Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2011.  (Pročitano 157382 puta)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
Odg: Februar 2011.
« Odgovor #200 poslato: 04. Februar 2011. u 11:50 »
Dolazi naše vreme, hahahahaha :D

Van mreže aca

• *
« Odgovor #201 poslato: 04. Februar 2011. u 11:55 »

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #202 poslato: 04. Februar 2011. u 11:58 »
Evo kako Italijani vide 14 i 15 feb.http://meteolive.leonardo.it/admin/immaginiNotizie/X-650/__039512___ipotesibella2.gif

Moze i plus 20C da bude samo da ne bude takav razvoj kao sto ga oni vide!

Van mreže aca

• *
« Odgovor #203 poslato: 04. Februar 2011. u 12:22 »
Pa bogamo ciklon ako bude takav razvoj a nisam napiso daju mu 20% ostvarivosti to bi nas zatrpalo a pravo da ti kazem jedan takav scenario bi nam i odgovarao da se zima a i mediteran iskupe za svo ovo suvo vreme i posle njega nek nastupi prolece nebi se bunio ali to je moje misljenje.

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #204 poslato: 04. Februar 2011. u 12:31 »
Narode aj spustite malo loptu,sa licitacijama,hajde da sacekamo period otopljenja koji je neminovan,nemojmo posle opet neko razocarenje da bude,trebalo je ovo pa ono,hej ne narucujemo mi gde i kome ce sta napadati,pustimo prirodu da se ona pobrine na svoj nacin,a ne da skrecemo sa teme februara,ali samo u realnim prognozama u domenu koji ovaj forum i sajt zasluzuju,nemojmo da budemo ko mala deca sa zeljama kao kod deda mraza,ja zelim....Bice jos hladnih dana,uostalom pa nismo mi u Sibiru pa da nam non-stop bude minus i sneg do kolena,uzivajte u svakom trenutku koje nam zima podari,a ne odmah da se sve gleda kroz prizmu moglo je... :D :D :D
Evo kao da sam osetio sa ovim postom,da ce neko da pocne da provocira sa svojim nerealnim zeljama,i ko je procitao moj post shvatice da sam namirisao da ce tako nesto biti,sva sreca dok sinoc nisam bio sinoc tu ostali clanovi potrudili su se da ovaj forum i sajt,zastite pozitivnim duhom a to je spustite vise loptu,ja bih hteo,ja bih zeleo...Bice jos zime,bice snega u februaru,kad i koliko,zaista po nekim zeljama mogu reci cak decackim,preterali ste....Priroda je ta koja ce da otplese poslednji cin zime,i samo ona zna kad i koliko...Izvinjavam se na off iz teme...:D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #205 poslato: 04. Februar 2011. u 12:34 »
A ja taman hteo da naručim sunčano i toplo! :lmao:
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #206 poslato: 04. Februar 2011. u 12:42 »
Ponekad je meni srce puno i toplo kad se ti pojavis Ptprince,pa ni ova zima nemoze nista da zaledi,covek koji uvek pozitvino deluje na mene,a i ostali bi mogli da da malo uce i prihvate od te topline Ptprincea :) off iz teme ehehe sta ces ponelo me malkice :D

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #207 poslato: 04. Februar 2011. u 14:01 »

Ponekad je meni srce puno i toplo kad se ti pojavis Ptprince,pa ni ova zima nemoze nista da zaledi,covek koji uvek pozitvino deluje na mene,a i ostali bi mogli da da malo uce i prihvate od te topline Ptprincea :) off iz teme ehehe sta ces ponelo me malkice :D

A ja lepo pogledao prognoze i seo u Skibus i proveo prelep vikend na Kopaoniku, gde je u nedalju bilo i suncano i toplo i sve to na -4. :). Ljudi sede napolju i suncaju se, ma uzivanje. A staze sredjene, ne bi im Gencic nasao zamerku (kolega Gencicu stvari idu nabolje na Kopu, uverio sam se sam :)).
No da se vratimo na prognozu, stvarno red je vise da probije sunce. A sto ce biti posle 10 - og, mislim da necemo znati pre 8-og februara.
Vratiće se magle u London!

Van mreže ciklon

« Odgovor #208 poslato: 04. Februar 2011. u 14:19 »
Pa bogamo ciklon ako bude takav razvoj a nisam napiso daju mu 20% ostvarivosti to bi nas zatrpalo a pravo da ti kazem jedan takav scenario bi nam i odgovarao da se zima a i mediteran iskupe za svo ovo suvo vreme i posle njega nek nastupi prolece nebi se bunio ali to je moje misljenje.

Ne znam aco odakle si ti ali za sebe znam da me nista ne bi zatrpalo ako se ostvari taj scenario.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #209 poslato: 04. Februar 2011. u 14:31 »
 ^^
Bas htedoh da kazem gde si ti Aco na tom scenariju video da bi cela Srbija bila zatrpana.. :neznam: Taj ciklon na tom scenariju doneo bi severnom delu zemlje gomilu nicega od padavina.., a juzno je druga prica.

Van mreže aca

• *
« Odgovor #210 poslato: 04. Februar 2011. u 16:34 »
Upravu si feeze nisam dobro video da je centar ciklona na jugu Italije i zato bi centralni i juzni delovi prosli dobro a sever tj.Bg vrlo malo oadavina ili nista ali taj scenario je malo ostvariv.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #211 poslato: 04. Februar 2011. u 17:08 »
^^
Bas htedoh da kazem gde si ti Aco na tom scenariju video da bi cela Srbija bila zatrpana.. :neznam: Taj ciklon na tom scenariju doneo bi severnom delu zemlje gomilu nicega od padavina.., a juzno je druga prica.

Ne znam aco odakle si ti ali za sebe znam da me nista ne bi zatrpalo ako se ostvari taj scenario.

A vi ste se kao naivni uhvatili za ovu skicu, pa je doslovno tumacite. To je samo orijentir kakvo bi vreme moglo da usledi u doglednom periodu. Ako ste videli sta je sinoc nacrtao EC za tamo 200 i neki sat razumeli biste da je sve u igri.

Ono sto je sada prilicno izvesno je, da ce da se na jacajucem grebenu sredozemno-srednjoevropskog anticiklona pruzenom ka Skandinaviji da se razvije novi anticiklon i da ce usled dotoka toplog vazduha od ciklonske cirkulacije sa JZ i hladnoce sa SI pomenuti anticiklon jacati. Gde ce se tacno nasaditi, da li ce istrajati i ostalo videcemo narednih dana.

Van mreže aca

• *
« Odgovor #212 poslato: 04. Februar 2011. u 17:55 »
Koliko sam uspeo  da prevedem Italijani daju scenarijo za 12.feb.po kome bi usledio jedan od jacih prodora hladnoce jace cak i od feb.91 i 1.marta 2005 http://meteolive.leonardo.it/admin/immaginiNotizie/X-450/__039520___freddo2011.gif

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #213 poslato: 04. Februar 2011. u 19:08 »
 ^^
Sve je to isuvise istocno.. To kaze i GFS12z..

Van mreže aca

• *
« Odgovor #214 poslato: 04. Februar 2011. u 19:15 »
Evo upravo je izaso MOGUCI scenario za 15.feb.

Naravno sve je to daleko i menjace se jos hiljadu puta ali bitno je da ce se zima posle ovog otopljenja verovatno vratiti a dali ce biti suva ili ne rano je da pricamo.
« Poslednja izmena: 04. Februar 2011. u 19:17 Milosh »

Van mreže aca

• *
« Odgovor #215 poslato: 04. Februar 2011. u 20:18 »
EC vidi lepo postavljen AC iznad Skandinavije vec od 10.feb. i prodor hladnog vazduha u nase krajeve a samim tim i lep ciklon u jadranu 12.feb.samo jos da mu se Gfs prikloni.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #216 poslato: 04. Februar 2011. u 20:56 »
da EC vidi dobar raspored baričkih sistema za zahlađenje sa snegom

dok GFS vidi raspored koji nam donosi dosta blaže zahlađenje sa vrlo malo padavina

narednih 5 dana će biti vrlo interesantno kako će modeli videti razvoj situacije
po nekoj logici bilo bi za očekivati jedan mediteranski ciklon u februaru ali još jednom da ponovim vrlo je moguće da ćemo ove godsine platiti danak prošlogodišnjem ludovanju mediterana.

Van mreže aca

• *
« Odgovor #217 poslato: 04. Februar 2011. u 21:06 »
Upravu si Boce ali jedina mana koju sam primetio jeste da se u poslednje vreme desava da se EC priklanja Gfs a ne obrnuto kao sto je to bio slucaj prosle zime ali sto ti kazes videcemo narednih dana dali ce zahladjenje da porani ili da kasni.A prometio sam jos da iako gfs za sutra daje severnom delu zemlje max 2 stepena na RTS su rekli cak 7,vervatno imaju pogresnu informaciju iz RHMZ.

Van mreže ciklon

« Odgovor #218 poslato: 04. Februar 2011. u 22:25 »
Ja se nisam uhvatio ni za jednu prognozu i model posebno samo uz svakodnevnu prognozu moram da dam i poneki komentar iz srca onako  :). A ono sto ja nikako ne bi voleo da nas zadesi do kraja zime je mediteranski ciklon koji nema dovoljnu dubinu i nalazi se isuvise juznu. Period vladavine AC-a je ocigledno ostavio dubok trag na meni.  :doh:

Evo sta se ponavlja drugi put u relativno kratkom periodu ali nazalost oba puta u ko zna kojem satu.
Ovakav scenario cekam, kad tad cu ga i docekati! (nada umire poslednja)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #219 poslato: 04. Februar 2011. u 22:47 »
To to Ciklon nada uvek umire zadnja:) Nego ja vec i ne smem da dam  prognozu, vidim ima tu svakakvih prognoza, cak se i mogucnost mediteranca zna sa tacnim ishodom unapred za 10 dana :)
Pre neki dan sam  spomenuo Skandinavski Ac, mogucnost prodora hladnog vazduha na nas, a mozda glavnina od nas istocno. Pa videcemo neka nova prognoza od mene tokom sutrasnjeg dana, ili prekosutra. Ima tu par opcija, videcemo gde ce skliznuti tacno ova hladnoca, ona je vec vrlo izvesna, samo tacno spustanje nije, videcemo....sto zapadnije to ciklonicnije hmmm...sta kazes ti ciklon?:) Nemoj gubit nadu, i nemoj da te ponesu losa iskustva sa mediteranskim ciklonima:)