Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2011 - II dekada  (Pročitano 92601 puta)

Van mreže engadin

• *
Odg: Februar 2011 - II dekada
« Odgovor #200 poslato: 17. Februar 2011. u 09:18 »
sinoc padala kisa u sarajevu,dok evo jutros sve vedro,suncano i lijepo vrijeme.trenutna temperatura +5.
inace ovih dana ovdje vlada pravo proljece,bez mraza i snijega.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #201 poslato: 17. Februar 2011. u 10:35 »
U 10h najtopliji Zlatibor +8, a najhladniji Crni vrh -9 kao da su udaljeni hiljadu km  :D. Kod mene promenljivo oblacno trenutno +7C. Danas bi trebalo da bude preko 10 u odnosu na Timocku krajinu pretoplo  :sunce

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #202 poslato: 17. Februar 2011. u 10:38 »
rekoh ja pre neki dan da će razlika biti veća od 10°C
elem, sneg je skoro pa stao
visina oko 5cm
T=-1.1°C
lepo se ispadao poslednjih sat i po

Van mreže freeze

• **
Odg: Februar 2011
« Odgovor #203 poslato: 17. Februar 2011. u 10:51 »
Bome lepa zimska buducnost za istok zemlje narednih dana, dok preostali predeli mogu samo da cekaju iducu zimu da bi dobili snezni pokrivac.. :-\ Situacija je trenutno takva da od nekog ozbiljnijeg snega (pa samim tim i sneznog pokrivaca) sem na visim planinama narednih 5-6 dana nece biti nista..

EDIT ovo je trebalo u prognoze, lapsus.. :/

Ontop. Nocas ovde dobra kisa pala, a u prvoj polovini noci duvala je i jaka kosava. Cim se ona malo smirila,kisa je postala ozbiljnija. Jutos umereno oblacno, a od 9h,i nesto toplije.
« Poslednja izmena: 17. Februar 2011. u 11:02 freeze »

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #204 poslato: 17. Februar 2011. u 10:55 »
U Vrscu oko 2h jutros prvo ledena kisa da bi kasnije oko 4h poceo sneg koji se zabeleo ali sad vec kosava ga topi :) Inace intresatno bilo gledati sve to :D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #205 poslato: 17. Februar 2011. u 11:00 »
Na kraju se ostvariše naše prognoze za snijeg na istoku zemlje i ledenu kišu i ledena zrnca u košavskom području. :) Ovakve situacije smo već prostudirali prošle zime u nekoliko navrata.

U Baru je u toku noći bilo kišovito uz jak SE vjetar, sa udarima do 23m/s. Par puta je i zagrmilo oko ponoći, i palo je 20mm kiše.

Na Žabljaku je palo nešto novog snijega, pa trenutna visina iznosi 39cm.

Visine snijega u Srbiji jutros u 7h:

Crni vrh 15cm
Negotin 9cm
Zaječar 8cm
Kopaonik 7cm
Knjaževac 3cm
Dimitrovgrad 1cm
« Poslednja izmena: 17. Februar 2011. u 12:25 Milosh »

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #206 poslato: 17. Februar 2011. u 11:51 »
U Paracinu suncano 5.6C

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #207 poslato: 17. Februar 2011. u 12:10 »

U Baru je u toku noći bilo kišovito uz jak SE vjetar, sa udarima do 23m/s. Par puta je i zagrmilo oko ponoći, i palo je 20mm kiše.

Znatno manje padavina nego shto je gfs predvideo.....

U Ivanjici delimichno oblachno sa sunchanim intervalima,sad i kod mene duva koshava ali stvara fenski efekat. Snega i dalje ima u
 tragovima najvishe na zapadnim stranama.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #208 poslato: 17. Februar 2011. u 12:28 »
Znatno manje padavina nego shto je gfs predvideo.....

Da, ali je zato nekih 30-40km sjeverozapadno od mene svuda palo 50-100mm. Globalni model je dobro predvidio da će biti obilnih padavina, ali on ne uzima u obzir karakteristike mikroklime. :)

U Baru oblačno i suvo, vjetar u slabljenju. T 15°C.
Na granici sa Albanijom ima nestabilnosti sa grmljavinom, ali teško da će to prema ovamo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

« Odgovor #209 poslato: 17. Februar 2011. u 12:31 »
Da, ali je zato nekih 30-40km sjeverozapadno od mene svuda palo 50-100mm. Globalni model je dobro predvidio da će biti obilnih padavina ali on ne uzima u obzir karakteristike mikroklime  :)
Aha okk.

Van mreže laky

« Odgovor #210 poslato: 17. Februar 2011. u 12:34 »
Igleda je u vecini Vojvodine jutros bilo ledene kise. I kod mene je takodje bilo, slicno kao na slici koju je Dejo postavio.
Tokom noci je palo 3mm, posle 20 dana bez padavina. Trenutno bez padavina, kosava oslabila slaba povremeno umerena, oblacno, temperatura 2C.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #211 poslato: 17. Februar 2011. u 13:13 »
Trenutno pretezno oblacno i suvo.
Temperatura 3'C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #212 poslato: 17. Februar 2011. u 13:38 »
Kod mene i dalje vise sunca nego oblaka, vetar opet malo pojacao pa je temperatura malo pala 4.6C

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #213 poslato: 17. Februar 2011. u 14:03 »
Ovde su se u jednom periodu oblaci istanjili i temperatura dogurala do 1°C
posle toga vetar pojača, oblaci se grupisali i evo sad T=0.4°C
duva slab do umeren vetar N pravaca
oblačno i suvo

Na Babinom Zubu T=-0.4°C
naša privatna sondaža će odlično poslužiti narednih dana :)
« Poslednja izmena: 17. Februar 2011. u 14:22 Boce »

Van mreže Srbin

« Odgovor #214 poslato: 17. Februar 2011. u 14:07 »
u ivanjici malopre  grad bukvalno :o  :o ili jako krupan zrnast sneg ali pre bih rekao grag,i to odjednom trajao je svega mozda 2 min al ljudi su se razbezali po ulicama jel je bio jako krupan i iznenadan i nishta nije ukazivalo na njega,samo jedan mali crni oblak podseca na letnji okolo sve skoro vedro nebo sa belim oblacima... ne verovatno shto se kaze ko grom iz vedra neba   :-[
Dodao bih da je temperatura u pozegi 12 u Sjenici 9 zlatibor 11 nznm kolko je ovde ali sigurno je barem 10 po strukturi vishe je podsecao na zrnast sneg jel je bio beo i takvog oblika a po velichini  i jachini kojom udara na grad... stv nznm na kolikoj najvishoj temperaturi moze da pada zrnast sneg ili smeg uopshte.... ??

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #215 poslato: 17. Februar 2011. u 14:17 »
Posle jutrošnje ledene kiše pa samo kiše,od podneva se delimično razvedrilo pa ima dosta sunčanih intervala.
T=5.9C

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #216 poslato: 17. Februar 2011. u 14:18 »
u ivanjici malopre  grad bukvalno :o  :o ili jako krupan zrnast sneg ali pre bih rekao grag,i to odjednom trajao je svega mozda 2 min al ljudi su se razbezali po ulicama jel je bio jako krupan i iznenadan i nishta nije ukazivalo na njega,samo jedan mali crni oblak podseca na letnji okolo sve skoro vedro nebo sa belim oblacima... ne verovatno shto se kaze ko grom iz vedra neba   :-[
Dodao bih da je temperatura u pozegi 12 u Sjenici 9 zlatibor 11 nznm kolko je ovde ali sigurno je barem 10 po strukturi vishe je podsecao na zrnast sneg jel je bio beo i takvog oblika a po velichini  i jachini kojom udara na grad... stv nznm na kolikoj najvishoj temperaturi moze da pada zrnast sneg ili smeg uopshte.... ??

Pljusak krupe. Da, dešava se na temperaturama koje su iznad 5 stepeni.
Joe i ja smo prošle godine imali jednu 'raspravu' oko toga, pa sam 'legao na rudu' sa krupom na 7 stepeni.
Zrnast sneg je, za razliku od krupe, sastavljen iz sićušnih skoro lebdećih kristala. Zrnast sneg pada iz slojaste oblačnosti, i zamena je za rosulju (sipeću kišu).
Krupa ima zrnca koja šušte pri padanju na tlo, a peckaju kožu od udara. Ono što si malopre video. Čak i oblak je taj iz kojeg ide krupa: mali, gomilasti oblak (Cumulus), sa sivkastom osnovom, dok gornji deo može da bude i beo.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Srbin

« Odgovor #217 poslato: 17. Februar 2011. u 14:27 »
Pljusak krupe. Da, dešava se na temperaturama koje su iznad 5 stepeni.
Joe i ja smo prošle godine imali jednu 'raspravu' oko toga, pa sam 'legao na rudu' sa krupom na 7 stepeni.
Zrnast sneg je, za razliku od krupe, sastavljen iz sićušnih skoro lebdećih kristala. Zrnast sneg pada iz slojaste oblačnosti, i zamena je za rosulju (sipeću kišu).
Krupa ima zrnca koja šušte pri padanju na tlo, a peckaju kožu od udara. Ono što si malopre video. Čak i oblak je taj iz kojeg ide krupa: mali, gomilasti oblak (Cumulus), sa sivkastom osnovom, dok gornji deo može da bude i beo.
Mislim da si opisao oblak kao smo gledali u isti oblak jeste gornji deo bio beo a dole bash siv. Krupa je bila toliko krupna da se odbijao o krov kao grad a i ljudi su na ulici pomislili da je grad ali brzo je prestao...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #218 poslato: 17. Februar 2011. u 14:29 »
^^ I nova radarska slika na sajtu RHMZ-a je snimila taj oblak. Tačno u Ivanjici, kad je Srbin i javio krupu: :)

U Baru povremeni sunčani intervali. Temperatura u porastu, 16.2°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

« Odgovor #219 poslato: 17. Februar 2011. u 14:34 »
 ^^ ^^
Bravo Miloshe ja se nisam setio da pogledam radarsku sliku,kako se lepo vidi tachno iznad mene  :D