Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2011.  (Pročitano 157347 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Februar 2011.
« Odgovor #960 poslato: 24. Februar 2011. u 00:02 »
Uh koliko glavni odskače od ostatka. Deluje zaista da je falš izlaz. Bukvalno nijedan više GFS ansemble ne crta tako malo padavina.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #961 poslato: 24. Februar 2011. u 02:03 »
Milose, ako padne samo 10 cm, dobijes reputaciju 0 :p
Elem, pa vec je palo bar 3 cm snega napolju u poslednjih par sati, tih 10 ce da padne do ujutro...

Van mreže Igor123

• *
« Odgovor #962 poslato: 24. Februar 2011. u 02:48 »
Mnogo puta smo ustanovili da GFS ne treba gledati za narednih 48 sati. 18Z crta gotovo suvo vrijeme u petak i jače padavine u subotu, ali smo već ustanovili kakav će da bude razvoj situacije. Koliko ozbiljno treba shvatiti model koji je u prethodnom izlazu za Beograd crtao oko 25mm, a u ovom oko 5mm padavina? :) EC i njegov WRF-NMM su ovoga puta još od početka konstantno držali svoju priču i na njih se treba osloniti.

ne znam dali je gfs pogresio al nacrtao je sneg za skoplje a nije imao nista o tome u zadji izlaz i zapravo sada ima vec 3 cm novi snijeg a tek sad pocinja da pada a trebalo bi da pada do sutra popodne ..

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #963 poslato: 24. Februar 2011. u 07:52 »
Milose, ako padne samo 10 cm, dobijes reputaciju 0 :p
Elem, pa vec je palo bar 3 cm snega napolju u poslednjih par sati, tih 10 ce da padne do ujutro...

Ipak nije palo 10cm do jutra, al' je palo 5cm. Ima fore do kraja dana. Možda su htjeli da kažu u prognozi: "u četvrtak i petak još po 10cm novog snijega".  :)
GFS vratio padavine naravno, 25mm.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #964 poslato: 24. Februar 2011. u 08:29 »
Dobar i WRF,i on kaže sneg sve do subote popodne/uveče..

Ozbiljnije padavine ovde i u većem delu centralne Srbije tek kasno večeras i tokom noći.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #965 poslato: 24. Februar 2011. u 08:31 »
WRF-NMM drastično smanjio padavine za danas, ali zato još drastičnije povećao za petak i pritom produžio do subote ujutru.
Ovdje ima ukupno čak 35mm, ali mi se nikako ne sviđa ovo konstantno odlaganje najjačih padavina. Da ako više dočekamo ovaj petak i snjegopad zime. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #966 poslato: 24. Februar 2011. u 08:34 »
Da WRF je malo krenuo putem GFS.Beograd i Zrenjanin imaju konstantnost jecih padavina pocevsi od veceras pa sve do ranih jutarnjih sati  subotu.Treba reci da i EC kao i GFS vidi ledene dane u nastavku sedmice.Zima se ne predaje....

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #967 poslato: 24. Februar 2011. u 08:36 »
Za Novi Sad WRF za nijasnu samo drugačiji. I dalje crta dodatnih >25mm stim što će sutra u toku dana malo oslabiti padavine, ali je produžio iste do subote ujutru.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #968 poslato: 24. Februar 2011. u 08:39 »
Milose, dosta vise gledanja modela. Ko voli sneg neka uziva u njemu van kuce (ili kroz prozor).
Sigurno nije drasticno umanjio za danas, a niti drasticno povecao za sutra, sve je to tu negde.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #969 poslato: 24. Februar 2011. u 08:44 »
^^ Razumi me, previše sam hrabro izlazio sa nekim prognozama. A kako danas nije krenulo prema očekivanjima, bio sam se uplašio da propade sve. Ipak, modeli su složni da tek kasno večeras kreću jače padavine, pa mi je laknulo. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #970 poslato: 24. Februar 2011. u 08:49 »
Isto kao sto su bili slozni da sinoc u ponoc krece konstantan intenzitet do petka uvece? Ma daj!
Dao si prognozu i sad stojis iza nje, ovako te niko nece uzeti za ozbiljno. Te sada su modeli rekli ovo, ali evo od jutros menjaju na ovo. I sam si se sinoc pitao, kako ce padati danas, ako je onako sinoc. Vidis da nema mnogo veze.

Ja mislim da ce kako danas, tako i sutra biti padavina izmedju slabog i umerenog intenziteta, ali prave, tako da ce se sneg samo slagati i slagati, pa mozemo da imamo bas impresivne visine u subotu ujutro.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #971 poslato: 24. Februar 2011. u 08:56 »
Prema radarskom snimku,oblacnost je malo severnije od mene,a od onih najava za najjace padavine u toku noci i jutra,nista se nije ostvarilo,jer ovo ne mogu da nazovem ni slab sneg sto pada(bar kod mene).Jel zna neko da li ce kod mene biti jacih padavina,ili je ovo najjace sto ce padati.

Pitanje o mogucim padavinama postavite gde mu je mesto!
« Poslednja izmena: 24. Februar 2011. u 09:40 gabesz20 »

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #972 poslato: 24. Februar 2011. u 08:58 »
Izgleda da će usled pojačanog NE vetra kod mene u Knjaževcu izostati jače padavine narednih dana. Ionako se ne daju neke padavine za jugoistok i istok ali misli da će severnije od Knjaževca ipak biti lepih padavina pogotovu sutra. Od nedelje se uspostavlja košavska situacija tako da će ovde u Timočkoj Krajini biti ledara.

Van mreže aca

• *
« Odgovor #973 poslato: 24. Februar 2011. u 10:32 »
Koliko mogu da primetim osim sto je produzio sneg do subote EC nam daje opet od ponedeljka.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #974 poslato: 24. Februar 2011. u 10:37 »
Aco loše si primetio što se tiče snega od ponedeljka. Početkom nedelje očigledno će se formirati novi ciklon u Sredozemlju, ali će on na vreme kod nas uticati tek od srede.
« Poslednja izmena: 24. Februar 2011. u 10:57 Boce »

Van mreže aca

• *
« Odgovor #975 poslato: 24. Februar 2011. u 10:42 »
Hvala Boce zato sam i pito za objasnjenje jer nisam imao jasnu sliku.

Van mreže aca

• *
« Odgovor #976 poslato: 24. Februar 2011. u 12:09 »
Kontrolni vidi jaci cilklon vec od utorka stim sto bi po visini otplilo pa bi neizvestan bio cist sneg,a glavni vidi slabiji tek od srede!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #977 poslato: 24. Februar 2011. u 18:01 »
GFS12Z glavni izlaz konačno prihvatio ostale ensemble i povećao znatno padavine do subote. Inače je izrazito hladan. Ledeni dani do kraja februara. U nedelju će biti i hladne košave pa bi moglo biti mećave i stvaranja smetova.

Ledeni dani i nove padavine moguće početkom marta ali o tome više u drugoj temi.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #978 poslato: 24. Februar 2011. u 18:31 »
GFS12Z glavni izlaz konačno prihvatio ostale ensemble i povećao znatno padavine do subote. Inače je izrazito hladan. Ledeni dani do kraja februara. U nedelju će biti i hladne košave pa bi moglo biti mećave i stvaranja smetova.

Ledeni dani i nove padavine moguće početkom marta ali o tome više u drugoj temi.

A novi ensembli jos mnogo snezniji od glavnog.Svi do jednog. :o

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #979 poslato: 24. Februar 2011. u 19:58 »
Večerašnji EC za prste polizati... :)

Hladnoća postojana,a imamo i povremene ciklone u Sredozemlju koji bi donosili sneg jer plusa  po visini nema nigde !
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*