Bome lepe visine snežnog pokrivača. U Novom Sadu zvanično 25cm. Bilo je tu jako mnogo sleganja, verovatno je to slučaj i u Beogradu.
Evo kod mene jutros 22cm, nakon roga 7mm padavina čistog snega na -4 i porastao je samo za 3cm. 7mm padavina je sigurno preko 10cm snega koliko je i bilo novog na kolima u 16h. Dakle oko 7cm manje od očevinae visine snežnog pokrivača ali samo ako se prethodno navedeno neuzme u obzir. Slična je situacija svuda verovatno. Inače što je više snega to je veće sleganje. Preko 20 cm snega je velika težina i sneg pritiska samog sebe.
Inače kod mene cenim da na kolima ima od 10 do 15cm više snega nego na travi tako da je bilo tu strašnog topljenja odole. Eto malo da pojasnimo ko je svima maznuo centimetre. Ja sam prezadovoljan ipak, a prioveriću kasnije kada je poslednji put bilo ovoliko snega zvanično u NS.
Inače prethodni sneg u Beograd je padao na znatno višim temperatura pa je verovatno bio raspoređen ne pravilnije po gradu. Na betonu ga je u Beogradu bilo znatno manje nego ovog. I o tome vodite račune kada donosite subjektivnu procenu u Beogradu.
Evo i kod mene stigao taj poslednji talas i sneg pojačava. Verovatno ovaj novi talas padavina do ujutru neće uticati na visinu snežnog pokrivača.