Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2011.  (Pročitano 157341 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Februar 2011.
« Odgovor #840 poslato: 21. Februar 2011. u 11:25 »
Mislim da će WRF smanjiti padavine bitno u sledećem izlazu.
Ja neočekujem u Novom Sadu preko 10cm snega, dok realno je tu negde oko 5cm. Mislim da će temperatura ipak biti kritična sutra u toku dana tako da pitanje šta će ostati do utorka uveče.
Mislim i da je WRF za Beograd preterao. Beograd ujutru oko 10cm dok će u toku dana doći do smanjivanja snežnog pokrivača i mislim da će se više otopiti nego što će pasti novog snega. Utorak uveče Beograd će imati manje od 10cm.

Eto mojih prognoza koje nisu uopšte optimistične. Nadam se da ću pogrešiti i da će pasti daleko više snega.

Trenutno WRF crta ni manje ni više nego 20cm snega više u BG nego u NS. Ja iskreno za mojih 29 godina nisam siguran da sam to doživeo tako da iz prethodnog iskustva mislim da je to nemoguće.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #841 poslato: 21. Februar 2011. u 11:39 »
Ih Joe, kako si zaboravan, pa ne bješe ovo baš tako davno. :) Prije samo dvije godine:

Ja očekujem nekih 15cm snijega sutra ujutru, do večeri oko 20cm, a za srijedu ćemo vidjeti. Ne vidim razlog da se ne ostvari scenario koji WRF crta. Kod onog januarskog snijega je gotovo sve u mm pogodio.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže aca

• *
« Odgovor #842 poslato: 21. Februar 2011. u 11:47 »
Evo i kontrolni 06z daje vise padavine nego glavni,inace ljudi mislim da ce pasti vise snega nego stomodeli pricaju!Pustimo sad modele snjima je gotovo gledajmo radare.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #843 poslato: 21. Februar 2011. u 12:04 »
Ima li nade za sever Bačke? Hoće neko da bude solidaran?

Ja cu biti solidaran s tobom posto cemo imati priblizno istu visinu sneznog pokrivaca.  :lmao:

Kakva nada Dejo, nema tu nade.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #844 poslato: 21. Februar 2011. u 12:09 »
Ju ja se toga uopšte ne sećam Miloše :o.  Sve u svemu nadam se da nisam bio u pravu sa prognozom i da će pasti dosta više snega od mojih očekivanja. Ostaje mi samo da navijam. 

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #845 poslato: 21. Februar 2011. u 12:33 »
ajd' da mi date predlog za prognozu do vikenda za nas facebook profil i stranicu...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #846 poslato: 21. Februar 2011. u 12:42 »
U toku noći i sutra sneg u svim krajevima sem na severu Vojvodine. Doćiče i do formiranja snežnog pokrivača. Narednih dana hladnije, povremeno sa snegom. Više padavina na jugu i jugoistoku dok će na severu biti uglavnom suvo. Maksimalne temperature oko 0 stepeni, ponegde neće ni prelaziti nulti podeok.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #847 poslato: 21. Februar 2011. u 12:48 »
tnx ;)

Van mreže aca

• *
« Odgovor #848 poslato: 21. Februar 2011. u 12:51 »
Kad ste napisali u prognozi na severu suvo nasta se konkretno mislili,jer ce granica padavina biti oko BG?

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #849 poslato: 21. Februar 2011. u 13:10 »
Kada kažem sever Vojvodine odnosi se na sever Vojvodine, a kada napišem sever mislim severnije od Dunava i Save, stim što bih uključio tu i Beograd. Kada kažem uglavnom suvo znači da je nepouzdano konretno govoriti o granicama padavina i količinama i da mislim da će na severu biti suvo ali je moguć povremeno slab sneg bez bitnijeg povećanja snežnog pokrivača. Nema striktne granice. Još nešto nejasno?  ;D Nemoj me samo pitati koliko će pasti snega do petka južnije od Beograda.  :D

Van mreže aca

• *
« Odgovor #850 poslato: 21. Februar 2011. u 13:19 »
Po mojoj proceni Beograd bi trebao da dobije do 20cm netreba vise jer kontrolni run je bolji sa pdavinama od glavnog ali opet videcemo kad pocnu padavine koliko ce biti i znacemo dali su modeli pogodili i omasili.PS:Krajem jan.situacija je bila slicna da su modeli napr.za ako se dobro secam davali 15 cm u Beogradu a palo je cinimi se oko 25 sto je za beograd obilan sneg.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #851 poslato: 21. Februar 2011. u 13:24 »
Na severu ne može da se poveća snežni pokrivač, jer ga ni nema. Prvo treba da se formira, što se neće desiti. A uz to nećemo imati nijedan ledeni dan.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #852 poslato: 21. Februar 2011. u 17:17 »
12Z na tragu EC OZ-a...

Dosta snega južno od Beograda u četvrtak.

U sredu verovatno zatišje sa padavinama,tek slab sneg  povremeno.

A tek i padavine u petak i subotu  :P
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #853 poslato: 21. Februar 2011. u 17:25 »
Da,2 metra snega sve ukupno. :P
-3C...32C

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #854 poslato: 21. Februar 2011. u 17:53 »
Ocekivani sneg do subote. Ne verujem da ce biti bas ovako.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #855 poslato: 21. Februar 2011. u 17:58 »
Ako ste na severu Srbije i volite sneg ne gledajte GFS 12Z. GFS krenuo putem moje prognoze kada sam pomagao Stefanu za prognozu i koja kaže na severu Srbije narednih dana uglavnom suvo. Inače WRF je čini mi se usamljen. GFS ne crta Beogradu ni 5cm snega, a ja sam prognozirao da će pasti oko 10cm.  :-\ Nažalost imam veoma gadan predosećaj po pitanju snega. Spremite se za veliko razočarenje kada izađe novi WRF svi severnije od Kragujevca, Čačka, Valjeva...

EDIT:

Istovremeno sa tobom Dikile, samo potvrđuje rasporedn snežnog pokrivača.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #856 poslato: 21. Februar 2011. u 17:59 »
Pretjeruje malo GFS, ali rastu šanse da ćemo imati novi pravi sniježni talas u četvrtak i petak. To je prvo jutrošnji EC vidio. Sada i GFS i ETA i da ne nabrajam dalje... :) Vidjećemo šta će večerašnji WRF reći za četvrtak.
Tužno, ali istinito, ponovo bi samo krajnji sjever ostao suv. :(

Joe, stvarno ne vidim razlog da više vjerujemo GFS-u, nego WRF-u. 5cm u Beogradu? Pa toliko će biti već za par sati. :)
Ja i dalje očekujem minimum 20cm do sutra uveče, a za ovaj eventualni novi talas u četvrtak i petak još uvijek ne mogu ništa preciznije da kažem.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #857 poslato: 21. Februar 2011. u 18:01 »
Da ne kacim meteogram  poslednjeg izlaza GFS-a, koji mi daje ukupne padavine do subote od preko 50mm.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #858 poslato: 21. Februar 2011. u 18:01 »
Au Dikile ako se ovo ostvari, nas ce zatrpati sneg do subote, i ja ne verujem. ::)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #859 poslato: 21. Februar 2011. u 18:02 »
Ocekivani sneg do subote. Ne verujem da ce biti bas ovako.

Ja verujem da će kod mene biti!