Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Koji je to tip oblaka?  (Pročitano 6109 puta)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Odg: Koji je to tip oblaka?
« Odgovor #20 poslato: 21. Februar 2011. u 16:24 »
  :neznam: Nemam pojma, znam samo da tako nešto nisam do tada video. Imam još tih sličica, pa ako hoćeš mogu ih postaviti!

Kad budeš inspirisan, a ti okači. Nisi u obavezi. :)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #21 poslato: 21. Februar 2011. u 17:00 »
Ma nema frke  ;) nije mi teško!
Evo sličica ... od početka pa "do kraja" ...

Van mreže Dana

• *
  • Starost: 53
« Odgovor #22 poslato: 21. Februar 2011. u 17:58 »
A ja kao trebala da stavim moju sliku? :-\
Fino iskuliranje.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #23 poslato: 21. Februar 2011. u 18:22 »
Fino iskuliranje.
Meni tvoja slika ok, ne znam što misliš da je "iskuliranje"?

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #24 poslato: 22. Februar 2011. u 09:31 »
Fino iskuliranje.

Nisam razumeo. Da li to fali komentar na ono što si okačila? Eno ga odmah ispod tvog citiranog posta.
Ostalo čitam i nije mi jasno šta si htela reći. Molio bih te da to razjasniš, jer ne želim da ostaneš bez odziva.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Dana

• *
  • Starost: 53
« Odgovor #25 poslato: 22. Februar 2011. u 21:19 »
Nisam razumeo. Da li to fali komentar na ono što si okačila? Eno ga odmah ispod tvog citiranog posta.
Ostalo čitam i nije mi jasno šta si htela reći. Molio bih te da to razjasniš, jer ne želim da ostaneš bez odziva.

U redu je da nešto komentariše o fotki, tj.Budini zraci, zaista su fenomenalni. I ja podelih moju sliku sa vama a niotkud komentar kao da ste to zaobišli. Pa osećam se kao isključenom. Izvinite, sada nisam baš najbolje raspoložena,umorna sam i to je to.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #26 poslato: 09. Mart 2011. u 12:43 »
Ajmo studenti, i iskusne kolege, postaviću sliku koju sam pronašao u svojoj arhivi fotografija, i koja me tada dosta zbunila.. Nemam zaista pojma šta se desilo sa ovom formacijom stratusa, tj. šta je moglo da poremeti njenu strukturu, i treba mi vaša pomoć da ne bi i dalje razmišljao da je u pitanju dejstvo neke UFO sile..( ili možda jeste.) ;)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #27 poslato: 09. Mart 2011. u 12:52 »
Ma šta uopšte pitaš, to je NLO napravio rupu kada je bezao iz Srbije!  ;D

EDIT: Slika je prelepa!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #28 poslato: 09. Mart 2011. u 15:11 »
Oblak je altocumulus, a ovo u sredini stvarno nevjerovatno podsjeća na oko. :) Kako je došlo do formiranja toga, stvarno ne znam. Religiozni ljudi bi vjerovatno bez dileme imali svoj odgovor, ali ipak mislim da je u pitanju slučajnost. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #29 poslato: 09. Mart 2011. u 15:20 »
Mislim da smo negde već imali ovakve fotke. Jeste sloj Ac perlucidus, iznad njega Ci spisatus. Rupa je malo nelogična (da ne kažem neprirodna).

Nestvarno je! Dok ne vidim, ne verujem. I want to believe...

(call M for Fox) File under X :P

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #30 poslato: 09. Mart 2011. u 15:20 »
Ljubisa, ne verujem da je u Srbiji, hehe, mozda i jeste  :), fotografiju sam nasao negde na netu, jos davno, pa sam je sacuvao, jer me je zanimalo zbog cega je doslo do "busenja" formacije oblaka.

Tako je Milose, altokumulus je u pitanju, neiskustvo u posmatranju oblaka i teoriji me dovelo do zakljucka da je to neka vrsta stratusa.. :)

Malo sam cackao, i pronadjoh par izvora koji govore o ovoj pojavi, i vecina ih se slaze da se ove rupe u oblacima javljaju onda kada avioni s propelerima ili mlaznicama prolaze kroz određene atmosferske uslove, pri čemu zamrznu tekuće vodene kapljice koje zatim odmah padaju kao sneg.

www.dnevno.hr/vijesti/znanost/...rupa...oblacima/52776.html
www.urbancult.hr/znanstvenici-rijesili-misterij-nastanka-rupa-u-oblacima-2789.aspx
weatherthings.com/HolePunch.html

A pronadjoh i izvor moje fot., sa jos sijaset drugih, predivnih i neverovatnih slika oblaka: www.darkroastedblend.com/.../punch-hole-clouds.html
« Poslednja izmena: 09. Mart 2011. u 15:41 freeze »

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #31 poslato: 09. Mart 2011. u 16:24 »
E, to je već korektno. Skroz.

Hvala na dodatnim informacijama, freeze.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #32 poslato: 09. Mart 2011. u 22:47 »
Rekao si "u svojoj arhivi" pa sam mislio da NLO beži iz Srbije! :) U svakom slučaju čudna i prelepa slika!

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #33 poslato: 08. Jul 2011. u 15:54 »
Ovu sam sliku našao na sajtu NASA-e! Ako sam dobro razumeo (engleski mi je loš ... nisam ga učio u školi nego ovako ... samouk  :D ) i oni smatraju da su krivci za ove "rupe" u oblacima avioni! :o

Slična je sa ovom koju je freeze postavio!
Izvor:http://www.nasa.gov/topics/earth/features/hole-punch.html