Da se vratimo mi modelima EC hladniji od GFS za naredne dane i kao sto je Ptprince rekao od srede EC vidi jak ciklon mada bih voleo da mi neko iskusniji kaze dali bi to za sad bila kisa ili sneg?
Aco, izvadi me iz usta! Šta sam ja to rekao? Ja komentarisao neki izlaz? Ili me neko hakuje, ili sam ja malo šlb...
Ovde dosta ljudi zna moje stavove o prognozi. Poštujem je, ali samo ako ima mere. Takođe, svaku prognozu vremena na dalje od 5-6 dana uopšte niti razmatram, niti čitam, jer nema mnogo smisla. Digne mi se kosa na glavi kada vidim komentare izlaza na 168 sati, da ne pominjem one besmislice na 320, 640 ili 8760 sati.
Preterivanje bilo koje vrste je nešto što ne volim i gde ću uvek biti protiv. Nikada nisam podržavao 'priželjkivanje', niti ću to da radim. Jedino mogu da budem protiv priželjkivanja (a i jesam, jer to nije više meteorologija, već vračarenje i trućanje).
Ja se slažem sa Palmarkom, po cenu da izgubim moderatorski položaj. Zaista, nije neophodno da se komentariše svaki bogovetni izlaz i nešto priželjkuje. Upravo zato sam i tražio da se rešim moderatorstva na Prognozama i Aktuelnim, kako ne bih posekao gomiletinu postova. Uz to, da je bar vreme 'napeto', nego je dosadno (mislim, meni lično prija, ali svaki dan isto uopše te daje dinamiku forumu). Dobro, sutra nešto prolazi, ali ne da nije vredno pažnje, nego je bezveze (jedva da je vredno tri posta unakrst).
Dakle, javna opomena svima, naročito novim članovima. Vodite računa šta je ko rekao ukoliko želite da ga citirate. Ja ću biti grozno energičan ukoliko me neko opet 'citira' da pričam ono šta nisam pričao.
I javna opomena Aci. Kada prođe sledeći run prognoze, uzdrži se pre nego što okačiš još neki post istog tipa sadržine. Razmisli hoćeš kli reći nešto novo, i ako imaš nešto novo, a ti se javi. Ako nemaš šta da dodaš, već da ponavljaš, molim te da ne ostavljaš postove. Razmisli malo i sam: na forumu si prilično kratko, a ostavljaš prosečno 10 (jednako dosadnih) postova dnevno. Da nije malo ... neumereno?
Ontopic. Moje mišljenje je da će zima zadržati mrazeve, ali ne i ledene dane. A ako išta značajno padne u narednih pet dana, smatraću to 'čudom'. Posle... bumo videli. Klimatološki, februar je mesec sa najmanjim prosekom količine padavina, tako da nije ni ovo toliko nenormalno (osim manjka snega na planinama, što jeste malo izvan normale).