Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2011 - III dekada  (Pročitano 132211 puta)

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
Odg: Februar 2011 - III dekada
« Odgovor #720 poslato: 25. Februar 2011. u 19:32 »
Po zvanicnom merenju kod mene 30cm i to je sigurno  :second: mesto iza Loznice koja je danas dobila najvise snega cak 8cm. Sneg pojacao malo kod mene i dalje je to slab sneg. Milose verovatno je to zbog problematicnog januarskog merenja. Pozdrav svim forumasima i cestitke na snegu.

Van mreže aca

• *
« Odgovor #721 poslato: 25. Februar 2011. u 19:33 »
Ja mislim Miloshe da onaj Januarski je bio za nijansu manji oko 22-25cm ali je ubedljivo rekord od pre dve god.u feb.skoro 40cm i neverujem da ce biti skoro oboren mada se nikad nezna.Ja sam predvidjao za BG oko 20 a sad je 28 i ako bude pado celu noc eto nama preko 30 tako da nisi pogresio koliko ce na kraju pasti.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #722 poslato: 25. Februar 2011. u 19:34 »
Visine snijega u Srbiji u 19h:

Nedostaju podaci za Zaječar i Kuršumliju.
  Zajecar 23cm, Kursumlija 10cm.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #723 poslato: 25. Februar 2011. u 19:37 »
^^ Hvala, evo vidim da su upravo stigli podaci, pa ću ažurirati listu.

Snijeg postepeno slabi, tako da su sve manje šanse da dostignemo tih 30cm i zvanično.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #724 poslato: 25. Februar 2011. u 19:39 »
U Zrenjaninu ponovo slab do umeren sneg.Poslednji trzaji.
Ne znam da li su svi podaci update za visinu snega ali za Zrenjnanin stoji 22cm isto kao i u 7 jutros a do podneva je bilo jakog snega a posle umerenog.Ispred zgdade igraliste jutros se videlo a sada ne.Jedan podatak nije tacan.Jutrosnji ili vecerasnji.Vazno je da snega ima vise nego dovoljno.  

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #725 poslato: 25. Februar 2011. u 19:42 »
Ja glavu dajem da u ovom trenu na Zvezdari ima BAREM 10 cm vise nego u januaru i tih 28 cm.
Opet pojacao snijeg.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #726 poslato: 25. Februar 2011. u 19:46 »
^^ I kod mene na Vračaru se stiče takav utisak. Kao da je onda bilo 23cm, a sada 33cm. Ali, ipak moramo vjerovati zvaničnim mjerenjima. Snijeg se ne mjeri ni na kolima, ni na klupama, već na zemlji. A temperatura površine zemlje je vjerovatno još uvijek dovoljno visoka da topi snijeg odozdo, to mi je jedino logično objašnjenje.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #727 poslato: 25. Februar 2011. u 19:49 »
Ne znam koje je objasnjenje.. samo znam da je Bg javljao slab snijeg u apsolutno svakom terminu ovih padavina, i kad je bio jak i kad nije padao uopste. Ma neka zvanicno pise sto god oce, ovo je definitivno ubjedljivo najveci snijeg ove zime. kako na kolima, tako i na zemlji.

Van mreže draksenic23

• *
« Odgovor #728 poslato: 25. Februar 2011. u 19:58 »
Kozarska dubica snijeg pada od 17 casova do sad je palo oko 4 cm,Pada jak snijeg,do ujutro ce biti dramaticno

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #729 poslato: 25. Februar 2011. u 19:59 »
u zadnjih 48 h palo je 40 cm snijega. Službeno ga ima 35 cm.

stolica zatrpana:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #730 poslato: 25. Februar 2011. u 19:59 »
ova zima je protiv nama ... ukopno pao je oko 40 cm a vi imate to u jedan dan ... prvo neki visoki pritisak nosi padavine u turska/bugarija/romanija/kod vas/grcka pa  jugoistocna struja koja nas ostavila bez jedan cm a trebali smo da imamo prema svi modeli 20-40 2 dana pred buri , pa 10 dana bez padavina i sunce , uglavnom "sranje" zima ne samo kod nas realno nego na celi balkan ... nije imala dovolno padavina zima i to je to ...

Kod nas u Srbiji vec par godina u februaru uglavnom imamo barem jedan obilan sneg kao ovaj sad recimo!

Beograd 28 cm

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #731 poslato: 25. Februar 2011. u 20:01 »
Vratio sam se  :) U Ivanjici visina snega odokativno slichna kao u Beogradu,ali je izgleda manja za 2 cm Izmerio sam 26 nishta posebno,ali i nije tako loshe kada je u svim okolnim mestima dosta manji Pozega 18 Sjenica 24(ali je sjenica pre ovih novih padavina imala 10-tak cm snega) Kraljevo 19 u Chachku je isto malo snega... Sve u svemu chestitke severu na ne najavljenom(neochekivanom) i zasluzenom solidnom  snegu :D

Inache moram da kazem da je ovo za moj kraj jedna od najloshijih zima ko zna koliko godina u nazad,kao i za vecinu planinskih predela,ali pogotovu jugozapad Srbije...

Van mreže martin

• *
« Odgovor #732 poslato: 25. Februar 2011. u 20:08 »
 U Skopje oblacno bez snega temperatura je trenutno -1.6 stepeni,slab severozapadan vjetar duva.

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #733 poslato: 25. Februar 2011. u 20:25 »
Slab sneg.Posle podne je padao vrlo slab sneg.Visina snega 23cm.(jutros 25cm) Danas je palo 4cm ali se sleže i topi od zemlje pa ga ima manje nego jutros.
T=-4.4C

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #734 poslato: 25. Februar 2011. u 20:38 »
Bilo kraceg umerenog snega, sada samo slab! Pao 1 novi cm. Temp -4'C

Bice sutra reportaze i iz Melenaca!  ???
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #735 poslato: 25. Februar 2011. u 20:42 »
U Paracinu pada slab sneg krupnijih pahulja. Pao je jos 1cm veceras tako da je visina 18cm. Temperatura -3.7C
I od mene sutra jedna reportazica. Ovo mora da bude zabelezeno.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #736 poslato: 25. Februar 2011. u 20:51 »
Bome lepe visine snežnog pokrivača. U Novom Sadu zvanično 25cm. Bilo je tu jako mnogo sleganja, verovatno je to slučaj i u Beogradu.
Evo kod mene jutros 22cm, nakon roga 7mm padavina čistog snega na -4 i porastao je samo za 3cm. 7mm padavina je sigurno preko 10cm snega koliko je i bilo novog na kolima u 16h. Dakle oko 7cm manje od očevinae visine snežnog pokrivača ali samo ako se prethodno navedeno neuzme u obzir. Slična je situacija svuda verovatno. Inače što je više snega to je veće sleganje. Preko 20 cm snega je velika težina i sneg pritiska samog sebe.
Inače kod mene cenim da na kolima ima od 10 do 15cm više snega nego na travi tako da je bilo tu strašnog topljenja odole. Eto malo da pojasnimo ko je svima maznuo centimetre. Ja sam prezadovoljan ipak, a prioveriću kasnije kada je poslednji put bilo ovoliko snega zvanično u NS.
Inače prethodni sneg u Beograd je padao na znatno višim temperatura pa je verovatno bio raspoređen ne pravilnije po gradu. Na betonu ga je u Beogradu bilo znatno manje nego ovog. I o tome vodite račune kada donosite subjektivnu procenu u Beogradu.

Evo i kod  mene stigao taj poslednji talas i sneg pojačava. Verovatno ovaj novi talas padavina do ujutru neće uticati na visinu snežnog pokrivača.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #737 poslato: 25. Februar 2011. u 21:02 »
To sa sleganjem snega je vrlo zanimljivo kod merenja. Da ne merim i sam zvanična klimatološka merenja za Knjaževac i ja bi bio non stop sa sumnjom na zvanična merenja. Ali evo primera iz Knjaževca gde je ovih dana ukupno palo 39 cm mereći novi sloj snega svakog jutra u 7.Međutim najveća izmerena ukupna visina je bila juče ujutru i to 28cm. Iako je temperatura non stop u minusi ove večeri je visina 23cm. Zato nemojte da sumnjate u zvanična merenja koja se mere po standardima na travnatim površinama. Na površinama koje nemaju akumuliranu toplotu sneg je uvek veći.
Elem u Knjaževcu i dalje oblačno i hladno uz umeren N vetar
danas Tmax=-1.4°C
trenutno T=-4.1°C

Na Babinom Zubu danas Tmax=-3.2°C ali je temperatura u toku dana išla i do Tmin=-7.9°C
trenutno T=-4.2°C uz umeren NE vetar

Van mreže ivanb

• *
« Odgovor #738 poslato: 25. Februar 2011. u 21:04 »
U Arilju posle 4-5 dana padanja snega slabim intenzitetom ne vise od 25cm. Nista posebno. Prateci prognoze za moj kraj ocekivao sam slicnu situaciju kao za vreme snegopada od 18-19.02.2009., a nije palo ni pola od toga.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #739 poslato: 25. Februar 2011. u 21:48 »
Kod mene sneg prestao i boja neba se promenila, kao da se oblaci razilaze. Bio sam u setnji prelepo je napolju postavio sam nove slike na meteo reportazi. Isti slucaj i kod mene sa visinom sneznog pokrivaca na trvi mnogo manje 32cm, na kolima i krovovima   40cm. :D