Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2011 - III dekada  (Pročitano 132115 puta)

Van mreže jaws

Odg: Februar 2011 - III dekada
« Odgovor #780 poslato: 26. Februar 2011. u 14:59 »
Evo samo da kažem da kod nas u HR, točnije u Virovitici juče palo samo 2 cm snijega koji se danas gotovo i otopio..
Ali zato isočna slavonija - zatrpana
Koliko vidim u Vukovaru napadalo i preko 30 cm snjega, koji zajadno sa Zavižanom vodi na snježnoj ljestvici
Inače u Virovitici je ovo bila dosta suha zima, imali smo svega jedan pravi prodor tamo oko 20 decembra kad je palo 17 cm
Naravno postoji mogućnost za ljepi snjeg i u martu i nadam se da ćemo ga i mi dobiti
Pozdrav i uživajte u snjegu dok ga ima..
 :sneeeg:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #781 poslato: 26. Februar 2011. u 15:00 »
Vratio sam se iz lepe setnje po gradu i napravio par slicica, vise u reportazi kasnije.
U Paracinu oblacno, temperatura je na kratko presla u plus Tmax: 0.4C, trenutno -0.1C

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #782 poslato: 26. Februar 2011. u 15:01 »
Evo samo da kažem da kod nas u HR, točnije u Virovitici juče palo samo 2 cm snijega koji se danas gotovo i otopio..
Ali zato isočna slavonija - zatrpana
Koliko vidim u Vukovaru napadalo i preko 30 cm snjega, koji zajadno sa Zavižanom vodi na snježnoj ljestvici
Inače u Virovitici je ovo bila dosta suha zima, imali smo svega jedan pravi prodor tamo oko 20 decembra kad je palo 17 cm
Naravno postoji mogućnost za ljepi snjeg i u martu i nadam se da ćemo ga i mi dobiti
Pozdrav i uživajte u snjegu dok ga ima..
 :sneeeg:

Jaws upiši lokaciju u profil.  ;)  :-*

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #783 poslato: 26. Februar 2011. u 15:28 »
Trenutno sunce povremeno proviri kroz nesto tanju nisku oblacnost. Sneg se dosta slegao, a gornji sloj savrsen za svaku vrstu zimske rekreacije. Kad se setim samo kad sam bio klinac bunker bi vec bio gotov, i vijorila bi se na njemu crvena majica, dok bi grudve iz protivnickog tabora, i jos veceg bunkera nisko proletale i povremeno uz preciznije navodjenje uticale na porast stete na objektu..  :D Ehh... ala zivot brzo prolazi..  :-\

Evo i slicice trenutnog stanja u pozadinskom dvoristu moje rezidencije. ;D

U sredini se vidi i jedan od vesnika proleca, procvala leska.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #784 poslato: 26. Februar 2011. u 15:32 »

Neverovatno kako ste svi do jednog nezadovoljni merenjima, a neki koji nemaju meteorološku stanicu u mestu tvrde kako imaju 15cm više nego okolina. Iskreno mislim da to nije moguće. Ljudi ako ne verujete lenjir u ruke i na travnjak. Na tri različita mesta izmerite i iznenadićete se koliko manje ima snega nego na krovovima i automobilima.  ;)

Stara prica. I ja sam mislio da je u Beogradu mnogo vise palo, ali merenje je merenje. Jedino sto mi je stvarno smetalo je to sto se cele noci javljao slab sneg, a intenzitet nikako nije bio slab. I onda kada je prvi put krenuo da slabi, osmatrac je video umeren sneg, to u petak prepodne. Mislim, stvarno... :D

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #785 poslato: 26. Februar 2011. u 15:32 »
Već danas krenulo kvarenje ove bajke koja je trajala par dana! Temperatura u plusu pa je već počelo na pojedinim mestima da "bljuzga" i "pršti"!  >:( Jaooo kad se sve ovo otopi ... Panonsko more ...
Sinoć, nakon svih padavina visina snega bila 23cm, međutim danas verujem da ima oko 20-ak posle sleganja!
Trenutno 3°C, pretežno vedro ... nije mi jasno otkud onih Zr -1, Ki -2°C ... ja sam na pola puta između ova dva grada!  :?:

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #786 poslato: 26. Februar 2011. u 16:27 »
s jutarnjih 36 cm palo na oko 25 cm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #787 poslato: 26. Februar 2011. u 17:21 »
Stara prica. I ja sam mislio da je u Beogradu mnogo vise palo, ali merenje je merenje. Jedino sto mi je stvarno smetalo je to sto se cele noci javljao slab sneg, a intenzitet nikako nije bio slab. I onda kada je prvi put krenuo da slabi, osmatrac je video umeren sneg, to u petak prepodne. Mislim, stvarno... :D

I kod mene je osmatrač stalno javljao slab sneg kada je padao umeren do jak u utorak i onda kada su konačno padavine krenule da slabe javljao je umeren sneg. Sve suprotno mojim javljanjima i trenutnom stanju.  ???

COJA komšija gde si ti? Mogao bi češće da se javljaš makar kada je ovako zanimljiva vremenska situacija.

Kod mene danas ledeni dan, ali je ipak sneg postao vlažniji i malo popustio. Očekujem uveče par cm sleganja pokrivača. Inače ovo je dobro što se desilo, jer sada kada zamrzne ima da se sneg zacementira sa visinom preko 20cm.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #788 poslato: 26. Februar 2011. u 17:34 »
Razvedrilo se, sunce je zašlo, sneg na zemlji, zna se šta sledi :D

Već sada je vazduh izuzetno oštar T=-2.0°C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #789 poslato: 26. Februar 2011. u 18:17 »
Oblačnost u Beogradu i dalje ne dozvoljava temperaturi da krene da malo brže pada. T -1.8°C.
Ledenica ispred moje zgrade i dalje prijeti:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #790 poslato: 26. Februar 2011. u 18:22 »
Evo i kod mene se razvedrilo. E sada će biti smrzotine žestoke.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #791 poslato: 26. Februar 2011. u 19:03 »
I ovde se razvedrilo, a smrzotres poceo. Otišao sam u šetnju bez šala, ali sam ubrzo zažalio.. :zima

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
« Odgovor #792 poslato: 26. Februar 2011. u 19:26 »
Pocelo da steze.U Kraljevu oblacno.T=-2.3°C.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #793 poslato: 26. Februar 2011. u 19:28 »
Ovde ipak oblacno i ako se danas sunce stidljivo probijalo kroz oblake. Vrlo hladno za kraj februara, temperatura -2,1 C, visina snega 20cm.
Ako bude hladne kosave sutra bice  :zima

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #794 poslato: 26. Februar 2011. u 19:35 »
Hladno i kod mene, temp. opada brzo od kada je sunce zaslo. Po merenju u 19h Valjevo i Negotin najvise snega po 25cm :first:. Nije se puno sleglo snega kod mene jer je sneg pao vec u ponedeljak u toku noci i od tada se sleze postepeno a i ovih dana je padao ujednaceno. Najvise se slegao u onim mestima gde je padao u petak i cetvrtak.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #795 poslato: 26. Februar 2011. u 19:39 »
 Палић     18
 Сомбор     21
 Нови Сад     18
 Зрењанин     14
 Кикинда     11
 Банатски Карловац     24
 Вршац     14
 Лозница     23
 С. Митровица     15
 Ваљево     25
 Београд     23
 С. Паланка     14
 В. Градиште     8
 Црни Врх     50
 Неготин     25
 Златибор     43
 Сјеница     24
 Пожега     15
 Краљево     16
 Копаоник     33
 Крушевац     18
 Ћуприја     14
 Ниш     13
 Лесковац     8

Posteno sleganje i topljenje u nekim mestima.. :/

Kod mene 20cm u dvoristu na travi..

U gornjim slojevima se posteno skorio pokrivac, ispod tog sloja, i dalje se moze napraviti grudva.
« Poslednja izmena: 26. Februar 2011. u 19:53 freeze »

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #796 poslato: 26. Februar 2011. u 19:46 »
Kod mene se slegao za čak 7cm. Mada mislim da je greška bila jutros u merenju. Nemoguće u toku noći da se nije nimalo slegao. Danas je ovlažio malo, a to znači da gomila paperja kada postane vlažna se skupi i nabije. Mislim da se to desilo. Ja ne znam što je uopšte bitno. Bilo je 25cm zvanično, narednih dana se u svim mestima očekuje manji snežni pokrivač ali kvalitetniji koji se teže topi. To je idalje praktično ista količina snega. Mogu ja da skačem po njemu i utabam ga. Od 30cm ću napraviti 7cm, ali je to i dalje ista količina snega.
E sad ne znam da li ima i dalje topljenja snega od dole. Sneg ja jak izolator i neće dozvoliti smrzavanje tla. Tako da tlo ostaje toplije nego što bi iblo da nema snega.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #797 poslato: 26. Februar 2011. u 20:18 »
U Paracinu oblacno i ne tako hladno , trenutna temperatura -1.6C, visina snega 13cm
Tmax: 0.4C
Tmin:-4.6C

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #798 poslato: 26. Februar 2011. u 20:20 »
Samo 14cm večeras. Ali napolju je  :zima

T= -5.7°C

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #799 poslato: 26. Februar 2011. u 21:01 »
Evo jednog interesantnog detalja od danas. Ceo dan je bio oblačan sa slabim do umerenim N vetrom. Temperatura u zaklonu sve vreme u minusu, Tmax=-0.7°C. Međutim u 13 30 prilikom očitavanja redovnog merenja termometar koji je pored zaklona i nalazi se na otvorenom na visini od oko pola metra je pokazivao 2.5°C. I stvarno sneg je sredinom dana bio odmeko i dodatno se slegao. Visina snega ove večeri 19cm.
Trenutno T=-3.9°C
sumaglica je i moguće je da će u toku noći preći u maglu.
duva slab N vetar

Na Babinom Zubu danas Tmax=-0.9°C
trenutno T=-2.2°C uz slab SE vetar

Da li ste primetili da na planinama nema bitnijeg sleganja snega. To pokazuje da je sneg koji je tamo padao bio puno kvalitetniji i tlo je sa dosta manje akumulirane toplote.