar je bio iznad proseka! Dok je pre samo 5-6 godina redovna pojava bila sneg od 20 30 cm u novembru pa do kraja januara bude i vishe puta obilnijeg snega,znam da je u Ivanjici redovna pojava svake zime bila preko 40 cm snega,da ne pricham shta pricahju stariji gradajni,moj deda mi redovno pricha o nekom snegu i to kaze da je bilo u novembru kada je za samo jedan dan i noc napadalo skoro 2m snega(zvuchi ne verovatno
)kaze da su se kroz Ivanjicu pravili tuneli da bi se dolazilo do kuca u svim naseljima oko Ivanjice,pa se govori 20 vezanih dana sa minusevima po -20 -25 kada su pucala stabla tj skoro u celum jugozapdanom kraju je bilo slichno,a i ostatak Srbije je verovatno imao vishe hladnoce i vishe dana pod sneznim pokrivachem nego poslednjih par godina. Postepeno su ublazavale zime ali onda poslednjih par godina su naglo ublazile dodatno naidje ovako talas hladnoce i formira se ciklon i svi zadovljni,ali nije to to
Nisam pobornik globalnog zagrevanja ali pretpostavljam da se klima menjala vekovima tako da su to prirodni procesi i nishta nije chudno,ali sve ovo je bilo zbog toga shto sam hteo da kazem da ovih da ovih 25 30 cm nije nishta,i da meni nije dosta zime
pogotovu uzimajuci u obzir da je novembar bio pretopao i bilo je vrlo malo snega pre ovoga. Znam sam izasaho iz teme pa se izvinjavam